Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Bageskole- sådan former du et flute korrekt

Bageskole- sådan former du et flute korrekt

flute
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. februar 2021 - Udgivet: 18. maj 2019

Hvordan laver man et flute som bageren gør det?

Det kan være svært at folde og rulle flutes, så de får den helt rigtige form, men her er der hjælp til bagning af flutes.

Det er bagersvend Morten Jønsson fra John's Kagehus på Amager, der her deler ud af sin viden.

Forme flute

Morten er en af Danmarks bedste til at bage brød, og her viser han dig hvordan du former og ruller et flute.

Så kan du bage flutes ligesom bageren gør det.

Tips til bagning af flutes

Som du kan se i videoen, så vejer Morten hvert flute af på 325 gram.

Det er en perfekt størrelse til flutes, så det vil jeg anbefale dig.

Desuden skal brødene blot pensles med vand, hvilket tilfører sprødhed.

Derefter ridses dejen i et par snit på skrå, så dine flutes får det såkaldte smil.

Damp i ovnen

Du skal også lave damp i ovnen, for at dine flutes bliver helt sprøde.

Hvis ikke du ejer en dampovn, kan du selv lave dampen,

Stil en dyb bradepande i bunden af ovnen (nederst rist), og varm ovnen godt igennem ved 240 grader varmluft.

Når ovnen er varm, kommes en lille sjat vand ind i bradepanden, hvorefter dine flutes stilles ind i ovnen.

Skru varmen ned til 210 grader varmluft, og et sprødt flute skal have 15 minutter.

De sidste fem minutter lukkes dampen ud af ovnen, og du kan med fordel lige let pensle dine flutes med vand for at tilføre ekstra sprødhed.

Flutes og hulplade

Jeg vil i øvrigt anbefale dig at bage flute på en hulplade i stedet for den almindelige bageplade.

Hullerne i pladen sikrer at den varme luft kan cirkulere i ovnen, og det giver altså bare mere sprøde flutes. Kan også bages på bagestål.

Hulplader kan købes hos mange specialbutikker på nettet. Her finder du også min opskrift på kerneflutes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 23, 2024 at 9:38 am

    Tak fordi du læser med. Hvor nyttig var denne artikel for dig?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.