• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

billede med flæskesteg sous vide
Flæskesteg sous vide er din garanti for en super lækker kamsteg med sprøde svær. Metoden sikrer nemlig både det møre kød, men også at flæskesværen bliver sprød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. oktober 2024 - Udgivet:  3. juni 2019

Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
  2. Opskrift på flæskesteg sous vide
  3. Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.8 fra 45 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.

Flæskesteg sous vide er den ultimative måde at tilberede flæskestegen på. I hvert fald hvis du både vil have sprøde svær og mørt kød.

Netop flæskesteg kan være svær at tilberede perfekt, simpelthen fordi det er en udfordring at lave sprøde flæskesvær uden at kødet bliver tørt og trist.

Men her er sous vide din ven, og med denne metode går det altså aldrig galt i byen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, men har du et stykke kamsteg tilbage, gør den lykke i tynde skiver på et stykke rugbrød i din madpakke dagen efter.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg i ovn
  • Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

Opskrift på flæskesteg sous vide

billede med flæskesteg sous vide

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Bedømmelse
4.8 fra 45 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 5 timer timer
Samlet tid: 5 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg flæskesteg - uden ben
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Flæskestegen duppes tør med en køkkenrulle, hvorefter du skal gennemgå alle sværene for at kontrollere, at de er skåret helt ned til kødet. Dog ikke ned i kødet, men kun ned til det.
  • Læg derefter stegen i en vakuumpose sammen med et par laurbærblade, og luk vakuumposen til i en vakuummaskine.
  • Flæskesteg sous vide skal laves ved 58 grader, så varm vandet op til den temperatur og kom stegen ned i vandbadet.
  • Giv den nu nu fem timer i vandet.
  • Efter de fem timer klippes posen op og skyens hældes fra til en god flæskestegssauce.
  • Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  • Flæskesværen skylles lige hurtigt af med kogende vand (varm det bare op i en elkedel), hvorefter kødet og svær tørres af. Gerne også nede mellem sværene, hvis du kan komme til det.
  • Derefter saltes både kød og sværene - husk at komme salt ned mellem ALLE sværene. Ellers bliver de ikke sprøde. Giv også kødet lidt friskkværnet peber.
  • Læg sværen i et fad, og sørg for at sværen ligger helt lige/vandret. Klods eventuelt op med lidt sølvpapir eller stykker af kartoffel,
  • Giv nu din flæskesteg cirka 20 minutter ved de 230 varmluft, så sværen bobler op og kødet bliver brunet af. Er sværen ikke sprød efter de 20 minutter, giver du lige flæskestegen nogle minutter mere. Men hold øje med den, så den ikke bliver sort!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
332
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
704
mg
31
%
Kalium
 
938
mg
27
%
Kulhydrater
 
0.4
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Protein
 
56
g
112
%
Vitamin A
 
31
IU
1
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er din flæskesteg sous vide klar til udskæring og servering, og du har nu både knasende sprøde svær og super mørt kød.

Du kan i øvrigt sagtens lave flæskestegen flere dage i forvejen.

Det gør du ved at tilberede kamstegen i din sous vide som anvist i opskriften, men når stegen kommer op af vandbadet, lægges den direkte på køl.

Her kan den holde sig i op til 10 dage på køl.

Når du så skal lave flæskestegen færdig, giver du den lige 30-45 minutter i din sous vide, hvorefter du følger trinene til at færdigtilberede stegen.

Derfor kan du blandt andet lave flæskesteg til juleaften flere dage før, og så spare en del stress i forbindelse med julemiddagen.

Men også når du har gæster kan det være en fordel, at lave din steg i god tid. Serveres selvfølgelig med brunede kartofler og en lækker flæskestegssovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Jorgensen

    december 24, 2024 at 7:12 pm

    Jeg har lavet den med 5,5 time og det endte rigtig godt.. anden gang blev det med 6,5 time og det var for meget… kødet havde mistet for meget struktur, og det gjorde at sværene virkelig kæmpede med at blive sprøde, på trods af at der var salt imellem alle svær og var tørret af.
    Så 5,5 time er en god tid! 😀

    Svar
  2. Gun

    december 23, 2024 at 5:26 pm

    Hvor er opskriften på flæskesteg i ovn ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 5:29 pm

      Hej Gun
      Den finder du lige her: https://madensverden.dk/perfekt-flaeskesteg-i-ovn/
      Glædelig jul.
      BH Holger

      Svar
  3. Karin

    november 09, 2022 at 9:05 pm

    Hej
    Jeg synes, det lyder super lækkert at lave flæskestegen i sous vide, men hvordan i forhold til tiden, hvis jeg fx vil laven en steg på 1,5 kg, vil det så stadig være 5 timer?

    Svar
  4. Britta Riis

    juni 09, 2022 at 4:06 pm

    Hej Holger. Hvad laver du sovs af til stegen? Kender intet til sous vide, men overvejer at få det.
    Mvh
    Britta

    Svar
  5. Peter Jensen

    oktober 04, 2020 at 10:54 am

    Hej Holger
    Deler du svær og stegen inden du kommer i ovnen?
    Mvh.
    Peter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2020 at 1:20 pm

      Hej Peter
      Nej, jeg laver den samlet - jeg synes det fungerer fint uden stegen bliver tør.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required