• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
Grillet flæskesteg i gasgrill er en lækker måde, at lave kamsteg på. Den bliver mør og saftig, og får den perfekte og grillede smag, som vi så godt kan lide. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  12. juni 2023

Del gerne:
224
SHARES
FacebookMessenger224PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
  2. Opskrift på flæskesteg i gasgrill
  3. Flæskesteg i gasgrill
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
  9. Video: Sådan lave du sprøde svær
4.7 fra 78 stemmer
Gå til opskrift

Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.

Grillet flæskesteg er den perfekte opskrift på flæskesteg i gasgrill, og denne opskrift slår aldrig fejl.

Her grilles en kamsteg på to kilo, og der er rigeligt til både fire personer og til en god frokost dagen efter. Eller en flæskestegssandwich.

Flæskestegen grilles ved en indirekte varme, og det uanset om du griller den i en gasgrill, kuglegrill eller el-grill.

Undervejs øses der vand/stegesky op over flæskesværen, og det sikrer dig en sprød svær til sidst. Her finder du den traditionelle opskrift på flæskesteg i ovn.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter på:

  • Røget svinekam
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Ribbensteg med sprøde svær

Opskrift på flæskesteg i gasgrill

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær

Flæskesteg i gasgrill

Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Bedømmelse
4.7 fra 78 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 kg flæskesteg
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
  • Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen. Du kan også krydre kødet med lidt BBQ krydderi.
  • Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op til ca. 225 grader, da grillet flæskesteg skal have en god varme. Bruger du kuglegrill, skal du fortsat grille flæskestegen ved indirekte varme.
  • Læg din flæskesteg i en stegholder i en alubakke midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og hæld en halv liter vand ved stegen. Luk låget. Fyld op med vand undervejs hvis der forsvinder for meget under grillningen, men det burde ikke være nødvendigt.
  • Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
  • I den første time øses der med mellemrum vand fra alubakken op over sværene.
  • Stegetiden for grillet flæskesteg på denne størrelse er cirka halvanden time, måske lidt længere eller kortere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
  • Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig! Men du kan sagtens pakke selve kødet ind i sølvpapir.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
210
mg
70
%
Natrium
 
1326
mg
58
%
Kalium
 
1247
mg
36
%
Protein
 
75
g
150
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Grillet flæskesteg serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.

Video: Sådan lave du sprøde svær

I videoen kan du se hvordan du får salt ned mellem sværene.

Som du måske kan se på billedet, så har jeg stukket nogle blade laurbærblade ned mellem nogle af sværene.

Det kan du også gøre - eller undlade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils la Cour

    marts 27, 2024 at 6:45 pm

    Kun én ting at sige: Bedste flæskesteg nogensinde. Sprøde svær og en virkelig saftig og mør, gennemstegt steg. Tak for opskriften 🙏

    Svar
  2. Tobias

    august 06, 2023 at 7:28 am

    Som slagter må jeg sige: Nej du skal ikke ridse ned til kødet, men ned til hinden mellem kød og svær. Og gerne stoppe lidt før det. Ridser du ned til kødet, så vil salten få kødsaften til at trænge op i sværene og så bliver de ikke sprøde 🙂
    Jeg vil dog heller ikke anbefale at bruge sølvpapir til at pakke ind i, da kødet faktisk steger videre i sølvpapir.

    Svar
  3. Mette

    maj 08, 2023 at 7:31 pm

    Bestemt ikke en opskrift jeg skal prøve igen - sværene blev på ingen måde sprøde, og tænker det skyldes stegen ikke var med sværsiden nedad det første stykke tid. Får væsentligt bedre resultat i ovnen - desværre.

    Svar
  4. Peter Jakobsen

    december 09, 2022 at 6:11 pm

    Jeg må have en utrolig dårlig gril med 4 brænder og en temperatur på 225gr, efter 1.5 time er kerneværdien helt oppe på 28 gr.😒

    Svar
  5. Randi Mühring

    september 26, 2022 at 3:55 pm

    Du glemmer hvor høj temperatur man skal grille ved ☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 26, 2022 at 4:50 pm

      Hej Randi
      Tak og ups. Du har ret. Det er ca. 225 grader - jeg har tilføjet det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Helle Stentz

    juni 26, 2022 at 5:46 pm

    Forstår ikke at du i opskriften intet skrive om at stegen skal vendes, men Brian Rasmussen spørg til det og du svare at han stadig ska stege videre ved i direkte
    Vi har lige lavet vores 1 steg og sværene er slatne og total uspiselig mens stegen har fået en kerne temperatur som beskrevet

    Svar
  7. Jan

    december 23, 2021 at 9:58 am

    Fantastisk lækker steg med de mest lækre sprøde sværd.
    Og det ud fra en let opskrift.
    Jeg er så tilfreds med resultatet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2021 at 3:05 pm

      Mange tak, Jan - godt at høre.
      Og rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar
  8. Mike

    november 08, 2018 at 6:02 pm

    Hvad skal en flæskesteg på 1700 g ha på grillen ha

    Svar
  9. Michael Iversen

    december 19, 2017 at 8:02 pm

    Hej - skal lave kamsteg på grill til juleaften foruden den sædvanlige and.
    Gør det nogen forskel at kamstegen har ben i forhold til at grille?

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 20, 2017 at 7:39 am

      Hej Michael

      Tak for spørgsmålet, og som udgangspunkt vil stegetiden være den samme, uanset om der er ben i svinekammen eller ej. Men mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og hiv den ud ved 65 grader.

      Rigtig god fornøjelse - og god jul

      Bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar
  10. Claus Lindhart

    maj 07, 2017 at 6:12 pm

    Hejsa Brian, jeg har lige købt sån en fin charbroil gril der med 4 brændere og fulgt det du skrev med 65 i kerne temp men det virker lidt rådt.

    Har haft den på 200 grader under hele stegningen.

    Hvad har jeg så gjort forkert?

    Claus

    Svar
  11. Ole leitorp

    april 23, 2017 at 2:00 pm

    Hej.
    jeg vender tilbage.
    Tak for svarene
    Vh. Ole

    Svar
  12. ole leitorp

    april 22, 2017 at 5:25 pm

    hej holger
    de 2 brændere sidder ved siden af hinanden.. ville det være nok at lægge stegen på evt. et stativ?
    rigtig god weekend
    ole

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 22, 2017 at 5:36 pm

      Hej igen Ole
      Umiddelbart kan det måske lade sig gøre, hvis du slukker den ene brænder, og stiller kødet der. Jeg ville ikke være bange for at prøve det.
      Vend gerne lige tilbage med hvordan det gik.
      God weekend til dig også
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  13. ole leitorp

    april 21, 2017 at 2:32 pm

    hej
    nu har jeg en charbroil med 2 brændere. hvad så? kan jeg bruge rotiserien . vh.ole

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 21, 2017 at 2:48 pm

      Hej Ole
      Uha, den kender jeg ikke, men du skal kunne grille flæskestegen ved direkte varme.
      Altså slukke for den inderste brænder, så det er ikke godt, hvis de to brændere sidder ved siden af hinanden.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  14. Brian Rasmussen

    november 28, 2016 at 1:09 pm

    Lige et spørgsmål til din flæskesteg. Når du vender den om med sværene nedad, så går jeg ud fra at du griller dem på direkte varme) Indtil videre har hele forløbet jo været på inddirekte varme. Er det rigtigt forstået?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      november 28, 2016 at 4:07 pm

      Hej Brian
      Nej, stadig indirekte, da risten er så varm, at den sagtens kan lave sværene sprøde.
      Jeg har prøvet at lave den med direkte varme, men så bliver sværene for hurtigt svedne, og det duer ikke 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required