Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fattigmands tournedos

Fattigmands tournedos (med flødesovs og ris)

Billede af fattigmands tournedos.
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
427
SHARES
FacebookMessenger427PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fattigmands tournedos
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fattigmands tournedos
  • Tips
  • Værd at vide
  • Kommentarer

Fattigmands tournedos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 31 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Fattigmands tournedos er en populær ret til aftensmad. Navnet fortæller, at det er en billig ret, men alligevel mad med masser af smag!
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g hakket svinekød
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon
Fyld i fadet
  • 1 lille broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 3 tsk ribsgele
  • 200 g brunchpølser kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Det hakkede svinekød røres med grundigt med salt. Derefter røres løgpulver i sammen med hvedemel, havregryn og æg. Rør mælk i indtil du har en let fars, der hverken er for tyk eller tyk. Det plejer at passe nogenlunde med ca. to deciliter mælk. Krydr også med friskkværnet peber.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med olie.
  3. Farsen formes til otte lige store kødboller, der trykkes lidt flade og omvikles med en skive bacon. Læg de otte fattigmands tournedos i fadet.
  4. Stil fadet i ovnen i 25 minutter.
  5. Broccoli skæres i mindre stykker og det samme med peberfrugten.
  6. Sauter det let i en gryde med lidt olie, og tilsæt derefter hakkede tomater, tomatpasta, lidt vand, bouillonterning, madlavningsfløde og ribsgele. Lad det blot koge op og tag så gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
  7. Når kødet har fået de 25 minutter i ovnen, tages fadet ud og flødesovsen kommes over. Fordel sovsen ud i fadet.
  8. Stil fadet tilbage i ovnen og giv retten 25 minutter mere.
  9. Ønskes pølser i retten, skal de tilsættes fem minutter før den er færdig. Del pølserne i mindre stykker, og put dem ned i sovsen.

Næringsindhold

Kalorier836kcalKulhydrater38gProtein52gFedt54gMættet fedt21gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt22gTransfedt0.01gKolesterol202mgNatrium2453mgKalium1803mgKostfibre7gSukker21gVitamin A2733IUVitamin C190mgCalcium369mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fattigmands tournedos

Fattigmands tournedos er naturligvis inspireret af den dyre tournedos, der typisk laves af oksemørbrad med en skive bacon omkring kødet.

Gennem årene er jeg adskillige gange stødt på retten i forskellige forklædninger, hvor blandt andet fyldes varieres.

Nogle laver den med champignon, andre med kartofler, men her er min variant med blandt andet broccoli og peberfrugt.

Ofte tilsættes også cocktailpølser, brunchpølser eller almindelige pølser, og det kan man jo gøre som man synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Krofatters livret med stegte kødboller og sovs
  • Oksekød og ris i ovn
  • Mørbrad i fad
  • Opskrifter på 80er mad

Tips

Fattigmands tournedos serveres med kogte ris, og eventuelt en pæresalat til. Velbekomme.

Værd at vide

Navnet "fattigmands tournedos" er lidt af en joke med kærlighed, man får følelsen af luksus uden at betale for oksemørbrad.

Det er en folkelig favorit i Danmark og ses også i kantiner og klassiske hverdagskøkkener.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Berit Hansen skriver

    november 18, 2024 at 1:53 pm

    Lækkert... nam nam

    Svar
  2. Bjarne Pedersen skriver

    oktober 26, 2024 at 2:36 pm

    Super lægger ret, nem at lave

    Svar
  3. Steen skriver

    maj 04, 2024 at 2:15 pm

    lækker ret

    Svar
  4. Pia skriver

    oktober 10, 2023 at 10:50 am

    Bliver kødet kke tørt efter 2 gange 25 min i ovnen ?
    Hvad skal centrum temperaturen være når de er færdig tilberedte?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 10, 2023 at 11:02 am

      Hej Pia
      Nej, det synes jeg ikke, da den sidste halvdel jo er i sovsen 🙂
      Jeg kører altid med en kernetemperatur på 80 grader i hakket svinekød.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Marna Nielsen skriver

    september 13, 2022 at 11:40 am

    Kogepladen er itu, har kun ovn og gasgril
    men mange ting skal tilberedes på komfur.
    Trods ovnretter.
    Har du nogle forslag
    Med venlig hilsen Marna
    Svnielsen@hotmail.com

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required