• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Farsbrød med porrer - nem og velsmagende opskrift

farsbrød med porrer
Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød med masser af god smag, og samtidig er retten rimelig nem at lave. Det er en ovn-udgave af de klassiske farserede porrer. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. september 2024 - Udgivet:  7. november 2023

Del gerne:
561
SHARES
FacebookMessenger561PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.
  2. Opskrift på farsbrød med porrer
  3. Farsbrød med porrer
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift

Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.

Farsbrød med porrer er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.

Den minder selvfølgelig meget om farserede porrer, men her lavet som fars i fad med porrer.

Det er et spændende farsbrød med fyld af sunde og friske porrer, og retten serveres med kartofler, dampet broccoli og en fantastisk æblesauce, der passer forrygende til.

Retten kan varieres, så du kan lave den som et farsbrød med porrer og gulerødder. Her rives også et par gulerødder i farsen, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Opskriften på et fyldt farsbrød passer til fire personer som aftensmad.

Se også disse opskrifter:

Forloren hare

Farsbrød

Farsretter

Opskrift på farsbrød med porrer

farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.
Bedømmelse
4.6 fra 33 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Fars

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et stort, finthakket løg
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk - eller danskvand

Porrer

  • 3 porrer

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Kom hakket kalv og svin i en skål, og ælt det godt sammen med salt.
  • Tilsæt derefter friskkværnet peber, løgpulver, æg, rasp og hvedemel.
  • Rør nu gradvist mælk (eller danskvand) i farsen, indtil den er lind. Altså ikke for tyk eller tynd i konsistensen. Det plejer at passe med mængden, men det kan være lidt mindre eller mere.
  • Smør en brødform eller lignende med lidt olivenolie. Jeg bruger en form, der cirka er 30 gange 10 centimeter.
  • Fordel halvdelen af farsen i formen og glat den den.
  • Skær top og bund af porrerne, så de passer med længden i formen. De må dog gerne være en centimeter eller to kortere i hver ende, så enderne også lukkes med fars. Rens toppen, så der ikke sidder jord. Du kan vælge at blanchere porrer hurtigt, men det er ikke nødvendigt. De bliver tilberedt i farsen.
  • Læg nu porrerne på farsen, og tryk dem let ned. Se evt. billedet her.
    farserede porrer i farsbrød
  • Fordel den resterende fars på porrerne, og glat ud igen.
  • Farsbrød med porrer skal nu have ca. 40 minutter midt i ovnen, så farsen er helt gennemstegt og porrerne møre. Imens laver du tilbehøret.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
354
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
193
mg
64
%
Natrium
 
1412
mg
61
%
Kalium
 
690
mg
20
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
1353
IU
27
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Farsbrød med porrer skæres i skiver og serveres med ovnbagte kartofler, dampet broccoli og en lækker æblesauce (opskrift i linket).

Kartoflerne kan tilberedes sammen med farsbrødet i ovnen, hvor små kartofler vendes med olie, salt og friskkværnet peber. Evt. også hakket rosmarin, og så skal kartoflerne have ca. 30-35 minutter sammen med dit fars i fad.

Æblesaucen tilberedes ligeledes mens de farserede porrer er i ovnen.

Se også opskrifterne på forloren agerhøne, de forlorne harekillinger og slagterens egne frikadeller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    september 23, 2024 at 9:50 am

    Rigtig dejlig smagfuld gl daws ret
    Nem at gå til ved at bruge en form!! Som gør at vi nu oftere får denne dejlige ret..

    Svar
  2. Birgitte Kaltoft

    september 18, 2024 at 10:58 pm

    Jeg vil ikke følge dine opskrifter mere, når man ikke kan se hele opskriften.
    Venlig hilsen Birgitte Kaltoft

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 19, 2024 at 6:26 am

      Hej Birgitte
      Tak fordi du skriver, men du kan da se hele opskriften om du er medlem eller ej?
      Skriv altid gerne til mig på hej@madensverden.dk hvis du oplever bøvl med siden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Margit Schwaner

    juli 12, 2024 at 10:55 pm

    Lækker middagsret til både voksne og børn

    Svar
  4. Karin

    februar 08, 2024 at 11:21 am

    Det lyder lækkert, det er da det vi skal ha til aften. Er da også noget nemmere end farserede porrer 😋

    Svar
  5. Eva Krog

    marts 18, 2023 at 12:19 am

    Lækker opskrift med porrefad med Hk gris/kalv. Især æblesovsen, den skal helt klart gentages til andet mad

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 19, 2023 at 7:27 am

      Hej Eva
      Mange tak - det lyder også rigtig godt. God fornøjelse,
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Lotte Mortensen

    april 21, 2021 at 8:49 pm

    Super det smagte virkelig godt og specielt med æblesaucen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required