• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Dyreryg i ovn - nem opskrift på lækkert vildt

Dyreryg i ovn - nem opskrift på lækkert vildt

dyreryg i ovn
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 3. oktober 2019

En nem og god opskrift på dyreryg i ovn, der jo er fremragende gæstemad. Her med en lækker vildtsovs og opskriften på halve pærer med ribsgele.

Opskriften på dyreryg i ov er beregnet som en hovedret til 6-8 personer.

Ingredienser til dyreryg

2 kilo dyreryg
1 lille potte rosmarin
15 enebær
100 gram smør
4 skalotteløg
1 lille potte persille
1 lille potte timian
En halv flaske kraftig rødvin
4 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
2-3 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena

Fremgangsmåde

  1. Få slagteren til at gøre dyreryggen ovnklar, så du ikke skal bøvle med det derhjemme, og han ved lige hvad der skal til. Du skal bruge ca. to kilo dyreryg i denne opskrift.
  2. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  3. Læg dyreryggen i en stor bradepande eller ildfast fad.
  4. Hak rosmarin fint og knus enebær med siden på kniven. Krydr dyreryggen med rosmarin, salt og friskkværnet peber.
  5. Smørret skæres i tynde skiver, som lægges ovenpå dyreryggen.
  6. Brunes nu i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil dyreryggen har fået en god stegeskorpe.
  7. Imens hakkes skalotteløg og persille groft. Skru ovnen ned på 150 grader varmluft, og tag fadet med dyreryggen ud når den er brunet godt af.
  8. Kom skalotteløg i fadet sammen med persille, rødvin, to deciliter fløde og de knuste enebær.
  9. Stik et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted, og kom det tilbage i ovnen. Steg nu videre i cirka 30-35 minutter indtil kernetemperaturen når 65 grader. Undervejs øses lidt stegesky op på kødet. Hold øje med temperaturen!!
  10. Tag kødet op på et skærebræt. hvor det dækkes til med alufolie. Sigt skyen over i en lille gryde.
  11. Kog det op og tilsæt de sidste to deciliter fløde sammen med ribsgele. Kog din vildtsovs lidt ind og smag til med salt og peber. Jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Du kan evt. give din vildtsovs lidt sovsekulør, hvis du synes.

Anretning

Dyreryg skæres i skiver og serveres sammen med kogte kartofler og halve pærer med ribsgele.

Pærer med ribsgele laver du ved at halvere fire store pærer, hvorefter kernehuset tages ud. Kog de halve pærer i cirka 10 minutter. Kom pærerne i en gryde og fyld vand ved så det netop dækker.

Kom så to spiseskefulde sukker i sammen med skal fra en økologisk citron, og kog 10 minutter ved svag varme, så pærerne netop bliver møre.

Lad dem køle lidt af, hvorefter de fyldes med ribsgele. Klassisk tilbehør til dyreryg i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Klassisk waldorfsalat

Grydestegt fasan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Michael Henriksen

    december 13, 2024 at 2:05 pm

    Hej Holger RM
    Du skriver ikke noget om anvendelse af dampovn - jeg bruger ofte damp ved 130gr. til indre temperatur er 3-4 grader fra spise temperatur, lader det hvile, og bruner så til sidst i ca 4-5 min. ved 225 gr til det ser rigtigt, ud og hæver derved inder temperaturen til 65 -67 gr.
    Jeg synes det giver mening ved gris og okse - men har ikke erfaring med rådyr, jeg er bange for at udtørrer.
    Må jeg høre din reaktion
    MVH Hans.

    Svar
  2. Kamilla Salomon

    september 15, 2024 at 6:44 pm

    Jeg mente ikke persille men timian

    Svar
  3. Kamilla Salomon

    september 15, 2024 at 6:32 pm

    Hvornår/hvor skal timian og persille anvendes?

    Svar
  4. Bjarne Rasmussen

    december 31, 2023 at 3:45 pm

    Der skulle selvfølgelig stå anvendes🫢

    Svar
  5. Bjarne Rasmussen

    december 31, 2023 at 3:43 pm

    Hvordan skal timian anvenses?

    Svar
  6. Kirsten Adelstorp

    december 30, 2022 at 6:12 pm

    Kan jeg stege dådyr ryggen om formiddagen og færdig stege dådyr ryg fileterne om aftenen når gæsterne er kommet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her