En nem og god opskrift på dyreryg i ovn, der jo er fremragende gæstemad. Her med en lækker vildtsovs og opskriften på halve pærer med ribsgele.
Opskriften på dyreryg i ov er beregnet som en hovedret til 6-8 personer.
Ingredienser til dyreryg
2 kilo dyreryg
1 lille potte rosmarin
15 enebær
100 gram smør
4 skalotteløg
1 lille potte persille
1 lille potte timian
En halv flaske kraftig rødvin
4 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
2-3 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena
Fremgangsmåde
- Få slagteren til at gøre dyreryggen ovnklar, så du ikke skal bøvle med det derhjemme, og han ved lige hvad der skal til. Du skal bruge ca. to kilo dyreryg i denne opskrift.
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
- Læg dyreryggen i en stor bradepande eller ildfast fad.
- Hak rosmarin fint og knus enebær med siden på kniven. Krydr dyreryggen med rosmarin, salt og friskkværnet peber.
- Smørret skæres i tynde skiver, som lægges ovenpå dyreryggen.
- Brunes nu i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil dyreryggen har fået en god stegeskorpe.
- Imens hakkes skalotteløg og persille groft. Skru ovnen ned på 150 grader varmluft, og tag fadet med dyreryggen ud når den er brunet godt af.
- Kom skalotteløg i fadet sammen med persille, rødvin, to deciliter fløde og de knuste enebær.
- Stik et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted, og kom det tilbage i ovnen. Steg nu videre i cirka 30-35 minutter indtil kernetemperaturen når 65 grader. Undervejs øses lidt stegesky op på kødet. Hold øje med temperaturen!!
- Tag kødet op på et skærebræt. hvor det dækkes til med alufolie. Sigt skyen over i en lille gryde.
- Kog det op og tilsæt de sidste to deciliter fløde sammen med ribsgele. Kog din vildtsovs lidt ind og smag til med salt og peber. Jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Du kan evt. give din vildtsovs lidt sovsekulør, hvis du synes.
Anretning
Dyreryg skæres i skiver og serveres sammen med kogte kartofler og halve pærer med ribsgele.
Pærer med ribsgele laver du ved at halvere fire store pærer, hvorefter kernehuset tages ud. Kog de halve pærer i cirka 10 minutter. Kom pærerne i en gryde og fyld vand ved så det netop dækker.
Kom så to spiseskefulde sukker i sammen med skal fra en økologisk citron, og kog 10 minutter ved svag varme, så pærerne netop bliver møre.
Lad dem køle lidt af, hvorefter de fyldes med ribsgele. Klassisk tilbehør til dyreryg i ovn.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hans Michael Henriksen
Hej Holger RM
Du skriver ikke noget om anvendelse af dampovn - jeg bruger ofte damp ved 130gr. til indre temperatur er 3-4 grader fra spise temperatur, lader det hvile, og bruner så til sidst i ca 4-5 min. ved 225 gr til det ser rigtigt, ud og hæver derved inder temperaturen til 65 -67 gr.
Jeg synes det giver mening ved gris og okse - men har ikke erfaring med rådyr, jeg er bange for at udtørrer.
Må jeg høre din reaktion
MVH Hans.
Kamilla Salomon
Jeg mente ikke persille men timian
Kamilla Salomon
Hvornår/hvor skal timian og persille anvendes?
Bjarne Rasmussen
Der skulle selvfølgelig stå anvendes🫢
Bjarne Rasmussen
Hvordan skal timian anvenses?
Kirsten Adelstorp
Kan jeg stege dådyr ryggen om formiddagen og færdig stege dådyr ryg fileterne om aftenen når gæsterne er kommet.