Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Dyreryg i ovn - nem opskrift på lækkert vildt

Dyreryg i ovn - nem opskrift på lækkert vildt

dyreryg i ovn
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

En nem og god opskrift på dyreryg i ovn, der jo er fremragende gæstemad. Her med en lækker vildtsovs og opskriften på halve pærer med ribsgele.

Opskriften på dyreryg i ov er beregnet som en hovedret til 6-8 personer.

Ingredienser til dyreryg

2 kilo dyreryg
1 lille potte rosmarin
15 enebær
100 gram smør
4 skalotteløg
1 lille potte persille
1 lille potte timian
En halv flaske kraftig rødvin
4 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
2-3 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena

Fremgangsmåde

  1. Få slagteren til at gøre dyreryggen ovnklar, så du ikke skal bøvle med det derhjemme, og han ved lige hvad der skal til. Du skal bruge ca. to kilo dyreryg i denne opskrift.
  2. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  3. Læg dyreryggen i en stor bradepande eller ildfast fad.
  4. Hak rosmarin fint og knus enebær med siden på kniven. Krydr dyreryggen med rosmarin, salt og friskkværnet peber.
  5. Smørret skæres i tynde skiver, som lægges ovenpå dyreryggen.
  6. Brunes nu i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil dyreryggen har fået en god stegeskorpe.
  7. Imens hakkes skalotteløg og persille groft. Skru ovnen ned på 150 grader varmluft, og tag fadet med dyreryggen ud når den er brunet godt af.
  8. Kom skalotteløg i fadet sammen med persille, rødvin, to deciliter fløde og de knuste enebær.
  9. Stik et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted, og kom det tilbage i ovnen. Steg nu videre i cirka 30-35 minutter indtil kernetemperaturen når 65 grader. Undervejs øses lidt stegesky op på kødet. Hold øje med temperaturen!!
  10. Tag kødet op på et skærebræt. hvor det dækkes til med alufolie. Sigt skyen over i en lille gryde.
  11. Kog det op og tilsæt de sidste to deciliter fløde sammen med ribsgele. Kog din vildtsovs lidt ind og smag til med salt og peber. Jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Du kan evt. give din vildtsovs lidt sovsekulør, hvis du synes.

Anretning

Dyreryg skæres i skiver og serveres sammen med kogte kartofler og halve pærer med ribsgele.

Pærer med ribsgele laver du ved at halvere fire store pærer, hvorefter kernehuset tages ud. Kog de halve pærer i cirka 10 minutter. Kom pærerne i en gryde og fyld vand ved så det netop dækker.

Kom så to spiseskefulde sukker i sammen med skal fra en økologisk citron, og kog 10 minutter ved svag varme, så pærerne netop bliver møre.

Lad dem køle lidt af, hvorefter de fyldes med ribsgele. Klassisk tilbehør til dyreryg i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Klassisk waldorfsalat

Grydestegt fasan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Michael Henriksen skriver

    december 13, 2024 at 2:05 pm

    Hej Holger RM
    Du skriver ikke noget om anvendelse af dampovn - jeg bruger ofte damp ved 130gr. til indre temperatur er 3-4 grader fra spise temperatur, lader det hvile, og bruner så til sidst i ca 4-5 min. ved 225 gr til det ser rigtigt, ud og hæver derved inder temperaturen til 65 -67 gr.
    Jeg synes det giver mening ved gris og okse - men har ikke erfaring med rådyr, jeg er bange for at udtørrer.
    Må jeg høre din reaktion
    MVH Hans.

    Svar
  2. Kamilla Salomon skriver

    september 15, 2024 at 6:44 pm

    Jeg mente ikke persille men timian

    Svar
  3. Kamilla Salomon skriver

    september 15, 2024 at 6:32 pm

    Hvornår/hvor skal timian og persille anvendes?

    Svar
  4. Bjarne Rasmussen skriver

    december 31, 2023 at 3:45 pm

    Der skulle selvfølgelig stå anvendes🫢

    Svar
  5. Bjarne Rasmussen skriver

    december 31, 2023 at 3:43 pm

    Hvordan skal timian anvenses?

    Svar
  6. Kirsten Adelstorp skriver

    december 30, 2022 at 6:12 pm

    Kan jeg stege dådyr ryggen om formiddagen og færdig stege dådyr ryg fileterne om aftenen når gæsterne er kommet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.