Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Lækkert og sprødt durumbrød, der er et supr godt madbrød, som stammer fra Italien. Nemt at bage. Foto: Guffeliguf.dk.
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMS

Opskrift på et dejligt durumbrød, der er nemt at bage. Durumbrødet bages med durum hvedemel, og er et klassisk italiensk brød.

Durumbrød kan noget særligt. Det får en sprød skorpe og et rigtig dejligt bid, og så kan det serveres til alle mulige retter.

Og på alle tidspunkter - fra morgenmaden til aftensmaden.

Opskrift på et et lækkert durumbrød

Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Holger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Opskrift på et dejligt durumbrød, der er nemt at bage. Durumbrødet bages med durum hvedemel, og er et klassisk italiensk brød.
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 150 g durum hvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren ud.
  2. Rør gæren ud, og ælt derefter durum hvedemel i. Du skal selvfølgelig anvende dejkrogen til røremaskinen. Durumbrødet kan selvfølgelig også bare laves i hånden ved hjælp af en almindelig skål, og fremgangsmåden er den samme.
  3. Kom derefter olivenolie og salt i, og til sidst æltes hvedemelet gradvist i.
  4. Som altid med brød er mængden af mel vejledende. Du skal bruge omkring 200 gram almindeligt hvedemel, men prøv dig frem til sidst. Måske skal du anvende en smule mindre mel, måske en smule mere. Dejen skal være fast og sammenhængende, gerne let klæbrig, men heller ikke for tynd.
  5. Ælt den igennem ved lav hastighed i cirka 10 minutter, og overdæk så skålen med et viskestykke. Hæver nu et lunt sted i 30 minutter.
  6. Slå dejen let ud på et meldrysset bord, og form den til et durumbrød som på billedet. Tril den forsigtigt i durum hvedemel, og læg den på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt en smule mere durum hvedemel over brødet.
  7. Læg et viskestykke over, og lad nu brødet efterhæve i 30 minutter.
  8. Bages derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Lad altid brød køle lidt af, inden du skærer i det. Det gælder også dette durumbrød.

Her får du flere opskrifter på brød, som er værd at bage - og at spise.

Hjemmelavet italiensk brød

Sprødt focaccia brød med masser af smag

Italiensk grydebrød med den smukkeste form

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required