• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

billede med boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon: Her er virkelig tale om en fransk klassiker, der gør sig som forrygende dansk vintermad. Boeuf bourguignon er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød. Foto: iStock.com.

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  15. oktober 2023

Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
  2. Opskrift på boeuf bourguignon
  3. Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Vinforslag
Gå til opskrift

Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.

Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.

Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.

Server med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.

Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling bourguignon
  • Coq au vin
  • Cassoulet

Opskrift på boeuf bourguignon

billede med boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Bedømmelse
4.8 fra 32 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksekød - gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,5 knoldselleri - i mindre tern, 1x1 cm
  • 4 gulerødder - skåret i mindre tern på 1x1 cm
  • 2 store rødløg - i grove stykker
  • 1 knivspids spidskommen
  • 4 kviste timian
  • 5 laurbærblade
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g bacon - i tern - gerne håndskåret
  • 500 g champignon - i skiver
  • 2 håndfulde persille
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Brun oksekød grundigt i smør i en stegegryde. Tag det af flere omgange, så det bliver brunet godt.
  • Tag sidste hold kød op, og kom tomatpasta i gryden, og brænd det af.
  • Kom så kødet tilbage i gryden, og drys det med hvedemel.
  • Derefter kommer du knoldselleri, gulerødder, rødløg, spidskommen, timian og laurbærblade ved.
  • Rør rundt og hæld så rødvin og kalvefond ved. Lad så retten koge under låg i tre timer ved svag varme. Spæd om nødvendigt din bouef bourguignon op med lidt vand.
  • Til sidst smager du til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik.
  • Inden servering steger du bacon i tern og champignon sprøde, og det kommes på retten sammen med hakket persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
640
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
124
mg
41
%
Natrium
 
2083
mg
91
%
Kalium
 
1969
mg
56
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
63
g
126
%
Vitamin A
 
10542
IU
211
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
140
mg
14
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.

En kraftig rødvin fuldender retten.

Vinforslag

billede med rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Knudsen

    december 23, 2024 at 7:33 am

    Laves retten lige så godt i stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 8:04 am

      Hej Marianne
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth Th Rasmussen

    november 24, 2024 at 4:31 pm

    Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??

    Har forkøbt mig, så måske ???
    Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen

    Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗

    Svar
  3. Susanne Hedegaard

    februar 13, 2024 at 6:07 pm

    Jeg har lavet retten med vildtkød (rådyr).
    Jeg fik den største ros fra min far på 82 (vestjyde). "Det må du godt lave igen en anden gang"

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 13, 2024 at 8:51 pm

      Hej Susanne
      Det er jeg glad for at høre - og det er da vestjysk glæde på højeste plan 🙂
      Alt det bedste
      Holger - selv vestjyde

      Svar
  4. Kirsten Carstensen

    december 02, 2023 at 7:39 am

    Skal have nogle gode venner til spisning, 18.12.23, hvor jeg har tænkt mig at lave din :
    Opskrift på boeuf bourguignon
    Meen hvad skal jeg til forret ??

    Svar
  5. Sl

    oktober 11, 2021 at 6:57 am

    Superb ret

    Svar
  6. Joan g Carlsen

    februar 15, 2021 at 11:02 pm

    Hejsa Holger . Jeg har prøvet at lave denne simreret , og den smagte bare vandvittig godt . Så når jeg leder efter noget godt mad , så kigger jeg først hos dig . Mange tak for dine god3 og dejlige opskrifter 😁😁😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 16, 2021 at 6:42 am

      Hej Joan
      Super dejligt at høre - mange tak.
      Og der er masser af andre lækre simreretter på Madens Verden - det er bare at søge lys. Jeg elsker nemlig også disse gryderetter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mads

      august 01, 2022 at 9:45 pm

      Vanvittigt ... ikke VAND

      Svar
  7. Sandie

    februar 04, 2021 at 1:31 pm

    Hej Holger.
    Jeg påtænker at lave denne skønne ret på lørdag, og vil blot høre dig om du kan anbefale en rødvin til brug i selve retten? Måske du også kan anbefale noget grønt tilbehør/frisk salat af en art?

    Mange hilsner Sandie.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required