Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

billede med boeuf bourguignon
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
157
SHARES
FacebookMessenger157PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 15. oktober 2023

Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.

Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.

Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.

Server med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.

Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling bourguignon
  • Coq au vin
  • Cassoulet

Opskrift på boeuf bourguignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.82 fra 32 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 640
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g oksekød - gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter
  • 2 spsk tomatpasta
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,5 knoldselleri - i mindre tern, 1x1 cm
  • 4 gulerødder - skåret i mindre tern på 1x1 cm
  • 2 store rødløg - i grove stykker
  • 1 knivspids spidskommen
  • 4 kviste timian
  • 5 laurbærblade
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g bacon - i tern - gerne håndskåret
  • 500 g champignon - i skiver
  • 2 håndfulde persille
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Brun oksekød grundigt i smør i en stegegryde. Tag det af flere omgange, så det bliver brunet godt.
  2. Tag sidste hold kød op, og kom tomatpasta i gryden, og brænd det af.
  3. Kom så kødet tilbage i gryden, og drys det med hvedemel.
  4. Derefter kommer du knoldselleri, gulerødder, rødløg, spidskommen, timian og laurbærblade ved.
  5. Rør rundt og hæld så rødvin og kalvefond ved. Lad så retten koge under låg i tre timer ved svag varme. Spæd om nødvendigt din bouef bourguignon op med lidt vand.
  6. Til sidst smager du til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik.
  7. Inden servering steger du bacon i tern og champignon sprøde, og det kommes på retten sammen med hakket persille.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 640kcalKulhydrater: 34gProtein: 63gFedt: 13gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 124mgNatrium: 2083mgKalium: 1969mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 10542IUVitamin C: 23mgCalcium: 140mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.

En kraftig rødvin fuldender retten.

Vinforslag

billede med rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Knudsen skriver

    december 23, 2024 at 7:33 am

    Laves retten lige så godt i stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2024 at 8:04 am

      Hej Marianne
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth Th Rasmussen skriver

    november 24, 2024 at 4:31 pm

    Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??

    Har forkøbt mig, så måske ???
    Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen

    Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required