Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Boeuf bourguignon (bøf bourguignon) er oksekød, der bliver langtidskogt i rødvin, men den koger så længe, at saucen nærmest til sidst cremer sig rundt om det møre kød.
Det er en virkelig klassiker fra det franske køkken, og en gryderet jeg aldrig bliver træt af. Allerbedst er retten selvfølgelig i de kolde måneder på året, hvor den rigtig giver varmen.
Server med en god kartoffelmos eller andre rodfrugter, og et godt stykke hjemmebagt brød. Gerne fransk bondebrød.
Opskriften på denne bøf bourguignon er til fire personer, og den skal nok give dig varmen på en kold vinterdag. Samtidig kan du nyde den fantastisk duft i køkkenet mens gryderetten simrer. Den franske gryderet er også velegnet som gæstemad.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
Ingredienser
- 800 g oksekød - gerne tykkam, i store tern på cirka 2 x 5 centimeter
- 2 spsk tomatpasta
- 3 spsk hvedemel
- 0,5 knoldselleri - i mindre tern, 1x1 cm
- 4 gulerødder - skåret i mindre tern på 1x1 cm
- 2 store rødløg - i grove stykker
- 1 knivspids spidskommen
- 4 kviste timian
- 5 laurbærblade
- 1 flaske rødvin
- 2 dl kalvefond
- salt og friskkværnet peber
- 200 g bacon - i tern - gerne håndskåret
- 500 g champignon - i skiver
- 2 håndfulde persille
Fremgangsmåde
- Brun oksekød grundigt i smør i en stegegryde. Tag det af flere omgange, så det bliver brunet godt.
- Tag sidste hold kød op, og kom tomatpasta i gryden, og brænd det af.
- Kom så kødet tilbage i gryden, og drys det med hvedemel.
- Derefter kommer du knoldselleri, gulerødder, rødløg, spidskommen, timian og laurbærblade ved.
- Rør rundt og hæld så rødvin og kalvefond ved. Lad så retten koge under låg i tre timer ved svag varme. Spæd om nødvendigt din bouef bourguignon op med lidt vand.
- Til sidst smager du til med salt og friskkværnet peber og eventuelt gastrik.
- Inden servering steger du bacon i tern og champignon sprøde, og det kommes på retten sammen med hakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige og møre boeuf bourguignon serveres straks i gryden, og dertil som sagt en solid og cremet kartoffelmos.
En kraftig rødvin fuldender retten.
Vinforslag
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Marianne Knudsen skriver
Laves retten lige så godt i stegeso?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Marianne
Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sikkert godt. Husk at brune kødet af inden.
Alt det bedste
Holger
Ruth Th Rasmussen skriver
Kan man bruge nyretapper til Boeuf bourguignon??
Har forkøbt mig, så måske ???
Venlig hilsen Ruth Th Rasmussen
Ps. Bruger tit dine opskrifter 🤗