Vegetar bourguignon er den nemmeste og lækreste ret til de kødfrie dage. Den smager skønt af svampe, og så serveres den med kartoffelmos.
Vegetar bourguignon med svampe, gulerødder og god smag fra laurbærblade og grønsagsbouillon er en mine yndlingsretter til hverdag. Og så er den også nem at lave.
Derudover mætter retten godt, hvilket kan få selv en kødelsker til at være tilfreds med måltidet.
Derfor anbefaler jeg denne opskrift til både flexitarer, vegetarer og folk, som normalt foretrækker at spise kød.
Du kan servere retten med kartoffelmos, som nok er den mest autentiske udgave - eller til ris, hvis det skal gå hurtigt i hverdagen.
Opskrift på vegetar bourguignon
Vegetar bourguignon med svampe og kartoffelmos
Ingredienser
- 1 tsk olivenolie
- 1 stk løg - hakket fint
- 3 fed hvidløg - hakket fint
- 150 gram gulerødder
- 200 gram champignoner
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt paprika
- 1 tsk timian
- 1 spsk tomatpuré
- 0,5 terning grønsagsboullion
- 3 dl vand
- salt
- sort peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tag derefter en lille gryde og varm olivenolie op. Tilføj løg, og steg dem, indtil de er klare, tilføj derefter hvidløg.
- Skær gulerødderne i grove stykker og kom dem på panden, steg dem i tre-fire minutter, skær også champignoner i grove stykker og tilføj til panden. Steg det sammen i to minutter.
- Tilføj spidskommen, paprika, timian og tomatpuré, steg det i et minut og tilføj derefter bouillonterning og vand. Lad retten simre i 15 minutter.
- Smag vegetar bourguignon til med salt og peber. Server straks med en god kartoffelmos.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Ønsker du at servere vegetar bourguignon til gæster, kan du blandt andet skifte en deciliter vand ud med rødvin. Dette gør retten ekstra lækker og kan klart anbefales.
Se også andre opskrifter på vegetarisk comfort food:
Vegetariske 'kødboller' og spaghetti
Del dine ideer og tanker med os andre her: