Vegetar paprikagryde med champignoner smager så skønt, Den serveres med kartoffelmos, så du har en mættende og lækker vegetarret.
Vegetar paprikagryde med champignoner og rød peberfrugt er en klassisk opskrift, som både virkelig mætter og føles som en god portion kærlighed.
Normalt består paprikagryde af kød, men min version er vegetarisk, så alle kan spise med. Man mangler bestemt hellere ikke kød i denne opskrift, da den er fuld af svampe og smag fra paprikaen.
Nogen spiser denne ret med ris, men jeg vil anbefale at lave en stor, dejlig portion kartoffelmos i stedet. Det passer bare rigtig godt sammen.
Opskrift på vegetar paprikagryde
Vegetar paprikagryde
Ingredienser
- 1 stk løg
- 1 stk rød peberfrugt
- 200 gram champignoner
- 1 spsk smør
- 1 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk oregano - stødt
- 50 gram tomatpure
- 200 ml vand
- 250 ml sødmælk - eller fløde
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
Sådan gør du
- Begynd med at sætte kartofler over til kartoffelmos. Du finder en god opskrift på kartoffelmos her.
- Start med at hakke løg fint, skær champignoner i grove skiver og skær peberfrugt i strimler.
- Tag nu en gryde og smelt smørret, tilføj løg og steg dem i fem minutter, eller indtil de er klare.
- Tilføj peberfrugt og champignoner og steg dem med i fem minutter.
- Tilføj nu paprika, røget paprika og oregano. Steg det i 20 sekunder og tilføj tomatpure, vand og sødmælk. Lad retten simre i 10 minutter.
- Smag vegetar paprikagryde til med salt og peber. Så er retten klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv også at udskifte nogen af champignonerne med portobello-svampe, det giver ekstra smag.
Vegetar paprikagryde kan også tilsættes flere grøntsager, for eksempel frosne ærter, som kommes i de sidste fem minutter.
Se også andre vegetariske retter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: