Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.
Hjemmelavet ribskompot er nem at lave, og så passer kompotten fremragende til blandt andet desserter og is.
Ribs har en relativ kort holdbarhed, men så er det jo godt man meget nemt kan lave en hjemmelavet kompot af dem.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på ribskompot
Ribskompot
Ingredienser
- 200 g ribs
- 1 dl vand
- 50 g rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom ribs i en skål med koldt vand, og skyl dem godt igennem.
- Pluk bærrene fra stænglerne, og læg dem til side.
- I en tykbundet kasserolle koger du vand op med rørsukker og vaniljesukker, og lader det koge igennem så sukkeret bliver helt opløst.
- Tilsæt så ¾ af de rengjorte ribs, og lad den sidste fjerdedel (50 gram) blive tilbage.
- Rør forsigtigt rundt, og skru ned for varmen, så din ribs kompot simrer for svag varme.
- Lad den nu simre i 10 minutter indtil din ribs kompot er kogt lidt ind. Rør i den et par gange undervejs.
- Når din ribskompot er ved at være klar, kommes de sidste ribs i, og koges med i 30 sekunder.
- Tag gryden af blusset, og lad kompotten køle lidt ned.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hæld den så på et lille glas, og sæt den i køleskabet. Du kan eventuelt tilsætte en smule Atamon.
Så har du en fantastisk ribskompot i de kommende uger.
Ribskompotten har en dejlig syrlighed, der passer godt til søde ting.
Derfor er den fremragende til hjemmelavet vaniljeis eller en Gateau Marcel chokoladekage. Eller prøv kompotten til en god pandekage.
TIP: Med samme fremgangsmåde kan du lave kompot af stikkelsbær, brombær, hindbær, solbær og lignende bærtyper.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.