Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Opskrift på hjemmelavet ribskompot - nemt og lækkert

Opskrift på hjemmelavet ribskompot - nemt og lækkert

billede med ribskompot
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.

Indhold
  • Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.
  • Opskrift på ribskompot
  • Ribskompot
  • Tips
  • Kommentarer

Hjemmelavet ribskompot er nem at lave, og så passer kompotten fremragende til blandt andet desserter og is.

Ribs har en relativ kort holdbarhed, men så er det jo godt man meget nemt kan lave en hjemmelavet kompot af dem.

Se også de populære opskrifter på:

  • Rysteribs
  • Ribskage
  • Ribsgrød

Opskrift på ribskompot

Ribskompot

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Se hvordan du laver den bedste ribskompot med rørsukker og vanilje. Kompot med ribs passer med dens syrlighed godt til en række søde sager.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g ribs
  • 1 dl vand
  • 50 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom ribs i en skål med koldt vand, og skyl dem godt igennem.
  2. Pluk bærrene fra stænglerne, og læg dem til side.
  3. I en tykbundet kasserolle koger du vand op med rørsukker og vaniljesukker, og lader det koge igennem så sukkeret bliver helt opløst.
  4. Tilsæt så ¾ af de rengjorte ribs, og lad den sidste fjerdedel (50 gram) blive tilbage.
  5. Rør forsigtigt rundt, og skru ned for varmen, så din ribs kompot simrer for svag varme.
  6. Lad den nu simre i 10 minutter indtil din ribs kompot er kogt lidt ind. Rør i den et par gange undervejs.
  7. Når din ribskompot er ved at være klar, kommes de sidste ribs i, og koges med i 30 sekunder.
  8. Tag gryden af blusset, og lad kompotten køle lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier201kcalKulhydrater53gProtein2gFedt0.2gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.02gEnkelumættet fedt0.01gNatrium23mgKalium389mgKostfibre2gSukker46gVitamin A37IUVitamin C2mgCalcium45mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hæld den så på et lille glas, og sæt den i køleskabet. Du kan eventuelt tilsætte en smule Atamon.

Så har du en fantastisk ribskompot i de kommende uger.

Ribskompotten har en dejlig syrlighed, der passer godt til søde ting.

Derfor er den fremragende til hjemmelavet vaniljeis eller en Gateau Marcel chokoladekage. Eller prøv kompotten til en god pandekage.

TIP: Med samme fremgangsmåde kan du lave kompot af stikkelsbær, brombær, hindbær, solbær og lignende bærtyper. 

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanni Riber skriver

    august 02, 2025 at 4:37 pm

    Kære Holger ! Jeg holder meget af dine opskrifter; stødte på din opskrift med rysteribs; Men nu er det bare sådan at i Københavns området er der ikke mange supermarkeder der sælger sommerens bær såsom, ribs, solbær og stikkelsbær. Min mor lavede safter og frugtgrød og vi elskede det.
    Meny sælger 125 g ribs for kr. 35,- eller i øjeblikket 500 g for kr. 60,-. Føtex, SuperBrugsen har det ikke mere; Jeg har sågar været i Torvehallerne ved Nørreport St. og checket om de havde bærerne. De havde kun ribs, solbær, brombær og ingen stikkelsbær > til en pris af 60,- pr 500 g; det må jeg sige er noget i overkanten af hvad jeg vil betale for; for at lave enten saft eller grød.
    Har du nogle tips til hvor jeg eksempelvis ville kunne købe sommerens bær ?! PS. Har ikke bil.
    På forhånd tak ! Mvh Sanni Riber

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    september 15, 2024 at 8:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required