Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Dampet spinat

Dampet spinat

Dampet spinat med hvidløg er meget nemt tilbehør, som samtidig er særdeles sundt. Den friske spinat dampes på en pande sammen med lidt smør. Foto: Madensverden.dk.
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. januar 2021 - Udgivet: 19. januar 2021

Dampet spinat med hvidløg laves af frisk spinat, der dampes på en varm pande med lidt smør og hvidløg. Spinaten er klar på fem minutter.

Jeg elsker dampet spinat, fordi den er utrolig nem at lave og smager det altså bare godt.

Samtidig indeholder spinaten masser af vitaminer og er enorm sund.

Spinat indeholder blandt andet A, C og E-vitaminer, men også lidt kostfibre, og den er i øvrigt i familien med grønkål.

Spinaten kan blandt andet anvendes dampet som i denne opskrift, men den er også fin som salat eller i en spinattærte.

Opskriften er til to personer, hvor jeg har beregnet 100 gram spinat til hver person. Du kan selv gange den op, men mængden handler også om hvad du skal bruge den til, og hvad der ellers er af tilbehør.

Se også de populære opskrifter på:

  • Stegt spinat
  • Kulmule med spinat
  • Spinatgryde

Opskrift på dampet spinat

Holger Rørby Madsen

Dampet spinat med hvidløg på 5 minutter

4.88 fra 16 stemmer
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • smør
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Det er vigtigt at skylle spinaten grundigt. Gerne i flere hold koldt vand, hvorefter den slynges helt tør for vand. Du kan også købe frisk spinat, der allerede af skyllet, og det gør arbejdet noget nemmere.
  2. Hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
  3. Smelt en god spiseskefuld smør på en middelvarm pande, og kom de hakkede hvidløg på. Hvidløget skal blot give smørret smag af hvidløg, men må ikke tage farve. Så giv det et minuts tid ved middel varme, hvor du samtidig ryster panden rundt.
  4. Kom så den friske spinat på ad et par omgange og fyld på efterhånden som spinaten falder sammen. Vend det forsigtigt rundt undervejs.
  5. Den dampede spinat er klar efter et par minutter når den er faldet helt sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den dampede spinat serveres straks, og den er lækker som tilbehør til mange retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required