Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Cuvette sous vide

Cuvette sous vide (opskrift på mør oksecuvette)

cuvette sous vide
4.7 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cuvette sous vide
  • Opskrift på cuvette sous vide
  • Noter
  • Udskæring af cuvette sous vide
  • Kommentarer

Cuvette sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 8 timer t
Samlet tid: 8 timer t 15 minutter min
Cuvette sous vide er en nem og stensikker opskrift på tilberedning af oksecuvette eller kalvecuvette. Med både temperatur og tid for et perfekt resultat.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg cuvette oksecuvette eller kalvecuvette
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din sous vide på 56 grader. Det giver en medium tilberedt cuvette, som hverken er rå eller tør. Ønsker du den mere rød, skal du sætte temperaturen et par grader ned, mens et par grader mere selvfølgelig giver et mere tilberedt stykke kød.
  2. Afpuds cuvetten, så der ikke er for meget fedt på den. Især på bunden.
  3. Skær krølfedtet på toppen i skrå tern/ruder.
  4. Hak lidt rosmarin fint og massér det ind i kødet sammen med salt og friskkværnet peber. Gnid det godt ind.
  5. Vakuumpak din cuvette sous vide og læg den ned i vandbadet.
  6. Her skal stegen have otte timer, så den er perfekt tilberedt.
  7. Tag kødet ud af pakken, og nu skal den have lidt stegeskorpe. Det kan du enten give den på en varme pande, hvor cuvettestegen brunes grundigt ved høj varme på alle sider.
  8. Du kan også give den 10-12 minutter ved 250 grader varmluft i ovnen. Læg cuvetten i et ildfast fad, dryps godt med olie over og stil den i ovnen indtil den har fået en flot farve.
  9. Cuvette sous vide skæres ud i tynde skiver, hvor du skærer på tværs af kødets fibre.

Næringsindhold

Kalorier280kcalProtein44gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt4gKolesterol124mgNatrium500mgKalium682mgCalcium38mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cuvette sous vide

Cuvette sous vide er din garanti for et meget mørt stykke kød, og fremgangsmåden er meget nem.

Jeg har forsøgt forskellige måder at tilberede den på, og her er den måde jeg synes giver det bedste resultat.

Det vil sige otte timer ved 56 grader, og hvor cuvetten brunes af til sidst. Metoden gælder uanset om du vil lave oksecuvette eller kalvecuvette sous vide.

Du kan dog også godt brune kødet inden du vakuumpakker det, men jeg synes som sagt det bedste er at vente til kødet er tilberedt.

Opskriften er beregnet til seks personer med cirka 200 gram kød til hver. Forslag til tilbehør længere nede.

Se flere opskrifter:

  • Culottesteg sous vide
  • Flæskesteg sous vide
  • Roastbeef sous vide
  • Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
  • Hamburgerryg sous vide

Noter

Servér din sous vide tilberedte cuvette med pommes frites, bønnefritter og en god og nem sauce bearnaise sous vide.

Udskæring af cuvette sous vide

Når du skal skære din sous vide-tilberedte oksecuvette eller kalvecuvette ud, er det vigtigt at skære kødet på tværs af kødets fibre.

Det er dog nemmest at se inden kødet tilberedes, så vend stegen om med bagsiden opad og se hvilken vej fibrene vender. Altså inden du begynder at krydre og vakuumpakke kødet.

Husk hvilket hjørne du skal starte udskæringen i når kødet er brunet af. Du kan også markere det ved at lægge et par rosmarinblade i netop det hjørne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Bak Nielsen skriver

    marts 06, 2024 at 5:24 pm

    Gad vide om jeg kan bruge min dampovn. Har ofte lavet roastbeef med fint resultat

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 06, 2024 at 7:26 pm

      Hej Birthe
      Måske har din dampovn sous vide funktion, og så kan den bestemt bruges til det. Her skal du ikke vakuumpakke cuvetten, så det er meget nemt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required