• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Cuvette sous vide

Cuvette sous vide

cuvette sous vide
4.7 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. november 2021 - Udgivet:  30. september 2019

Indhold

  1. Opskrift på cuvette sous vide
  2. Cuvette sous vide
  3. Noter

Cuvette sous vide er en nem og stensikker opskrift på tilberedning af oksecuvette eller kalvecuvette. Med både temperatur og tid for et perfekt resultat.

Cuvette sous vide er din garanti for et meget mørt stykke kød, og fremgangsmåden er meget nem.

Jeg har forsøgt forskellige måder at tilberede den på, og her er den måde jeg synes giver det bedste resultat.

Det vil sige otte timer ved 56 grader, og hvor cuvetten brunes af til sidst. Metoden gælder uanset om du vil lave oksecuvette eller kalvecuvette sous vide.

Du kan dog også godt brune kødet inden du vakuumpakker det, men jeg synes som sagt det bedste er at vente til kødet er tilberedt.

Opskriften er beregnet til seks personer med cirka 200 gram kød til hver. Forslag til tilbehør længere nede.

Opskrift på cuvette sous vide

cuvette sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cuvette sous vide

4.72 fra 21 stemmer
Cuvette sous vide er en nem og stensikker opskrift på tilberedning af oksecuvette eller kalvecuvette. Med både temperatur og tid for et perfekt resultat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg cuvette - oksecuvette eller kalvecuvette
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din sous vide på 56 grader. Det giver en medium tilberedt cuvette, som hverken er rå eller tør. Ønsker du den mere rød, skal du sætte temperaturen et par grader ned, mens et par grader mere selvfølgelig giver et mere tilberedt stykke kød.
  2. Afpuds cuvetten, så der ikke er for meget fedt på den. Især på bunden.
  3. Skær krølfedtet på toppen i skrå tern/ruder.
  4. Hak lidt rosmarin fint og massér det ind i kødet sammen med salt og friskkværnet peber. Gnid det godt ind.
  5. Vakuumpak din cuvette sous vide og læg den ned i vandbadet.
  6. Her skal stegen have otte timer, så den er perfekt tilberedt.
  7. Tag kødet ud af pakken, og nu skal den have lidt stegeskorpe. Det kan du enten give den på en varme pande, hvor cuvettestegen brunes grundigt ved høj varme på alle sider.
  8. Du kan også give den 10-12 minutter ved 250 grader varmluft i ovnen. Læg cuvetten i et ildfast fad, dryps godt med olie over og stil den i ovnen indtil den har fået en flot farve.
  9. Cuvette sous vide skæres ud i tynde skiver, hvor du skærer på tværs af kødets fibre.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Servér din sous vide tilberedte cuvette med pommes frites, bønnefritter og en god og nem sauce bearnaise sous vide.

Udskæring af cuvette sous vide

Når du skal skære din sous vide-tilberedte oksecuvette eller kalvecuvette ud, er det vigtigt at skære kødet på tværs af kødets fibre.

Det er dog nemmest at se inden kødet tilberedes, så vend stegen om med bagsiden opad og se hvilken vej fibrene vender. Altså inden du begynder at krydre og vakuumpakke kødet.

Husk hvilket hjørne du skal starte udskæringen i når kødet er brunet af. Du kan også markere det ved at lægge et par rosmarinblade i netop det hjørne.

Se også mine opskrifter på:

Culottesteg sous vide

Flæskesteg sous vide

Roastbeef sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Bak Nielsen

    marts 06, 2024 at 5:24 pm

    Gad vide om jeg kan bruge min dampovn. Har ofte lavet roastbeef med fint resultat

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 06, 2024 at 7:26 pm

      Hej Birthe
      Måske har din dampovn sous vide funktion, og så kan den bestemt bruges til det. Her skal du ikke vakuumpakke cuvetten, så det er meget nemt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required