Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailSMS
Indhold
  • Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.
  • Opskrift på cremet spidskål
  • Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller er en af de retter, som sagtens kan blive en ny livret hos dig.

Retten er nem at lave, den tager ikke for lang tid, og så er den god til hele familien. Derudover får du blandt andet mad med masser af den sunde spidskål. Det bliver ikke bedre.

For at sænke kalorieindholdet bruger jeg madlavningsfløde, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig piskefløde. Det hæver kalorieindholdet, men giver også en endnu mere cremet ret.

Se flere opskrifter:

  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Spidskål og kylling
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  • Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder

Opskrift på cremet spidskål

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 porrer i tynde skiver
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spidskål snittet
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk oregano tørret
  • muskatnød revet
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Kyllingeboller
  • 400 g hakket kylling
  • 75 g havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 stk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler
  • 600 g kartofler i mundrette stykker
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med kartoflerne, som skæres i mundrettet stykker og kommes i ildfast fad. Vendes med lidt rapsolie, salt og peber. Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Så laver du kyllingebollerne, hvor alle ingredienserne røres sammen i en skål. Sæt små kødboller på bageplade med bagepapir. Brug en teske, som du dypper i koldt vand mellen hver kødbolle. Brug en stor teskefuld fars til hver, og jeg plejer at få ca. 35 kødboller ud af denne mængde. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, og du kan med fordel bage dem i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.
  3. Spidskål snittes groft og porrerne skæres i skiver. Svits porreskiverne i lidt rapsolie i en stor gryde eller sauterpande, men uden de tager farve.
  4. Kom spidskål ved og steg videre indtil spidskålen er faldet sammen. Det tager nogle minutter, og husk at vende rundt undervejs.
  5. Hæld gradvist madlavningsfløde og oregano ved og lad det creme lidt ind. Måske skal du ikke bruge hele madlavningsfløden, måske skal der lidt mere til. Det afhænger af størrelsen på spidskålen. Smag til med revet muskatnød, friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier654kcalKulhydrater74gProtein34gFedt27gMættet fedt7gFlerumættet fedt10gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol148mgNatrium2056mgKalium2241mgKostfibre13gSukker13gVitamin A1403IUVitamin C146mgCalcium420mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af retten:

cremet spidskål
bagte kyllingeboller
cremet spidskål med kyllingeboller

Servering

Den cremede spidskål og porrer serveres straks sammen med kkyllingeboller og kartofler.

Du kan eventuelt anrettet med nogle kyllingebollerne ovenpå spidskålen, og servere resten ved siden af i en lille skål. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse cremet spidskål med kyllingeboller?

Ja, retten er fryseegnet. Rester kommes i en tæt beholder og derefter på frost. Kan varmes op i gryde eller mikroovn.

Kan man bruge hvidkål i stedet for spidskål?

Du kan sagtens erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.

Kan man bruge hakket svinekød i stedet for kylling?

Vil du hellere lave retten med hakket svinekød (eller kalv og svin), så er det også en mulighed. Udskift med samme mængde og følg ellers bare fremgangsmåden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle skriver

    september 03, 2025 at 7:25 pm

    Smager rigtigt godt ,kom dog lidt salt i farsen.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    august 26, 2025 at 11:04 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required