• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. august 2025 - Udgivet: 26. august 2025
Oversigt over indhold
  • Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.
  • Opskrift på cremet spidskål
  • Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller er en af de retter, som sagtens kan blive en ny livret hos dig.

Retten er nem at lave, den tager ikke for lang tid, og så er den god til hele familien. Derudover får du blandt andet mad med masser af den sunde spidskål. Det bliver ikke bedre.

For at sænke kalorieindholdet bruger jeg madlavningsfløde, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig piskefløde. Det hæver kalorieindholdet, men giver også en endnu mere cremet ret.

Se flere opskrifter:

  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Spidskål og kylling
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  • Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder

Opskrift på cremet spidskål

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

5 fra 1 stemme
Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 654
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 porrer - i tynde skiver
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spidskål - snittet
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk oregano - tørret
  • muskatnød - revet
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Kyllingeboller
  • 400 g hakket kylling
  • 75 g havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 stk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler
  • 600 g kartofler - i mundrette stykker
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med kartoflerne, som skæres i mundrettet stykker og kommes i ildfast fad. Vendes med lidt rapsolie, salt og peber. Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Så laver du kyllingebollerne, hvor alle ingredienserne røres sammen i en skål. Sæt små kødboller på bageplade med bagepapir. Brug en teske, som du dypper i koldt vand mellen hver kødbolle. Brug en stor teskefuld fars til hver, og jeg plejer at få ca. 35 kødboller ud af denne mængde. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, og du kan med fordel bage dem i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.
  3. Spidskål snittes groft og porrerne skæres i skiver. Svits porreskiverne i lidt rapsolie i en stor gryde eller sauterpande, men uden de tager farve.
  4. Kom spidskål ved og steg videre indtil spidskålen er faldet sammen. Det tager nogle minutter, og husk at vende rundt undervejs.
  5. Hæld gradvist madlavningsfløde og oregano ved og lad det creme lidt ind. Måske skal du ikke bruge hele madlavningsfløden, måske skal der lidt mere til. Det afhænger af størrelsen på spidskålen. Smag til med revet muskatnød, friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 654kcalKulhydrater: 74gProtein: 34gFedt: 27gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 148mgNatrium: 2056mgKalium: 2241mgKostfibre: 13gSukker: 13gVitamin A: 1403IUVitamin C: 146mgCalcium: 420mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af retten:

cremet spidskål
bagte kyllingeboller
cremet spidskål med kyllingeboller

Servering

Den cremede spidskål og porrer serveres straks sammen med kkyllingeboller og kartofler.

Du kan eventuelt anrettet med nogle kyllingebollerne ovenpå spidskålen, og servere resten ved siden af i en lille skål. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse cremet spidskål med kyllingeboller?

Ja, retten er fryseegnet. Rester kommes i en tæt beholder og derefter på frost. Kan varmes op i gryde eller mikroovn.

Kan man bruge hvidkål i stedet for spidskål?

Du kan sagtens erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.

Kan man bruge hakket svinekød i stedet for kylling?

Vil du hellere lave retten med hakket svinekød (eller kalv og svin), så er det også en mulighed. Udskift med samme mængde og følg ellers bare fremgangsmåden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 26, 2025 at 11:04 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required