Oversigt over indhold
Min opskrift på cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller. Retten er rimelig nem at lave, og den er perfekt som god hverdagsmad.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller er en af de retter, som sagtens kan blive en ny livret hos dig.
Retten er nem at lave, den tager ikke for lang tid, og så er den god til hele familien. Derudover får du blandt andet mad med masser af den sunde spidskål. Det bliver ikke bedre.
For at sænke kalorieindholdet bruger jeg madlavningsfløde, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig piskefløde. Det hæver kalorieindholdet, men giver også en endnu mere cremet ret.
Se flere opskrifter:
- Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
- Spidskål og kylling
- Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
- Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Opskrift på cremet spidskål

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
Ingredienser
- 2 porrer - i tynde skiver
- 2 spsk rapsolie
- 1 spidskål - snittet
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 tsk oregano - tørret
- muskatnød - revet
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 400 g hakket kylling
- 75 g havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 stk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 600 g kartofler - i mundrette stykker
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med kartoflerne, som skæres i mundrettet stykker og kommes i ildfast fad. Vendes med lidt rapsolie, salt og peber. Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Så laver du kyllingebollerne, hvor alle ingredienserne røres sammen i en skål. Sæt små kødboller på bageplade med bagepapir. Brug en teske, som du dypper i koldt vand mellen hver kødbolle. Brug en stor teskefuld fars til hver, og jeg plejer at få ca. 35 kødboller ud af denne mængde. Bages 10 minutter ved 200 grader varmluft, og du kan med fordel bage dem i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.
- Spidskål snittes groft og porrerne skæres i skiver. Svits porreskiverne i lidt rapsolie i en stor gryde eller sauterpande, men uden de tager farve.
- Kom spidskål ved og steg videre indtil spidskålen er faldet sammen. Det tager nogle minutter, og husk at vende rundt undervejs.
- Hæld gradvist madlavningsfløde og oregano ved og lad det creme lidt ind. Måske skal du ikke bruge hele madlavningsfløden, måske skal der lidt mere til. Det afhænger af størrelsen på spidskålen. Smag til med revet muskatnød, friskpresset citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af retten:
Servering
Den cremede spidskål og porrer serveres straks sammen med kkyllingeboller og kartofler.
Du kan eventuelt anrettet med nogle kyllingebollerne ovenpå spidskålen, og servere resten ved siden af i en lille skål. Velbekomme.
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Rester kommes i en tæt beholder og derefter på frost. Kan varmes op i gryde eller mikroovn.
Du kan sagtens erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.
Vil du hellere lave retten med hakket svinekød (eller kalv og svin), så er det også en mulighed. Udskift med samme mængde og følg ellers bare fremgangsmåden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.