Couscous med spidskål er sundt tilbehør til blandt andet grillmad, og her er den lavet med peberfrugt, hønsefond og friskhakket persille.
Opskriften på couscous med spidskål er beregnet til fire personer.
Ingredienser til couscous med spidskål
250 gram couscous
Et halvt spidskål
1 rød peberfrugt
5 deciliter hønsefond
1 håndfuld friskhakket persille
1 god slat olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask og snit en halv spidskål i meget tynde skiver/strimler. Rengør peberfrugten. og skær den i små tern.
- Kom en god slat olivenolie i en tykbundet gryde, og svits nu spidskål og peberfrugt i 2-3 minutter, så kålen faldet lidt sammen. Det skal ikke tage farve, så svits det ved en jævn varm.
- Tilsæt så couscous, og lad det svitse med et par minutter mere.
- Kom så hønsefond på, og lad nu couscousen småsimre i 8-10 minutter, så den stadig har en smule bid. Der skal stadig være lidt væde tilbage i gryden.
- Tag gryden af varmen, og lad nu gryden med couscous stå og trække i 10 minutter.
- Vend så en håndfuld friskhakket persille i, og smag din couscous til med lidt salt og friskkværnet peber.
Couscous med spidskål er fremragende tilbehør til mange retter med kød.
Herunder også grillet kød, som eksempelvis grillspyd med oksemørbrad eller blot grillede koteletter.
Se også mine opskrifter på:
Nem dressing til couscoussalat
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: