Grillspyd er smukke at servere, fordi du kan lave de skønneste farvespil. Denne opskrift på spyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager.
Grillspyd er noget de fleste sætter pris på, og de kan varieres i det uendelige.
Her er de lavet med oksemørbrad, men du kan selvfølgelige også bruge svinekød, kalvekød eller kylling. Dog skal du være mere varsom med fjerkræ på grund af risikoen for salmonella.
I dag har jeg tilmed lavet spyddene med oksemørbrad, men det er mest fordi jeg havde en rest (enderne) af en oksemørbrad liggende.
Du kan naturligvis også bruge andre og billigere udskæringer af oksekød. Der er frit slag.
Tilsvarende med grøntsager, hvor du også kan grille champignon hvidløg, kål og meget andet.
Opskriften er beregnet til fire personer med to spyd til hver. Det plejer at passe fint.
Opskrift på grillspyd
Grillspyd med oksemørbrad og skønne grøntsager
Ingredienser
- 400 gram oksemørbrad - i tern - du skal bruge ialt 32 tern af kød
- 1 gul peberfrugt - skåret i mindre firkanter
- 8 tomater - små
- 1 stort rødløg - der deles i 8 stykker
- 1 squash - - du skal bruge 16 mundrette tern
- 8 træspyd
- grillmarinade - lav denne hjemmelavede BBQ-marinade
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- En time før du skal grille, lægger du dine grillspyd (træ) i koldt vand. Så antænder de ikke under grillningen. Bruger du stålspyd er det selvfølgelig ikke et problem.
- Gør oksemørbrad eller andet kød klar - læg det gerne i grillmarinade en halv time før brug.
- Gør grøntsagerne klar, og så kan vi lave grillspyd.
- Træk på i denne rækkefølge: Squash, kød, rødløg, kød, tomat, kød, peberfrugt, kød og squash. Vent med at pensle med marinaden!
- Tænd din grill - disse spyd er grillet på min Weber Q3200 gasgrill, men det er naturligvis lige så godt i en kuglegrill. Du skal grille dine grillspyd med oksemørbrad ved direkte varme, så tænd begge brændere.
- Pensl risten med lidt olivenolie, og læg grillspydene på.
- Nu skal de grilles to minutter på hver af de fire sider - så grilltiden er ialt otte minutter.
- Når du vender spydene første gang, begynder du at pensle dem med grillmarinade. Pas på du ikke giver dem for meget marinade, da du så risikerer det begynder at brænde. Så et kort strejf hver gang de vendes.
- Tag dine grillspyd med oksemørbrad af - og lad dem hvile et par minutter inden servering
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag dine grillspyd af grillen - og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Mangler du inspiration til tilbehør? Så se lige mine lækre forslag til tilbehør til grillmad i dette link.
Del dine ideer og tanker med os andre her: