• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Grill / Grillspyd med oksemørbrad og skønne grøntsager
Grillspyd med oksemørbrad og skønne grøntsager

Grillspyd med oksemørbrad og skønne grøntsager

7. februar 2016 Madensverden.dk Kategori:Grill, Opskrift

0
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Grillspyd er smukke at servere, fordi kan lave de skønneste farvespil. Disse grillspyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager, der grilles 8 minutter.

Grillspyd er noget de fleste sætter pris på, og de kan varieres i det uendelige.

Her er de lavet med oksemørbrad, men du kan selvfølgelige også bruge svinekød, kalvekød eller kylling. Dog skal du være mere varsom med fjerkræ på grund af risikoen for salmonella.

I dag har jeg tilmed lavet spyddene med oksemørbrad, men det er mest fordi jeg havde en rest (enderne) af en oksemørbrad liggende.

Du kan naturligvis også bruge andre og billigere udskæringer af oksekød. Der er frit slag 🙂

Tilsvarende med grøntsager, hvor du også kan grille champignon hvidløg, kål og meget andet.

Du skal bruge – grillspyd til otte personer med to spyd til hver

400 gram oksemørbrad i tern – du skal bruge ialt 32 tern af kød
1 gul peberfrugt skåret i mindre firkanter
8 små tomater
1 stort rødløg, der deles i 8 stykker
1 squash – du skal bruge 16 mundrette tern
8 træspyd

Grillmarinade – brug opskriften i linket
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du grillspyd:

En time før du skal grille, lægger du dine grillspyd (træ) i koldt vand. Så antænder de ikke under grillningen. Bruger du stålspyd er det selvfølgelig ikke et problem 🙂

Gør oksemørbrad eller andet kød klar – læg det gerne i grillmarinade en halv time før brug.

Gør grøntsagerne klar, og så kan vi lave grillspyd.

Træk på i denne rækkefølge: Squash, kød, rødløg, kød, tomat, kød, peberfrugt, kød og squash.

Vent med at pensle med marinaden!

Tænd din grill – disse spyd er grillet på min Weber Q3200 gasgrill, men det er naturligvis lige så godt i en kuglegrill.

Du skal grille ved direkte varme, så tænd begge brændere.

Pensl risten med lidt olivenolie, og læg grillspydene på.

Grillspyd skal grilles to minutter på hver side. Pensl dem hver gang de vendes. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillspyd skal grilles to minutter på hver side. Pensl dem hver gang de vendes. Foto: Guffeliguf.dk.

Nu skal de grilles to minutter på hver af de fire sider – så grilltiden er ialt otte minutter.

Når du vender spydene første gang, begynder du at pensle dem med grillmarinade. Pas på du ikke giver dem for meget marinade, da du så risikerer det begynder at brænde.

Så et kort strejf hver gang de vendes.

Tag grillspydene af – og lad dem hvile et par minutter inden servering.

Grillspyd er smukke at servere, fordi kan lave de skønneste farvespil. Disse grillspyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager, der grilles 8 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillspyd er smukke at servere, fordi kan lave de skønneste farvespil. Disse grillspyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager, der grilles 8 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.

Hvad er dine favoritting på grillspyd? Skriv det i kommentarfeltet herunder, og del din inspiration med os andre:

Sending
User Review
0 (0 stemmer)
0

Emner:direkte varme, gasgrill, grillspyd, kuglegrill, marinade, peberfrugt, squash, tomat, Weber Q3200

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Tilbehør til bøf: Sauterede forårsløg, squash og tomater
Lækkert tilbehør: Søde kartofler bagt med timian og olivenolie »
Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (137)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (96)
  • Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn) (95)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Mør og saftig rib-eye på gasgrill, der smøres i balsamico glaze, og derefter grilles ved direkte varme. Serveres med grillet aubergine og squash. Foto: Guffeliguf.dk.

Rib-eye på gasgrill: Mør bøf med grillet aubergine og squash

Et flot og lækkert kartoffeltårn, dr laves med skivede bagekartofler, brunet smør og timian. Flot og festligt tilbehør til kødretter. Foto: Madensverden.dk.

Kartoffeltårn med timian og brunet smør

Her er virkelig en god og nem buffet til børnefødselsdag, hvor alle børn kommer til at spise løs. Der er forskellige retter, som alle er meget børnevenlige, og denne børnebuffet kan du lave på under to timer. Foto: Madensverden.dk.

Nem buffet til børnefødselsdag – komplet børnebuffet

Du kan sagtens grille en oksefilet på rotisserie, hvor den krydrede oksesteg bliver super mør. Oksefileten snøres med bomuldssnor og grilles indtil den har en kernetemperatur på 55 grader, hvor den så er medium. Foto: Madensverden.dk.

Oksefilet på rotisserie (grillet på spyd)

Pocheret æg lyder måske lidt bøvlet at lave, men det er faktisk ganske nemt. Ægget koges i vand i tre minutter, og så skal du sådan set ikke gøre så meget mere. Det er ikke nødvendigt at røre i vandet, eller at tilsætte eddike. Her er det pocherede æg anrettet på lidt frisk spinat. Foto: Madensverden.dk.

Pocheret æg – med kogetid, tips og myterne

Lav en lækker pizza med fordej, der er en super dejlig pizzadej opskrift. Pizzaen bliver sprød og har en god struktur. Foto: Madensverden.dk.

Pizza med fordej – bedste pizzadej opskrift

Pandestegt kyllingefilet, der anrettes med lidt frisk persille. Du laver det lækre kylling ved at slå kyllingebrysterne flade med en kagerulle, inden de steges møre i lidt smør på en meget varm pande. Foto: Guffeliguf.dk.

Pandestegt kyllingefilet (banket)

Ovnbagt mørksej er hurtig mad. Fisken skæres ud i store stykker, og bages 10 minutter i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Mørksej i ovn (ovnbagt fisk)

En god hakkebøf opskrift, hvor hakkebøfferne er nemme at lave. De skal nemlig ikke æltes, men blot rulles, og derefter skæres i bøffer. Som du ser på billedet. Foto: Madensverden.dk.

Hakkebøf opskrift – se det gode trick

Ovnbagte porrer er den nemme måde at tilberede porrerne på. De skal bages cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke at forkoge dem først.Foto: Madensverdenf.dk.

Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

Kalvesteg stegt som vildt er en klassiker ved mange fester på kroer og hoteller i Danmark, men den er nem at lave derhjemme. Foto: Guffeliguf.dk.

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

Stuvede porrer er en måde at tilberede porrer på. Porrerne koges i lidt bouillon, hvorefter det hele jævnes med lidt Maizena. Porrerne er gode som tilbehør til blandt andet frikadeller og kylling. Foto: Madensverden.dk.

Stuvede porrer i bouillon

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok