Grillspyd er smukke at servere, fordi kan lave de skønneste farvespil. Disse grillspyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager, der grilles 8 minutter.
Grillspyd er noget de fleste sætter pris på, og de kan varieres i det uendelige.
Her er de lavet med oksemørbrad, men du kan selvfølgelige også bruge svinekød, kalvekød eller kylling. Dog skal du være mere varsom med fjerkræ på grund af risikoen for salmonella.
I dag har jeg tilmed lavet spyddene med oksemørbrad, men det er mest fordi jeg havde en rest (enderne) af en oksemørbrad liggende.
Du kan naturligvis også bruge andre og billigere udskæringer af oksekød. Der er frit slag 🙂
Tilsvarende med grøntsager, hvor du også kan grille champignon hvidløg, kål og meget andet.
Du skal bruge - grillspyd til otte personer med to spyd til hver
400 gram oksemørbrad i tern - du skal bruge ialt 32 tern af kød
1 gul peberfrugt skåret i mindre firkanter
8 små tomater
1 stort rødløg, der deles i 8 stykker
1 squash - du skal bruge 16 mundrette tern
8 træspyd
Grillmarinade - brug opskriften i linket
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du grillspyd:
En time før du skal grille, lægger du dine grillspyd (træ) i koldt vand. Så antænder de ikke under grillningen. Bruger du stålspyd er det selvfølgelig ikke et problem 🙂
Gør oksemørbrad eller andet kød klar - læg det gerne i grillmarinade en halv time før brug.
Gør grøntsagerne klar, og så kan vi lave grillspyd.
Træk på i denne rækkefølge: Squash, kød, rødløg, kød, tomat, kød, peberfrugt, kød og squash.
Vent med at pensle med marinaden!
Tænd din grill - disse spyd er grillet på min Weber Q3200 gasgrill, men det er naturligvis lige så godt i en kuglegrill.
Du skal grille ved direkte varme, så tænd begge brændere.
Pensl risten med lidt olivenolie, og læg grillspydene på.
Grillspyd skal grilles to minutter på hver side. Pensl dem hver gang de vendes. Foto: Guffeliguf.dk.
Nu skal de grilles to minutter på hver af de fire sider - så grilltiden er ialt otte minutter.
Når du vender spydene første gang, begynder du at pensle dem med grillmarinade. Pas på du ikke giver dem for meget marinade, da du så risikerer det begynder at brænde.
Så et kort strejf hver gang de vendes.
Tag grillspydene af - og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Grillspyd er smukke at servere, fordi kan lave de skønneste farvespil. Disse grillspyd er med oksemørbrad og blandede grøntsager, der grilles 8 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
Hvad er dine favoritting på grillspyd? Skriv det i kommentarfeltet herunder, og del din inspiration med os andre: