Her er min opskrift på en sund blomkålscouscous. Det er en nem og lækker couscous lavet af blomkål, der er god som salat og tilbehør.
Blomkålscouscous lavet af blomkål er super nemt at lave, og så er det en virkelig sund omgang tilbehør eller salat.
Det vigtige er, at du får snittet eller blendet blomkålsbuketterne så fint, at det kommer til at ligne couscous. Deraf navnet.
Se også: Blomkålssalat - salat med rå blomkål
Du kan som sagt servere den som en skøn salat, men den kan bestemt også bare gå som sundt tilbehør til mange retter med lyst kød og fisk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålscouscous
Ingredienser
- 300 gram blomkål blendet eller snittet fint
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 håndfuld mynte hakket
- 1 håndfuld persille hakket
- 1 rødløg hakket fint
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 3 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til blomkålscouscous starter du med, at gøre blomkålen klar. Fjern de grønne blade og det nederste af stokken.
- Snit nu blomkålsbuketterne så fint som du overhovedet kan. Eller kør blomkålsbuketterne i en blender. Du kan også købe en pose blomkålsris i dit supermarked og så brug den.
- Klargør peberfrugt, rødløg, mynte og persille som anvist og kom det hele i en skål.
- Vend det sammen med olivenolie og friskpresset citronsaft, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber
Næringsindhold
Tips
Den færdige blomkålscouscous serveres straks som tilbehør eller salat til mange retter med især lyst kød.
Jeg bruger den blandt andet til stegt kyllingebryst, frikadeller og ovnbagt laks.
Se også: Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes
Comments
No Comments