Couscoussalat med fetaost er dejlig mættende. Og så er den tilmed flot med de blå bær og de grønne mynteblade.
Couscoussalat mætter temmelig godt. De små gryn er lavet af hvede og kan købes både hvide og som et fuldkornsprodukt.
Traditionelt hører couscous til i det nordafrikanske køkken, men vi har taget grynene til os herhjemme, fordi de smager godt. Og så er de en god bund for en mættende salat som denne.
Opskriften her er lavet af Salatfabrikken ved aut. klinisk diætist Rebecca Østergaard, som har valgt at bruge en kombination af blåbær og mynte.
De to smage klæder hinanden, og bruger du saltmandler om anbefalet, ja, så har du en fyldig salat med masser af smag.
Fetaosten har ingen mål eller vægt, da det er en personlig smag, om man ønsker meget eller lidt i salaten.
Så du kan være rundhåndet, hvis du vil. Og er du på kur, ja, så drysser du blot lidt på for smagens skyld.
Couscoussalat med blåbær og mynte
Couscoussalat med blåbær, mynte og fetaost
Ingredienser
- 3 dl couscous
- 2 håndfuld blåbær
- 2 spsk mynte - hakket
- 1 tsk olivenolie
- feta - smuldret
- salt og friskkværnet peber
- citronsaft
- saltede mandler
Sådan gør du
- Kog couscous efter pakkens anvisninger.
- Imens vaskes blåbær og mynte.
- Mynten hakkes fint.
- Afkøl de kogte couscous og vend dem herefter med 1 tsk olivenolie.
- Tilsæt blåbær, hakket mynte og smuldret feta efter smag.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hvis du synes at salaten skal have lidt fugt, kan du tilføre lidt friskpresset citronsaft.
- Saltede mandler klæder salaten godt, men kan sagtens undværes.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også en af vores andre opskrifter på dejlige og sunde salater:
Del dine ideer og tanker med os andre her: