• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokoladespecier

Chokoladespecier

billederesultat for chokoladespecier
4.8 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
599
SHARES
FacebookMessenger599PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. november 2023 - Udgivet:  4. december 2020

Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.

Chokoladespecier har altid været en af mine favoritter når vi taler småkager. Selvfølgelig spises de mest til jul, men jeg synes altså de kan spises året rundt som den perfekte småkage.

I denne opskrift har jeg anvendt en mælkechokolade, som jeg synes passer perfekt til småkagerne. Det er en chokolade med en kakaoprocent på 47, som blandt andet Toms producerer.

Du kan selvfølgelig også bruge en mere mørk chokolade, hvilket selvfølgelig gør dem lidt mere bitre i smagen.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Julekager
  • Håkonskager
  • Spiralsmåkager
  • Smeltende snemænd

Opskrift på chokoladespecier

Opskrifter giver cirka 70 chokoladespecier.

billederesultat for chokoladespecier
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladespecier

4.79 fra 46 stemmer
Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 47 minutter min
Antal: 70 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 32
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 150 g smør - meget blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Hvedemel vejes af i en skål sammen med flormelis. Kom det bløde smør i sammen med vaniljesukker, og vend det sammen med en ske. Tilsæt også den hakkede chokolade.
  2. Saml dejen og tag den derefter ud på køkkenbordet. Ælt dejen sammen og del den i to lige store stykker.
  3. Tril stykkerne til tykke pølser i 3-4 centimeters tykkelse, læg dem på en tallerken og stil den på køl i en times tid.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Tag dejen ud af køleskabet, og med en skarp kniv skærer du den ene pølse i tynde skiver. De skal være 2-3 millimeter tykke, så du får cirka 35 chokoladespecier ud af hver pølse.
  6. Læg dem på bagepladen med med en række på syv den ene vej og fem den anden. De må gerne lægges nogenlunde tær, da dejen ikke flyder meget ud mens småkagerne bages.
  7. Chokoladespecier med mælkechokolade bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 6-7 minutter. Pas på IKKE at overbage dem!
  8. Tag de færdigbagte specier med chokolade ud af ovnen og lad dem køle af på en rist, så de bliver helt sprøde.
  9. Bag derefter den anden halvdel på samme bagepapir ud fra samme fremgangsmåde.

Næringsindhold

Kalorier: 32kcalKulhydrater: 3gProtein: 0.3gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 14mgKalium: 5mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 54IUCalcium: 1mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Chokoladespecier opbevares i en tætsluttende beholder eller kagedåse, hvor de bevarer deres sprødhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christel Jensen

    december 20, 2022 at 9:46 am

    Hej.
    Skal specierne bages nederst i ovnen elller blot midt i?
    Christel

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 20, 2022 at 10:21 am

      Hej Christel
      Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille 🙂
      Alt det bedste - og god jul
      Holger

      Svar
  2. Helle Sønnichsen

    november 28, 2020 at 4:50 pm

    Har lige bagt disse småkager, som er rigtig gode. Havde lidt svært ved og få nogle ordenlige ruller. Kan de rulles ud med en kagerulle i stedet for?

    Svar
  3. Bettina

    november 06, 2018 at 10:35 am

    Hvornår skal chokoladen i???

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 06, 2018 at 11:36 am

      Hej Bettina

      Hov - det var smuttet. Nu er chokoladen tilføjet i fremgangsmåden.

      Tak for hjælpen.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required