Den bedste opskrift på Nutellakage, der laves i bradepande. Se også hvordan du laver chokoladecreme eller glasur til den lækre kage med Nutella.
Nutellakage er en af de absolut bedste kager, som du overhovedet kan bage, og jo især hvis du elsker Nutella.
Med den helt rigtige og svampede konsistens, og den perfekte smag af chokolade og Nutella.
Se også: Alletiders mumse chokoladekage opskrift
Kagen kan nydes som den er, eller pyntes med chokoladecreme eller glasur. Nederst i opskriften kan du se hvordan du laver disse to ting.
Opskriften passer med et fint stykke kage til seks personer.
Opskrift på Nutellakage
Nutellakage i bradepande med chokoladecreme
Ingredienser
- 2 æg
- 175 g sukker
- 125 g hvedemel
- 5 g vaniljesukker
- 5 g bagepulver
- 3 spsk kakao
- 6 spsk Nutella
- 100 g smør - smeltet
- 0,5 dl mælk
Fremgangsmåde
- Afmål sukker i en skål og pisk det sammen med de to æg til en luftig æggesnaps. Du kan anvende en elpisker eller blot bruge et hånddrevet piskeris.
- I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med vaniljesukker og bagepulver, og det sigtes i æggesnapsen. Nu skal du ikke længere piske med et piskeris, men blot vende dejen sammen med en dejskraber. Det bedste resultat får du ved at sigte det i, for så undgår du klumper i dejen.
- Derefter sigtes kakao i og dejen vendes atter rundt. Men med forsigtighed, så du bevarer en luftig chokoladekagedej.
- Nu putter du så 6 generøse spiseskefulde Nutella i dejen - og husker at slikke skeen godt af bagefter. Det er bare en lille bonus.
- Vend nu dejen færdig sammen med smeltet smør og en lille smule mælk, og dejen vendes til den er flot og blank.
- Beklæd en lille bradepande eller ildfast fad med bagepapir og hæld dejen i. Formen må gerne være ca. 18 gange 24 centimeter - eller mindre, hvis du ønsker en højere kage.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor din Nutellakage nu skal bages i cirka 25 minutter. Stik i kagen for at mærke at den er gennembagt. Pas dog også på med at overbage kagen, for så bliver den tør og kedelig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigbagte Nutellakage køle lidt af.
Med chokoladecreme
Du kan spise chokoladekagen som den er, eller pynte den med enten chokoladecreme eller glasur og kokos.
Chokoladecreme laves ved at koge en deciliter fløde op, og røre 60 gram grofthakket mørk chokolade i fløden.
Fordel derefter chokoladecremen på kagen.
Se også: Black magic kage med mousse - chocolate cake
Med glasur
Eller lav en glasur med 100 gram flormelis, der røres ud med lidt pasteuriseret æggehvide. Pas på glasuren ikke bliver for tynd, og i så fald tilsætter du blot lidt mere flormelis.
Vil du have en mørk glasur, kan du tilsætte lidt kakaopulver. Fordel glasuren over den afkølede chokoladekage, og drys eventuelt med lidt kokosmel.
Se også: Chokolademuffins - de store og svampede
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Birgitte Berggreen skriver
Hejsa
I opskriften skriver du 6 spsk Nutella og i teksten 4 spsk..... hvor mange skal jeg bruge?
Mvh birgitte
Anne skriver
Lækker kage. Jeg kom lidt hakkede hasselnødder i. Det klædte den fint
Michelle Laursen skriver
Jeg har bagt denne kage og fulgt opskriften, men efter 35 min er den flydende inde i og kun lige fået en kant på overfladen, så er lidt skuffet, jeg forsøger at give den dobbelt tid, i håb om det virker.
Jannie lemming skriver
Hej med jer. Jeg har lige prøvet denne opskrift. Jeg venter på den køler af, jeg er spændt på at smagen den. Jeg har tænkt på om i ikke kan skrive hvad for en størrelse bradepande man skal bruge, da der findes mange størrelser. Jeg har lige brugt en bradepande størrelse 34 - 27 cm den syntes jeg er for stor, den bliver meget flad. Den er ikke som på billedet. Hilsen Jannie
Peter Bro skriver
Hej Holger
Tak for en fantastisk side med masser af gode og inspirerende opskrifter. Jeg bruger den dagligt Jeg skal i gang med Nutella kagen i morgen og har lige et enkelt spørgsmål. Du skriver en lille bradepande - har du evt. nogle mål på den lille bradepande?
Mvh
Peter
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Peter
Tak for de rosende ord - det er jeg meget glad for at høre.
Jeg plejer at bruge en bradepande, der er ca. 18 gange 24 centimeter, men det kommer sig ikke så nøje. Det afhænger mere af hvor høj man ønsker kagen.
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger