Nytårsdesserten i år består af en cremet og let champagnemousse, som serveres med sukkertuiles og masser af glimmer. En nem men lækker dessert.
Her er opskriften på en perlende let champagnemousse, som ikke fylder for meget i maven og derfor er en fortrinlig afslutning på nytårsmåltidet.
Du kan servere den i champagneglas, portionsglas eller små skåle, og så i øvrigt slå dig løs med pynt og glimmer. Velbekomme og rigtig godt nytår.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på champagnemousse

Champagnemousse
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Når husblasen er blød, koger du en halv dl. vand, tager den af varmen og tilsætter husblasen. rrør rundt, så du er sikker på, at den er helt smeltet. Sæt til side.
- Pisk æggeblommerne godt med halvdelen af sukkeret. Du kan bruge almindelige æg eller pasteuriserede blommer alt efter, hvad du foretrækker.
- Pisk æggehviderne med resten af sukkeret i en anden skål - til det bliver stift.
- Pisk nu 0,75 dl. piskefløde til flødeskum i en tredje skål.
- Hæld Champagne eller Cava sammen med halvanden spiseskefuld citronsaft i æggeblommeblandingen. Vend det forsigtigt rundt.
- Hæld flødeskum og den stift pisket æggehvideblanding i æggeblommemassen, vend det forsigtigt, så du er sikker på, at det er fordelt.
- Tilsæt den smeltede husblas og vend godt, så den fordeler sig jævnt.
- Sæt skålen med champagnemousse på køl i et kvarter, før du sprøjter den i glas med en tyl. Du kan også komme dem i glassene med en sovseske eller lignende, men her risikerer du at få løbere på glassene.
- Sæt glassene på køl i mindst tre timer.
- Tænd ovnen på 150 almindelig varme.
- Smør glukosesirup ud på en silikonemåtte. Dette er vigtigt. Du kan ikke bruge bagepapir. Smør siruppen godt ud og drys så med spiseligt guldglimmer.
- Bag dine tuiles i en time. Åben ikke ovnen imens, for så risikerer du at boblerne bliver ødelagt.
- Lige når desserten skal serveres, tager du glassene ud af køleskabet. Pynter med tuiles, glimmer og andet nytårspynt. Her har jeg brugt knuste pebermyntestokke, som giver et godt modspil til moussen. Server og ønsk hinanden godt nytår.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan lave en frugtgele og komme i bunden af glassene, lade geleen køle af og derpå fylde op med champagnemousse.
Eller du kan skære frisk frugt i meget små tern og fylde i bunden af glassene, det ser også fint ud til en nytårsdessert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Danielle Buchreitz
Jeg serverer moussen med stjerneformede tuilles, en quenelle god jorbæris, et smalt stk toscatærte og som topping friske jordbær halverede og vendt I portvinskaramel.