Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Butterfly laks - sådan laver du den perfekte lakseudskæring

Butterfly laks - sådan laver du den perfekte lakseudskæring

billede med butterfly laks
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Nem og lækker opskrift på butterfly laks med stegevejledning. Se hvordan du nemt laver den perfekte lakseudskæring, der er nemmere at stege.

Butterfly laks er en skøn servering af den populære fisk, og her er den nemme opskrift på den.

Du laver den ved at skære laksestykket ned til skindet, og derefter folde den ud som en sommerfugl. Deraf navnet på lakseudskæringen.

Helt praktisk har det den fordel, at du får et ensartet stykke laks, der er nem at stege perfekt. Jeg foretrækker at gøre det ved en ret høj varme på panden, men du kan også give den lidt længere tid ved en lavere varme.

Beregn et stykke laks på 200 gram stykket pr. person, og der skal altså være skind på laksen. Eventuelle ben fjernes med fingrene eller en pincet. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Honningmarineret laks

Ovnbagt laks

Italiensk laks

Glaseret laks

Opskrift på butterfly laks

Butterfly laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Nem og lækker opskrift på butterfly laks med stegevejledning. Se hvordan du nemt laver den perfekte lakseudskæring, der er nemmere at stege.
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g laks delt i to stykker
  • smør og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Start med at kontrolle, at laksestykkerne er fri for ben.
  2. Derefter skæres de ud som butterfly laks. Det gør du ved, at skære ned til skindet hele vejen gennem midten af laksestykket. Det er vigtigt, at du IKKE skærer skindet over!
    udskæring af butterfly laks
  3. Nu kan du folde laksestykket ud som en sommerfugl, hvor skindet ligger mod hinanden. Som du kan se på billedet.
  4. Varm en pande op ved en god varme, og kom smør og olie på. Lad det bruse af.
  5. Læg laksestykkerne på og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side. Jeg foretrækker at stege dem ved en nogenlunde høj varme, så der kommer en god stegeskorpe.
    sommerfuglelaksen steges ca. 3 minutter på hver side
  6. Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber, og ved servering dryppes laksen med friskpresset citronsaft.
    stegt butterfly laks på panden
  7. Serveringsforslag.
    butterfly laks serveringsforslag

Næringsindhold

Kalorier350kcalKulhydrater5gProtein40gFedt19gMættet fedt6gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.2gKolesterol125mgNatrium1297mgKalium1056mgKostfibre2gSukker1gVitamin A267IUVitamin C29mgCalcium40mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdigtilberedte laks serveres straks. Tilbehør kan være en sund glaskålssalat og citronglaserede kartofler.

Butterfly laks på grill

Du kan også tilberede laksen på grillen, og her sker det ved direkte varme.

Igen gerne med en høj varme, og du skal regne med en stegetid på 2-3 minutter på hver side - afhængig af temperaturen.

I ovn

Du kan selvfølgelig også lave laksen i ovnen, og her lægges den på bagepapir, og tilberedningstiden er ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 01, 2025 at 10:56 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required