Nem og lækker opskrift på butterfly laks med stegevejledning. Se hvordan du nemt laver den perfekte lakseudskæring, der er nemmere at stege.
Butterfly laks er en skøn servering af den populære fisk, og her er den nemme opskrift på den.
Du laver den ved at skære laksestykket ned til skindet, og derefter folde den ud som en sommerfugl. Deraf navnet på lakseudskæringen.
Helt praktisk har det den fordel, at du får et ensartet stykke laks, der er nem at stege perfekt. Jeg foretrækker at gøre det ved en ret høj varme på panden, men du kan også give den lidt længere tid ved en lavere varme.
Beregn et stykke laks på 200 gram stykket pr. person, og der skal altså være skind på laksen. Eventuelle ben fjernes med fingrene eller en pincet. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på butterfly laks

Butterfly laks
Ingredienser
- 400 g laks - delt i to stykker
- smør - og olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Start med at kontrolle, at laksestykkerne er fri for ben.
- Derefter skæres de ud som butterfly laks. Det gør du ved, at skære ned til skindet hele vejen gennem midten af laksestykket. Det er vigtigt, at du IKKE skærer skindet over!
- Nu kan du folde laksestykket ud som en sommerfugl, hvor skindet ligger mod hinanden. Som du kan se på billedet.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom smør og olie på. Lad det bruse af.
- Læg laksestykkerne på og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side. Jeg foretrækker at stege dem ved en nogenlunde høj varme, så der kommer en god stegeskorpe.
- Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber, og ved servering dryppes laksen med friskpresset citronsaft.
- Serveringsforslag.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdigtilberedte laks serveres straks. Tilbehør kan være en sund glaskålssalat og citronglaserede kartofler.
Butterfly laks på grill
Du kan også tilberede laksen på grillen, og her sker det ved direkte varme.
Igen gerne med en høj varme, og du skal regne med en stegetid på 2-3 minutter på hver side - afhængig af temperaturen.
I ovn
Du kan selvfølgelig også lave laksen i ovnen, og her lægges den på bagepapir, og tilberedningstiden er ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.