• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Italiensk laks

Italiensk laks

Italiensk laks
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. januar 2022 - Udgivet: 3. januar 2022

Italiensk laks med grøntsager, oliven og et lækkert osterasp - alt sammen bagt i ovnen. En dejlig ret, der også egner sig som gæsteret.

Italiensk laks har fået sit navn på grund af de mange ingredienser, der er inspireret af det italienske køkken.

Her er laksesider bagt med oliven, tomater og andre grøntsager fra Middelhavslandene. Derudover har de den lækreste topping af revet ost, krydderurter og rasp.

Retten er virkelig velegnet som gæsteret, da den både smager godt og ser flot ud. Server den på et stort fad eller som her: I selve bradepanden. En rustik og festlig servering.

Opskrift på italiensk laks

Italiensk laks
Karen SenecaKaren Seneca

Italiensk laks

5 fra 4 stemmer
Italiensk laks med grøntsager, oliven og et lækkert osterasp - alt sammen bagt i ovnen. En dejlig ret, der også egner sig som gæsteret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Fisk
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 squash
  • 0,5 aubergine
  • 6 fed hvidløg
  • 150 g smør
  • 1 dl rasp
  • 1 bundt basilikum - hakkede, men gem blade til pynt
  • 1 tsk oregano
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 gul peberfrugt
  • 200 g grønne bønner
  • 1,5 citron - skal og saft
  • 1 glas oliven - sorte, uden sten
  • 1,5 dl Grana Padano
  • 16 cherrytomater
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Laks med rasp og ostetopping
  1. Hak basilikumbladene groft, men gem lidt friske blade til at pynte retten med. Kom Grana Padano i små stykker, smør, citronskal fra en halv citron og citronsaft fra en hel ned i en minihakker og blend det hurtigt sammen med lidt over halvdelen af basilikumsbladene.
  2. Smør en bradepande og placer dine laksestykker med skindsiden nedad. Drys med salt og friskkværnet peber.
  3. Smør din basilikumsblanding over de to laksestykker. Herefter drysses rasp over. Det kan være, at du vil have mere eller mindre rasp end angivet, det bestemmer du selv.
Grøntsagerne
  1. Alle grøntsagerne skæres i små tern - ca. 1 x 1 centimeter. Cherrytomaterne skal dog skæres ikke kvarte, ikke i tern.
  2. Skær hvidløgsfed i skiver og svits dem på en stegepande. Tilføj oregano, peberfrugttern samt tern af aubergine og squash og svits dem et par minutter med hvidløget.
  3. Tilsæt cherrytomaterne, resten af basilikumsbladene, de grønne bønner og de sorte oliven. Rør det hele godt sammen og lad det koge lidt ind. Tilsæt friskkværnet peber og salt alt efter smag.
  4. Nu skal grøntsagerne fordeles rundt om de to laksesider i bradepanden. Italiensk laks bages i 15 minutter, og så er den klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server italiensk laks med et godt brød til, friskkogt pasta eller ovnbagte kartofler i både.

Salat er ikke nødvendig, da vi får en masse grøntsager sammen med den ovnbagte laks direkte fra fadet.

Måske kan du også lide disse opskrifter:

Glaseret laks med blomkålsris

Italiensk bryllupssuppe med kødboller

Laksepizza med rucola

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required