• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Burrata - en lækker ost med cremet midte

Burrata - en lækker ost med cremet midte

Burrata
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. november 2024 - Udgivet:  22. august 2022

Indhold

  1. Burrata er et hit herhjemme. Den minder om mozzarella, men har en lækker cremet midte. Læs fakta og bliv inspireret til at bruge den i maden.
  2. Fakta om den cremede ost
  3. Historien bag
  4. Inspiration til at servere burrata  
  5. Holdbarhed og opbevaring

Burrata er et hit herhjemme. Den minder om mozzarella, men har en lækker cremet midte. Læs fakta og bliv inspireret til at bruge den i maden.

Burrata har sneget sig ind i de danske køkkener de seneste år. Og det er ganske forståeligt, da det er en usædvanlig dejlig ost.

Dens fætter mozzarella er blevet integreret i vores køkkener for længst, og det er også en fin og mild ost.

Men hvis du vil lave den bedste tomatsalat med ost, skal du have fat i burrata. De ligner hinanden, men skindet bedrager, for når du skærer i en burrata, flyder det fineste creme ud fra midten.

Fakta om den cremede ost

Hvis du synes, at overfladen på denne ost minder om mozzarella, har du helt ret.

Burrata er faktisk mozzarella, som fyldes med en blanding af mozzarellastrimler og fløde, kaldet stracciatella. Derfor får osten den fantastiske konsistens og smag.

Osten produceres med håndkraft, da mozzarellakuglerne skal rulles ud og strækkes som en dej. Herefter fyldes den med stracciatella og samles foroven som en pose.

Det er derfor, vi kan se en lille sammenføjning øverst på osten.

Historien bag

De fleste italienske oste, som vi nyder i dag, har mange hundrede år på bagen, men burrata er en relativ ny ost.

Den blev opfundet i Apulia-regionen for knap 100 år siden. den egentlige årsag til at eksperimentere med mozzarellaen var for at undgå madspild.

Når man malker, danner der sig et flødelag på toppen af mælken. Denne fløde skulle ikke bruges.

Samtidig var der ofte rester efter mozzarellaproduktion, så lokale bønder fandt ud af at blande de to rester til en cremet masse, de kunne puste ind i mozzarellakugler.

Og det var begyndelsen på denne cremede, lækre ost.

Inspiration til at servere burrata  

Denne ost skal helst nydes stuetempereret. En helt enkel tomatsalat, caprese, er den lækreste måde at servere en burrata på.

Du skærer tomaterne i skiver, lægger dem på en tallerken med friskebasilikumblade og placerer burrataen i midten.

Herefter drypper du det hele med en god jomfruolivenolie og krydrer med flagesalt og friskkværnet peber. Enkelt og smukt.

Du kan også komme osten på pizza. Bræk den i stykker og placer ovenpå den færdigbagte pizza - eller de sidste fem minutter af bagetiden.

Du kan også rive den i stykker og blande med en pastaret lige før servering eller komme den på bruschetta i stedet for mozzarella.

Se også den lækre opskrift på burrata-salat.

Holdbarhed og opbevaring

En burrata kan holde sig i ca. to uger i køleskabet, men smager bedst så tæt på produktionsdatoen som mulig. Har du åbnet for posen eller bøtten, skal den spises indenfor et døgn.

Husk at tage osten ud en times tid, før du skal spise den, så får du både en mere cremet midte og en mere intens smag.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 10, 2024 at 4:05 pm

    Hvad synes du om artiklen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her