Burrata-salat er en sprød, lækker salat med den cremede ost burrata. Spises med et godt brød til, som forret eller tilbehør til en hovedret.
Burrata-salat er en salat, som både kan serveres som forret til et godt, italiensk brød og som tilbehør til en hovedret.
Her er smæk på farver og smag, og kronen på værket er den skønne burrata-ost i midten.
Osten har en cremet midte, så når i skærer i den, flyder den dejligste creme ud. Smagen passer glimrende til grøntsagernes syre og sødme. Alt i alt en salat, som både fryder ganen og maven.
Opskrift på burrata-salat
Ingredienser
- 12 stk cherrytomater eller små blommetomater
- 0,5 stk agurk skåret i små tern
- 1 stk rødløg i ringe
- 2 stk nektariner i tynde både
- 1 pakke rucola
- 1 stk burrata
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl rucola, tomater, agurk og nektariner.
- Ryst vandet af rucolaen og placer salaten på et fad.
- Skær rødløg i tynde skiver, cherrytomaterne i skiver, agurken i små tern og nektarinen i både.
- Placer nu grøntsagerne og nektarintern på rucolaen. Dryp med citronsaft.
- Læg osten i midten, dryp rundhåndet med jomfruolivenolien og drys med salt og friskkværnet peber. Pynt eventuelt med basilikum eller rucola på toppen af burrataen.
Næringsindhold
Tip
Hvis du vil lave en helt enkel burrata-salat, kan du lave en italiensk caprese. Det er en tomatsalat med frisk basilikum lagt rundt om osten.
Derefter drysses flagesalt og friskkværnet peber og en god jomfruolivenolie dryppes ud over det hele - også osten.
Du kan også bruge en god bøffel-mozzarella til caprese.
Se andre opskrifter på gode salater:
Vandmelonsalat med salatost og pinjekerner
Sommerens salat med avocado og jordbær
Gedeostsalat med æbler og valnødder
Comments
No Comments