Bubble Tea er voldsomt populært. Det er en drik med små, flotte bobler, der langsomt opløses i væsken. Her får du fakta om drikken fra Taiwan.
Bubble Tea er en helt særlig drik med små, skinnende perler. Den er blevet enorm populær herhjemme de seneste år, men har været kendt i Asien siden begyndelsen af 1980'erne.
Den flotte drik kom til i Taiwan, hvor et ar driftige forretningsmænd fandt på at blande frugtsirup og kold te med runde, bløde kugler, der nærmest sprænger i munden.
Navnet Bubble Tea skyldes det lækre skum, som samler sig i drikken efter en god rystetur - og altså ikke de fine kugler eller perler i bunden af drikken.
Men uanset navn, så er drikken nu et hit også i den vestlige verden. Men hvad er der i de små perler? Og hvordan laver du selv Bubble Tea? Det kan du læse om her.
Sådan laves Bubble Tea
Der er tre ting, som er typisk for en god "boble-te": Grøn, Oolong eller sort kold te, sirup og tapioca-kugler kaldet boba.
Herudover kan man vælge at tilsætte mælk, enten komælk eller plantemælk, og eventuelt frugtjuice.
At lave en Bubble Tea minder en del om at mikse en cocktail: Først bliver mælk, sirup og te rystet godt og grundigt med isterninger.
Herefter kommes de små perler ned i glasset, og væsken hældes over. Den kolde te er klar til at blive drukket og perlerne til at blive blødt op i væsken eller i munden.
Tapiocakugler eller bobaperler
Tapiocakuglerne indeholder alverdens smage. Det kan være frugt, kokos, ja, sågar kaffe.
Perlerne laves af cassava-plantens rod. Den indeholder stivelse, og i mellemamerika pulveriseres roden, så man har stivelse a la Maizena.
Det er også denne stivelse, der gør, at man kan lave små kugler - eller perler - af kassava-roden.
De har ingen smag i sig selv, men efter en proces, hvor de koges og overhældes med en sirupvand, bliver de geleagtige og søde.
Man kan også købe boblete med frugtperler, der er lavet af stivelse og frugtjuice. Det er smag og behag... eller ubehag.
Sådan laver du din egen drik
Du kan købe færdige frugtperler - bobaperler - og tørrede tapiocaperler særligt i asiatiske supermarkeder og på danske hjemmesider.
Lettest er det naturligvis med frugtperlerne, som blot skal hældes i et glas, hvorpå man hælder sin hjemmelavede drik med is henover.
Tapiocaperlerne skal koges først. Og for det lækreste resultat skal de ligge i blød i en sirupslage eventuelt tilsat smag en halv times tid bagefter.
Vil du lave dine egne tapiocaperler fra bunden, skal du bruge tapiocamel, som du ælter med vand og brun farin i målestoksforhold 1 del vand, 1 del farin og 2 dele tapiocamel.
Når du har en fast dej, ruller du den og triller små, pæne kugler, der skal koges i 20 minutter. Efter det skal de opbevares i en sirup, så de ikke udtørrer.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.