Ingefær-te smager dejligt og den er så nem at lave, at man tror det er løgn. Her får du opskriften på ingefærdrikken, som både kan nydes kold og varm.
Ingefær-te kan både laves på den hurtige måde, hvor man hælder kogende vand over en masse ingefær og lader den trække og på den langsomme, hvor man får det fulde udbytte af smagen.
Uanset metoden er det pærelet at lave sin egen ingefær-te, der kan smages til, så man får en drik, der lige præcis rammer ens egne smagsløg.
Ingefær har været brugt i tusinder af år. Både i oldtidens Østen og i nutidens Vesten er den lille knold blevet fremhævet for at have en række sundhedsmæssige fordele.
Kvinder med menstruationssmerter drikker ingefærshots for at stille kvalmen, folk med maveproblemer tager ingefær for at styrke fordøjelsen og gigtplagede tyer også til ingefær for at få det bedre.
Forskning i knoldens virkninger
Der har været forsket i ingefær som forebyggende middel mod kræft, men der er ingen videnskabelige beviser for forsøg på mennesker endnu.
Dog oplyser Kræftens Bekæmpelse på deres hjemmeside, at ingefærs kræftforebyggende effekt er dokumenteret på celle-og dyrestudier.
Denne te er nu god uanset virkningen. Du kan gemme resten til næste dag, hvor den både kan drikkes kold eller opvarmet.
En lille bonus-info: Hvis du vil have honning i din te i stedet for sukker, er det bedst, at du venter med at komme honningen i, når teen er færdig.
For at få fuld udbytte af honningens gode egenskaber, skal den nemlig ikke ned i væske eller mad, der er over 40 grader varm.
Opskrift på styrkende ingefær-te
Ingredienser
- 100 gram ingefær
- 6 dl. vand
- Citron
- 1 spsk honning el. 2 spsk sukker
- 1 håndfuld mynteblade
Sådan gør du
- Skræl ingefærknoldene eller skrab det yderste, brune lag af med en teske. Skær dem i skiver.
- Kog vandet og tilsæt ingefær samt sukker.
- Når det har simret i 10 minutter, hælder du myntebladene i.
- Lad det simre videre i 5-10 minutter.
- Smag på teen. Nogle ingefærknolde har en stærkere smag end andre, så det kan være, at du skal tilføje ekstra vand og lad det kogge et par minutter til.
- Si blade og ingefær fra og hæld teen i en kande eller et par kopper.
- Smag din ingefær-te til med citronsaft.
Comments
No Comments