Chai smager så godt, at man ville drikke det i en mundfuld, hvis ikke den indiske te var så varm. Her er opskriften på en sød, duftende drik.
Chai udsender de dejligste dufte, både når du koger teen, og når du drikker den.
Den klassiske indiske te kogt i mælk indeholder forskellige, eksotiske krydderier, som man selv kan blande alt efter smag.
I denne drik har jeg lavet den krydderiblanding, jeg bedst kan lide: Vanilje, kardemommefrø, kanel og et par peberkorn. Peberkornene er tilsat for at give lidt bid til de blide krydderier.
Når man laver chai, opdager man hurtigt, at den er så meget mere fyldig og aromatisk end de pulver-blandinger, der ofte serveres på cafeer.
Opskrift på duftende, varm og sød chai
Ingredienser
- 2.5 deciliter vand
- 1.5 spiseskefuld sort te
- 2.5 deciliter mælk - let el. sød
- ½ stk. vaniljestang
- 2 stk. sorte peberkorn
- 1 teskefuld kanel
- 5-6 stk. grønne kardemommefrø
- 3 stk. nelliker - kan udelades
- 1.5 spiseskefuld sukker
Sådan gør du
- Sæt vand over kog i en lille gryde. Når vandet koger, kommer du tebladene i, og lader dem koge med i to minutter.
- Giv kardemommefrøene et lille slag med bagsiden af en ske. Tilsæt krydderierne og mælken. Bring det hele i kog igen.
- Når chaien koger, begynder væsken at boble op til grydens kant. Lad den gøre det og flyt så gryden fra varmen, til væsken har lagt sig igen. Nu tager du gryden på fuld varme igen, lader væsken boble op til grydekanten og fjerner den igen. Det gentager du et par gange til.
- Tilføj sukker, rør rundt og smag til. Tilsæt eventuelt mere sukker, hvis du godt kan lide en sød chai.
- Nu er din te klar til at blive drukket. Hæld den gennem en si i to glas eller kopper og mærk varmen brede sig.
Næringsindhold
Noter
Er du glad for indisk mad, og ønsker du inspiration til flere indiske retter, har vi en række opskrifter, som du helt sikkert vil nyde.
Se alle indiske opskrifter her: Opskriftssamling med indisk mad.
På fotoet ser du, hvordan chaien bobler op til grydens top. Når den gør det, flytter du gryden fra kogepladen - hvorefter du sætter gryden over varmen igen.
Se andre skønne vinterdrikke:

Comments
No Comments