Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Brunet smør

Brunet smør (sådan laver du en nem smørsauce)

billede med brunet smør
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMS
Indhold
  • Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brunet smør
  • Tips
  • Smørsovs med citron
  • Kartofler med brunet smør
  • FAQ
  • Kommentarer

Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Brunet smør er så simpel at lave, og så smager det alligevel fantastisk godt. Se her hvordan du nemt laver den perfekte smørsauce, og få de gode tips med.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør
  • krydderurter (især persille, løvstikke og kørvel er gode)

Fremgangsmåde

  1. Find en lille kasserolle frem, og kom smørret i. Du behøver ikke skære det ud i mindre stykker.
  2. Smelt nu smørret ved middelvarme, og her vil du opleve at det smeltede smør begynder både at boble og sprutte. Jeg plejer at lave brunet smør ved 6 på en skala fra 1-9 på min kogeplade, og det tager den tid det skal. Op mod 10 minutter.
  3. Et godt trick er, at du hele tiden rører i smørret efterhånden som det smelter, og frem til du har den færdige smørsovs. På den måde hindrer du nemmere at smørret bliver brændt - og dermed skal kasseres.
  4. Smørret smeltes og varmes under omrøring indtil det bliver brunt og begynder at dufte af karamel og nødder. Den nøddeagtige duft er helt karakteristisk for det brunede smør.
  5. Straks smørret er blevet brunet, tages gryden af kogepladen.
  6. Nu kan du vælge at sigte det brunede smør for at få den rene vare. Derefter kan du tilføje hakkede krydderurter, afhængig af hvad du serverer din smørsovs til. Jeg plejer især at komme hakket persille, løvstikke og kørvel i min smørsauce, og det bruger jeg blandt andet til rødspætter, hvide asparges og koteletter.

Næringsindhold

Kalorier269kcalKulhydrater0.02gProtein0.3gFedt30gMættet fedt19gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol81mgNatrium241mgKalium9mgSukker0.02gVitamin A937IUCalcium9mgJern0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på brunet smør

Brunet smør er ikke den sundeste sovs man lave, men den er nem og så smager den altså sindssygt godt.

Ingredienserne er egentlig bare smør, men i den færdige smørsovs kan du så tilsætte nogle hakkede krydderurter, og her holder jeg især af persille, løvstikke og kørvel.

Timian er også godt, men det afhænger af hvad du serverer det brunede smør til.

Det vigtigste når man laver brunet smør er, at smørret kun bliver brunet - og ikke branket! Smørsovsen skal dufte og smage nøddeagtigt og lidt af karamel, og lige netop der skal smørsovsen tages af kogepladen.

Et godt trick er, som du kan se opskriften herunder, at røre i smørret mens det smelter og bruner. Så undgår du skandalen med brændt smør. Opskriften her passer fint til ca. fire personer.

Tips

Brunet smør serveres selvfølgelig straks, og er god til alt fra de helstegte rødspætter til koteletter og meget andet.

Smørsovs med citron

Den færdige smørsovs kan serveres som den er - med eller uden hakkede krydderurter.

Men du kan også lige smage den til med lidt friskpresset citronsaft. Det gør bestemt ikke det brunede smør dårligere. Tværtimod.

Kartofler med brunet smør

Et anden lækker mulighed er, at du laver kartofler med det brunede smør.

Her vendes de kogte kartofler - gerne de nye, danske kartofler - sammen med smørsovsen. Meget gerne med masser af friske krydderurter direkte ude fra haven.

Flere inspirerende opskrifter:

Klaret smør - ghee
Opskrift på klaret smør, der også kaldes ghee eller smen, og det er nemt at lave på 2 minutter. Det klarede smør er smør uden bundfald.
Se opskriften her
billede med klaret smør og ghee
Hvide asparges med brunet smør
Nem og lækker opskrift på hvide asparges med brunet smør. En helt fantastisk forret og en skøn forårsbebuder, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
billede til hvide asparges med brunet smør
Kartofler med brunet smør - nem opskrift
Her er opskriften på kartofler med brunet smør og friske krydderurter. Kan laves med nye kartofler i sæson, og de nemme, små kartofler udenfor sæsonen.
Se opskriften her
billede med kartofler med brunet smør
Salviekartofler med brunet smør a la hasselback
Sådan laver du lækre salviekartofler med brunet smør. Det er skønne kartofler a la hasselback med salviesmør, og de bruges som tilbehør til kødretter.
Se opskriften her
billederesultat for salviekartofler
Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør
Intet slår en hjemmelavet ravioli, og her er min opskrift på den italienske klassiker med skinke og pesto, der er nem at lave. Nydes med brunet salviesmør.
Se opskriften her
billederesultat for ravioli med skinke og salviesmør
Pisket smør
Få min nemme opskrift på pisket smør. Det cremede og luftige smør er som du kender det fra en restaurant, og det er meget nemt at lave selv.
Se opskriften her
billede med pisket smør

FAQ

Kan man lave brunet smør dagen før?

Du kan sagtens lave brunet smør dagen før. Opbevar smørret på køl. Det kan holde sig i mindst en uge i køleskabet.

Kan man stege i brunet smør?

Brunet smør er fint at stege i, og du kan bruge det til alt fra frikadeller til koteletter og meget andet.

Hvad hedder brunet smør på fransk?

På fransk hedder brunet smør "beurre noisette".

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nadja Gødvad skriver

    februar 06, 2024 at 6:31 pm

    Hvordan sigter man smørsovsens, som du nævner i punkt 6.?

    Svar
    • Inga Grøn skriver

      august 18, 2024 at 5:45 pm

      Du skal sigte smørret i et klæde.

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required