Brunet smør er så simpel at lave, og så smager det alligevel fantastisk godt. Se her hvordan du nemt laver den perfekte smørsauce, og få de gode tips med.
Brunet smør er ikke den sundeste sovs man lave, men den er nem og så smager den altså sindssygt godt.
Ingredienserne er egentlig bare smør, men i den færdige smørsovs kan du så tilsætte nogle hakkede krydderurter, og her holder jeg især af persille, løvstikke og kørvel.
Timian er også godt, men det afhænger af hvad du serverer det brunede smør til.
Det vigtigste når man laver brunet smør er, at smørret kun bliver brunet - og ikke branket! Smørsovsen skal dufte og smage nøddeagtigt og lidt af karamel, og lige netop der skal smørsovsen tages af kogepladen.
Et godt trick er, som du kan se opskriften herunder, at røre i smørret mens det smelter og bruner. Så undgår du skandalen med brændt smør.
Opskriften her passer fint til ca. fire personer.
Opskrift på brunet smør
Brunet smør - sådan laver du en nem smørsauce
Ingredienser
- 150 g smør
- Evt. krydderurter - især persille, løvstikke og kørvel er gode
Fremgangsmåde
- Find en lille kasserolle frem, og kom smørret i. Du behøver ikke skære det ud i mindre stykker.
- Smelt nu smørret ved middelvarme, og her vil du opleve at det smeltede smør begynder både at boble og sprutte. Jeg plejer at lave brunet smør ved 6 på en skala fra 1-9 på min kogeplade, og det tager den tid det skal. Op mod 10 minutter.
- Et godt trick er, at du hele tiden rører i smørret efterhånden som det smelter, og frem til du har den færdige smørsovs. På den måde hindrer du nemmere at smørret bliver brændt - og dermed skal kasseres.
- Smørret smeltes og varmes under omrøring indtil det bliver brunt og begynder at dufte af karamel og nødder. Den nøddeagtige duft er helt karakteristisk for det brunede smør.
- Straks smørret er blevet brunet, tages gryden af kogepladen.
- Nu kan du vælge at sigte det brunede smør for at få den rene vare. Derefter kan du tilføje hakkede krydderurter, afhængig af hvad du serverer din smørsovs til. Jeg plejer især at komme hakket persille, løvstikke og kørvel i min smørsauce, og det bruger jeg blandt andet til rødspætter, hvide asparges og koteletter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Brunet smør serveres selvfølgelig straks, og er god til alt fra de helstegte rødspætter til koteletter og meget andet.
Smørsovs med citron
Den færdige smørsovs kan serveres som den er - med eller uden hakkede krydderurter.
Men du kan også lige smage den til med lidt friskpresset citronsaft. Det gør bestemt ikke det brunede smør dårligere. Tværtimod.
Kartofler med brunet smør
Et anden lækker mulighed er, at du laver kartofler med det brunede smør.
Her vendes de kogte kartofler - gerne de nye, danske kartofler - sammen med smørsovsen. Meget gerne med masser af friske krydderurter direkte ude fra haven.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nadja Gødvad
Hvordan sigter man smørsovsens, som du nævner i punkt 6.?
Inga Grøn
Du skal sigte smørret i et klæde.