Her er opskriften på kartofler med brunet smør og friske krydderurter. Kan laves med nye kartofler i sæson, og de nemme, små kartofler udenfor sæsonen.
Prøv kartofler med brunet smør som tilbehør til alt fra kylling, svinekød og oksekød.
Tilsæt krydderurter som du synes, men jeg vil som minimum anbefale rigeligt med persille.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på kartofler med brunet smør
Kartofler med brunet smør og krydderurter
Ingredienser
- 800 gram kartofler - gerne nye danske - og gerne små kartofler
- 100 gram smør
- persille - frisk og hakket
- løvstikke - frisk og hakket
- kørvel - frisk og hakket
Sådan gør du
- Kartofler vaskes og kommes i en gryde. Kom koldt vand ved så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt også salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, det tager typisk 10 minutter, men afhænger af hvor store kartoflerne er.
- Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem dampe af uden låg.
- Imens kartoflerne koger kan du lave brunet smør. Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte under omrøring.
- Lad smørret brune, og det er færdigt i det øjeblik det begynder at dufte nøddeagtigt. Tag straks gryden af kogepladen, så smørret ikke når at branke.
- Sigt smørret over i en lille skål.
- Hak krydderurter, og du kan vælge at bruge dem du har. Persille er fint alene, men løvstikke og kørvel er fremragende til kartofler med brunet smør.
- Vend de hakkede krydderurter i det brunede smør.
- Vend nu kartoflerne sammen med smørret og anret i et fad.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartofler med brunet smør serveres straks, og de kan bruges til stort alle slags kødretter, og er fremragende til kød fra grillen.
Kartoflerne er bedst når du kommer friske krydderurter i det brunede smør, men de kan selvfølgelig også laves udelukkende med smør.
Se i øvrigt mere om brunet smør her:
Mona
Det lyder lækkert og utrolig enkelt😋😋