Intet slår en hjemmelavet ravioli, og her er min opskrift på den italienske klassiker med skinke og pesto, der er nem at lave. Nydes med brunet salviesmør.
Hjemmelavet ravioli med lækkert fyld af italiensk skinke og pesto.
Så bliver det da ikke mere italiensk, og ravioli er netop en klassisk ret fra Italien, som kan serveres både som en forret eller hovedret.
Her altså med fyld af skinke og hjemmelavet pesto, og retten serveres med lidt brunet salvie smør over.
Ravioli er genialt, da fyldet i de små pastapakker kan varieres i det uendelige. En anden klassiker er ravioli med spinat og ricotta, men der findes et utal af muligheder for fyld.
Her er opskriften beregnet som en lille hovedret til fire personer, hvor der nydes et godt stykke brød til. Prøv også at servere en italiensk tomatsalat til.
Opskrift på ravioli
Ingredienser
Pastadej
- 150 gram hvedemel skal være italiensk tipo 00
- 150 gram durummel til pasta
- 4 æg
Fyld
- 100 gram skinke kogt italiensk skinke i skiver, skæret i små tern
- 100 gram olivenolie
- 30 gram pinjekerner ristet på en pande
- 2 fed hvidløg
- 1 potte basilikum
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Pensling
- 1 æg sammenpisket
Brunet salviesmør
- 50 gram smør
- 15 blade salvie
Sådan gør du
- Start med at lave pastadej til din ravioli. Kom de to slags mel i en skål, lav en fordybning i midten og kom æggene i fordybingen. Med en gaffel piskes dejen nu gradvist sammen, hvorefter den æltes godt igennem på et medrysset bord. Se evt. her hvordan du laver hjemmelavet pasta.
- Pak pastadejen ind i lidt husholdningsfilm og stil på køl i 30 minutter.
- Imens laver du pesto, hvor pinjekerner ristes på en varm pande, og blendes med olivenolie, hvidløg og masser af basilikum. Kom også lidt citronsaft, salt og peber ved. Der kan også tilsættes lidt revet parmesan.
- Skinken skæres ud i mindre tern, og vendes sammen med pestoen.
- Del så pastadejen i fire lige store stykker, som rulles ud en ad gangen. På pastamaskine rulles gradvist fra tykkelse 6 og indtil tykkelse 2. Har du ikke en pastamaskine, kan du rulle pastadejen ud med en kagerulle. Uanset om du bruger pastamaskine eller ej, skal du bruge rigeligt med mel på bord og pasta. Denne mængde kommer ud over den angivne mængde i opskriften.
- Læg dejen i en ravioli form, og tryk den ganske let ned. Fordel derefter lidt fyld i hvert hul, pensl kanterne med æg (også de indvendige kanter), og læg et lag pasta over. Rul med en kagerulle, og skil raviolierne fra hinanden. Lægges på et fad indtil brug.
- Har du ikke en ravioliform, kan du trykke cirkler ud med et lille glas, komme lidt fyld på midten, pensle kanten med æg og lukke dem sammen. Tryk derefter kanten med en gaffel, så den lukker tæt. Det er meget nemt at lave ravioli - med eller uden form.
- De hjemmelavede raviolier koges ca. 2 minutter, måske en smule længere, men husk de skal i bulderkogende og saltet vand. Tages op med en hulske og dryppes af.
- Salviesmør laver du nemt ved at smelte smør i en gryde under omrøring, og tilsætter de friske salvieblade. Husk at røre hele tiden, og når smørret bliver nøddebrunt og er brust af, tages gryden af kogepladen.
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet ravioli serveres straks - dryppet med lidt salviesmør og eventuelt lidt reven parmesan.
Serveres gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.
Comments
No Comments