Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Broccolisauce - pureret broccoli med mælk til pasta

Broccolisauce - pureret broccoli med mælk til pasta

Broccolisauce passer perfekt til pasta, hvor smagen af broccoli trækker godt ind i den kogte pasta. Et godt alternativ til den klassiske tomatsauce. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Opdateret: 13. januar 2021 - Udgivet: 27. februar 2016

Broccolisauce er perfekt til pasta, hvor smagen af broccoli trækker ind i den kogte pasta. Et godt alternativ til den klassiske tomatsauce.

Broccolisauce er hurtigt at lave, og du vender blot den friskkogte pasta rundt i den, så har du en ret.

Du koger broccoli mør sammen med løg, hvidløg og lidt væde, hvorefter den skal blendes.

Denne mængde broccolisauce passer til 500 gram kogt pasta, og du vælger selv, om det skal være pastaskruer, spaghetti eller fettuccine.

Jeg vil klart anbefale, at du bruger en tørret pasta, da smagen og sovsen har nemmere ved at trække ind i den tørre pasta, frem for den friske pasta.

Hvis du vil vide, hvad forskellen er på de forskellige pastavarianter, kan du læse denne guide: Pastatyper - det store overblik.

Opskrift på broccolisauce til pasta

Holger Rørby Madsen

Broccolisauce - pureret broccoli til pasta

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 broccoli - små buketter
  • 1 rødløg - finthakket
  • 1-2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dl hønsefond
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g spaghetti
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm lidt olivenolie op i en gryde ved middel varme, og steg løg og hvidløg klare ved ikke for høj varme. Det tager 7-10 minutter.
  2. Kom så de små buketter af broccoli i gryden, og lad dem hurtigt riste med.
  3. Så kommer du hønsefond og mælken ved, og lader det koge i 12-15 minutter, så broccolien er blevet mør.
  4. Find stavblenderen frem, og blend den kogte broccoli i gryden. Sørg for, at der ikke er store stykker broccoli tilbage.
  5. Kom lidt fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Vend den kogte pasta ned i broccolisaucen, og server straks.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Denne pastaret serveres med en god skål salat. Du kan for eksempel lave en af disse:

Tomatsalat med rødløg og balsamico (klassisk opskrift)

5 fra 22 stemmer
Sådan en lækker tomatsalat er en salat, der er fyldt med sommer og sødme. Krydret med balsamico og rødløg. Den er perfekt til bla. kylling.
Gå til opskrift
billederesultat for tomatsalat

Middelhavssalat med halloumi, kapers og oliven

5 fra 2 stemmer
Middelhavssalat indeholder naturligvis alt det gode, man kan tænke sig fra sommerferien. Her får du en opskrift, som minder om sol og sommer.
Gå til opskrift
Middelhavssalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Yde skriver

    januar 11, 2021 at 12:01 pm

    Prægtig opskrift! Jeg foreslår et lille supplement til sovsen, nemlig at tilsætte lidt finthakket ansjos (de salte middelhavsansjoser, - ikke alm. dansk brisling!) Hvor meget er en smagssag. Ansjos giver en formidabel dybde i smagen! (det smager ikke af fisk)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 11, 2021 at 12:33 pm

      Tak for det, Søren - det er et super godt forslag. Ansjos er jo en fin smagsgiver til mange retter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required