Broccolisauce er perfekt til pasta, hvor smagen af broccoli trækker ind i den kogte pasta. Et godt alternativ til den klassiske tomatsauce.
Broccolisauce er hurtigt at lave, og du vender blot den friskkogte pasta rundt i den, så har du en ret.
Du koger broccoli mør sammen med løg, hvidløg og lidt væde, hvorefter den skal blendes.
Denne mængde broccolisauce passer til 500 gram kogt pasta, og du vælger selv, om det skal være pastaskruer, spaghetti eller fettuccine.
Jeg vil klart anbefale, at du bruger en tørret pasta, da smagen og sovsen har nemmere ved at trække ind i den tørre pasta, frem for den friske pasta.
Hvis du vil vide, hvad forskellen er på de forskellige pastavarianter, kan du læse denne guide: Pastatyper - det store overblik.
Opskrift på broccolisauce til pasta
Broccolisauce - pureret broccoli til pasta
Ingredienser
- 1 broccoli - små buketter
- 1 rødløg - finthakket
- 1-2 fed hvidløg - finthakket
- 1 dl hønsefond
- 3 dl mælk
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 500 g spaghetti
Fremgangsmåde
- Varm lidt olivenolie op i en gryde ved middel varme, og steg løg og hvidløg klare ved ikke for høj varme. Det tager 7-10 minutter.
- Kom så de små buketter af broccoli i gryden, og lad dem hurtigt riste med.
- Så kommer du hønsefond og mælken ved, og lader det koge i 12-15 minutter, så broccolien er blevet mør.
- Find stavblenderen frem, og blend den kogte broccoli i gryden. Sørg for, at der ikke er store stykker broccoli tilbage.
- Kom lidt fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend den kogte pasta ned i broccolisaucen, og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Denne pastaret serveres med en god skål salat. Du kan for eksempel lave en af disse:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Søren Yde
Prægtig opskrift! Jeg foreslår et lille supplement til sovsen, nemlig at tilsætte lidt finthakket ansjos (de salte middelhavsansjoser, - ikke alm. dansk brisling!) Hvor meget er en smagssag. Ansjos giver en formidabel dybde i smagen! (det smager ikke af fisk)
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Søren - det er et super godt forslag. Ansjos er jo en fin smagsgiver til mange retter.
Alt det bedste
Holger