Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Braiseret kalvebov

Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs

braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook1PinterestSMSEmailMessenger
1
SHARE
Indhold
  • Braiseret kalvebov
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på braiseret kalvebov
  • Tips
  • Kommentarer

Braiseret kalvebov

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på braiseret kalvebov med grøntsager og lækker sovs. Hele retten laves i samme gryde, og det er virkelig god simremad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kalvebov
  • 1 løg (grofthakket)
  • 4 fed hvidløg (knust)
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 1 håndfuld timian
  • 10 peberkorn (sorte)
  • 400 g gulerødder (i tynde skiver)
  • 1 lille broccoli (delt i små buketter)
  • 2 tsk ribsgele
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 800 g kalvebov brunes grundigt i lidt olie i en varm stegegryde. Brun alle sider, så der er en god stegeskorpe, der giver smag til en braiseret kalvebov.
  2. Lad så 1 løg og 4 fed hvidløg svitse lidt med, og hæld derefter 3 dl rødvin ved. Lad det lige koge op.
  3. Tilsæt 4 dl kalvefond sammen med 1 håndfuld timian og.10 peberkorn. Krydr også med lidt salt.
  4. Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på lad det så simre under låg i ca. 2,5 timer. Du kan med fordel vende kalvekødet halvvejs, men det er ikke nødvendigt.
  5. Tag så kødet op på et skærebræt og sigt skyen over i en skål.
  6. Hæld den sigtede sky tilbage i gryden, og tilsæt 400 g gulerødder i tynde. Lad det nu koge videre under låg i ca. 20 minutter.
  7. Så kommes 1 lille broccoli delt i små buketter i sammen med 2 tsk ribsgele og der jævnes med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand.
  8. Den braiserede kalvebov skæres ud i mundrette stykker, der ligeledes kommes i gryden. Kassér evt. fedt på kødet.
  9. Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Varm igennem i et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier439kcalKulhydrater32gProtein49gFedt7gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol156mgNatrium1205mgKalium1744mgKostfibre7gSukker11gVitamin A17669IUVitamin C145mgCalcium141mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på braiseret kalvebov

Braiseret kalvebov er en klassiker, og her får du virkelig lækker simremad med masser af smag.

Jeg laver kalveboven i en god stegegryde, hvor kalvekødet får selskab af grøntsager i form af gulerødder og broccoli, der gør retten lidt sundere.

Den er ellers uden hverken smør eller fløde, og som basis i sovsen bruger jeg rødvin, men du kan sagtens undlade vinen, og i stedet blot anvende i alt 7 deciliter kalvefond.

Den braiserede kalvebov kan også serveres med en lækker kartoffelmos, hvis du mere er til det. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags kalvesteg i gryde med tilbehør
  • Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
  • Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Kalvetykkam (langtidsstegt med fantastisk sovs)

Tips

Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs serveres straks direkte fra gryden.

Den kan serveres sammen med en lækker salat og et godt stykke brød.

I stedet for at komme kalvekødet tilbage i gryden, og du kan blot skære kalveboven i skiver og anrette dem. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required