Få min opskrift på braiseret kalvebov med grøntsager og lækker sovs. Hele retten laves i samme gryde, og det er virkelig god simremad.
Braiseret kalvebov er en klassiker, og her får du virkelig lækker simremad med masser af smag.
Jeg laver kalveboven i en god stegegryde, hvor kalvekødet får selskab af grøntsager i form af gulerødder og broccoli, der gør retten lidt sundere.
Den er ellers uden hverken smør eller fløde, og som basis i sovsen bruger jeg rødvin, men du kan sagtens undlade vinen, og i stedet blot anvende i alt 7 deciliter kalvefond.
Den braiserede kalvebov kan også serveres med en lækker kartoffelmos, hvis du mere er til det. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Opskrift på braiseret kalvebov
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
Ingredienser
- 800 g kalvebov
- 1 løg (grofthakket)
- 4 fed hvidløg (knust)
- 3 dl rødvin
- 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
- 1 håndfuld timian
- 10 peberkorn (sorte)
- 400 g gulerødder (i tynde skiver)
- 1 lille broccoli (delt i små buketter)
- 2 tsk ribsgele
- 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt vand)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 800 g kalvebov brunes grundigt i lidt olie i en varm stegegryde. Brun alle sider, så der er en god stegeskorpe, der giver smag til en braiseret kalvebov.
- Lad så 1 løg og 4 fed hvidløg svitse lidt med, og hæld derefter 3 dl rødvin ved. Lad det lige koge op.
- Tilsæt 4 dl kalvefond sammen med 1 håndfuld timian og.10 peberkorn. Krydr også med lidt salt.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på lad det så simre under låg i ca. 2,5 timer. Du kan med fordel vende kalvekødet halvvejs, men det er ikke nødvendigt.
- Tag så kødet op på et skærebræt og sigt skyen over i en skål.
- Hæld den sigtede sky tilbage i gryden, og tilsæt 400 g gulerødder i tynde. Lad det nu koge videre under låg i ca. 20 minutter.
- Så kommes 1 lille broccoli delt i små buketter i sammen med 2 tsk ribsgele og der jævnes med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand.
- Den braiserede kalvebov skæres ud i mundrette stykker, der ligeledes kommes i gryden. Kassér evt. fedt på kødet.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Varm igennem i et par minutter.
Tips
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs serveres straks direkte fra gryden.
Den kan serveres sammen med en lækker salat og et godt stykke brød.
I stedet for at komme kalvekødet tilbage i gryden, og du kan blot skære kalveboven i skiver og anrette dem. Velbekomme.
Relaterede opskrifter



- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Comments
No Comments