Få min opskrift på braiseret kalvebov med grøntsager og lækker sovs. Hele retten laves i samme gryde, og det er virkelig god simremad.
Braiseret kalvebov er en klassiker, og her får du virkelig lækker simremad med masser af smag.
Jeg laver kalveboven i en god stegegryde, hvor kalvekødet får selskab af grøntsager i form af gulerødder og broccoli, der gør retten lidt sundere.
Den er ellers uden hverken smør eller fløde, og som basis i sovsen bruger jeg rødvin, men du kan sagtens undlade vinen, og i stedet blot anvende i alt 7 deciliter kalvefond.
Den braiserede kalvebov kan også serveres med en lækker kartoffelmos, hvis du mere er til det. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Opskrift på braiseret kalvebov
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
Ingredienser
- 800 g kalvebov
- 1 løg - grofthakket
- 4 fed hvidløg - knust
- 3 dl rødvin
- 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
- 1 håndfuld timian
- 10 peberkorn - sorte
- 400 g gulerødder - i tynde skiver
- 1 lille broccoli - delt i små buketter
- 2 tsk ribsgele
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 800 g kalvebov brunes grundigt i lidt olie i en varm stegegryde. Brun alle sider, så der er en god stegeskorpe, der giver smag til en braiseret kalvebov.
- Lad så 1 løg og 4 fed hvidløg svitse lidt med, og hæld derefter 3 dl rødvin ved. Lad det lige koge op.
- Tilsæt 4 dl kalvefond sammen med 1 håndfuld timian og.10 peberkorn. Krydr også med lidt salt.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på lad det så simre under låg i ca. 2,5 timer. Du kan med fordel vende kalvekødet halvvejs, men det er ikke nødvendigt.
- Tag så kødet op på et skærebræt og sigt skyen over i en skål.
- Hæld den sigtede sky tilbage i gryden, og tilsæt 400 g gulerødder i tynde. Lad det nu koge videre under låg i ca. 20 minutter.
- Så kommes 1 lille broccoli delt i små buketter i sammen med 2 tsk ribsgele og der jævnes med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand.
- Den braiserede kalvebov skæres ud i mundrette stykker, der ligeledes kommes i gryden. Kassér evt. fedt på kødet.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Varm igennem i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs serveres straks direkte fra gryden.
Den kan serveres sammen med en lækker salat og et godt stykke brød.
I stedet for at komme kalvekødet tilbage i gryden, og du kan blot skære kalveboven i skiver og anrette dem. Velbekomme.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: