Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bondegryde

Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs

Billede af bondegryde.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Bondegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bondegryde
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Bondegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Sådan laver du en lækker bondegryde. En nem opskrift på bondens populære gryderet med oksekød, kartofler, gulerødder og himmelsk sovs.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g oksekød (i tern på ca. 2x2 centimeter)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 løg (grofthakket)
  • 4 fed hvidløg (grofthakket)
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl vand
  • 1 terning bouillon (gerne grøntsag)
  • 200 g kartofler (i mindre tern)
  • 200 g gulerødder (i mindre tern)
  • 200 g knoldselleri (i mindre tern)
  • 2 spsk timian (hakket)
  • 3 laurbærblade
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 600 g oksekød skæres ud i tern på ca. 2 gange 2 centimeter. Kom 2 spsk rapsolie i en varm olie, og brun kødet ved en god varme, så det får en fin stegeskorpe.
  2. Hak 2 løg og 4 fed hvidløg groft, og lad det svitse med et minuts tid mere.
  3. Drys 2 spsk hvedemel i gryden og vend rundt. Melet jævner saucen. Tilsæt 5 dl vand og 1 terning bouillon, gerne en grøntsagsbouillon, men okse eller høns er også fint at anvende.
  4. 200 g kartofler, 200 g gulerødder og 200 g knoldselleri skæres i mindre tern, hvorefter de ligeledes kommes i gryden sammen med 2 spsk timian og 3 laurbærblade. Krydr også med lidt salt og peber.
  5. Læg låg på gryden og lad bondegryden simre i ca. 1 time.
  6. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hak 1 håndfuld persille og vend den i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier400kcalKulhydrater28gProtein37gFedt15gMættet fedt3gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt4gKolesterol93mgNatrium351mgKalium1156mgKostfibre5gSukker6gVitamin A8611IUVitamin C29mgCalcium111mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bondegryde

Bondegryde er en klassisk gryderet, som du meget nemt laver med blandt andet oksekød, kartofler og gulerødder.

Her får du en gryderet uden mange specielle ingredienser, men i stedet er bondegryden baseret på sunde, danske råvarer, som den kunne laves på de mange husmandssteder i Danmark tidligere.

Mængden af de enkelte ingredienser kan tilpasses efter smag og behag, og som oksekød kan du bruge bøffer, der skæres ud i tern, eller et helt stykke oksefilet eller anden udskæring. Det er op til dig.

Se flere opskrifter:

  • Mørbradgryde med bacon
  • Broget hverdagsgryde
  • Karolines søndagsgryde
  • Bornholmergryde
  • Pebergryde

Servering

Billede af serveringsforslag til bondegryde.
Bondegryde serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Bondegryden serveres straks, og yderligere tilbehør er faktisk ikke nødvendigt, da den indeholder en del grøntsager.

Du kan dog med fordel servere et stykke groft brød til.

FAQ

Kan man fryse bondegryde?

Ja, bondegryden er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder. Kan varmes i gryde eller mikroovn.

Kan man bruge andre stykker kød i bondegryden?

Ja, du kan også lave bondegryden med svinekød. Her kan du eventuelt skære koteletter ud i tern.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 18, 2025 at 8:43 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om bondegryden her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required