Indhold
Bondegryde
Ingredienser
- 600 g oksekød (i tern på ca. 2x2 centimeter)
- 2 spsk rapsolie
- 2 løg (grofthakket)
- 4 fed hvidløg (grofthakket)
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl vand
- 1 terning bouillon (gerne grøntsag)
- 200 g kartofler (i mindre tern)
- 200 g gulerødder (i mindre tern)
- 200 g knoldselleri (i mindre tern)
- 2 spsk timian (hakket)
- 3 laurbærblade
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille (hakket)
Fremgangsmåde
- 600 g oksekød skæres ud i tern på ca. 2 gange 2 centimeter. Kom 2 spsk rapsolie i en varm olie, og brun kødet ved en god varme, så det får en fin stegeskorpe.
- Hak 2 løg og 4 fed hvidløg groft, og lad det svitse med et minuts tid mere.
- Drys 2 spsk hvedemel i gryden og vend rundt. Melet jævner saucen. Tilsæt 5 dl vand og 1 terning bouillon, gerne en grøntsagsbouillon, men okse eller høns er også fint at anvende.
- 200 g kartofler, 200 g gulerødder og 200 g knoldselleri skæres i mindre tern, hvorefter de ligeledes kommes i gryden sammen med 2 spsk timian og 3 laurbærblade. Krydr også med lidt salt og peber.
- Læg låg på gryden og lad bondegryden simre i ca. 1 time.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hak 1 håndfuld persille og vend den i lige inden servering.
Opskrift på bondegryde
Bondegryde er en klassisk gryderet, som du meget nemt laver med blandt andet oksekød, kartofler og gulerødder.
Her får du en gryderet uden mange specielle ingredienser, men i stedet er bondegryden baseret på sunde, danske råvarer, som den kunne laves på de mange husmandssteder i Danmark tidligere.
Mængden af de enkelte ingredienser kan tilpasses efter smag og behag, og som oksekød kan du bruge bøffer, der skæres ud i tern, eller et helt stykke oksefilet eller anden udskæring. Det er op til dig.
Se flere opskrifter:
Servering

Bondegryden serveres straks, og yderligere tilbehør er faktisk ikke nødvendigt, da den indeholder en del grøntsager.
Du kan dog med fordel servere et stykke groft brød til.
FAQ
Ja, bondegryden er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder. Kan varmes i gryde eller mikroovn.
Ja, du kan også lave bondegryden med svinekød. Her kan du eventuelt skære koteletter ud i tern.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om bondegryden her.