Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opskrifter › Aftensmad › Bønnelasagne (sund lasagne med sorte bønner)

Bønnelasagne (sund lasagne med sorte bønner)

Billede af bønnelasagne.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. august 2025 - Udgivet: 12. august 2025

Få min opskrift på en nem bønnelasagne, der er en sund og lækker lasagne lavet med sorte bønner på dåse i stedet for hakket oksekød.

Oversigt over indhold
  • Få min opskrift på en nem bønnelasagne, der er en sund og lækker lasagne lavet med sorte bønner på dåse i stedet for hakket oksekød.
  • Opskrift på bønnelasagne
  • Bønnelasagne
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Bønnelasagne er en lækker og sund lasagne, som jeg har lavet med sorte bønner på dåse. Bønnerne skylles og kan derefter anvendes direkte i bønnesaucen.

Det er både sundere og billigere end den traditionelle italienske lasagne med hakket oksekød, hvor det hakkede oksekød jo er blevet en rimelig dyr fornøjelse i de danske supermarkeder.

Men her får du altså et godt alternativ, der både smager godt - og som altså også er sundere. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Lasagne med spidskål
  • Rodfrugtlasagne uden kød
  • Vegetar lasagne - grøntsagslasagne

Opskrift på bønnelasagne

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bønnelasagne

5 fra 1 stemme
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 677
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bønnesauce
  • 1 stort løg - hakket
  • 5 fed hvidløg - knust og hakket
  • olivenolie
  • 125 g bladselleri - finthakket
  • 125 g gulerødder - finthekket
  • 2 dåser sorte bønner - skyllet og afdryppet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Mælkesauce
  • 5 dl sødmælk
  • 2 spsk hvedemel - med stor top
  • muskatnød - revet
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 15 lasagneplader
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Steg løg og hvidløg i en god sjat olie i et par minutter. Tilsæt bladselleri og gulerødder og lad det svitse med et par minutter mere.
  2. De sorte bønner skylles grundigt i en sigte og dryppes af. Kommes i gryden sammen med hakkede tomater, sødmælk, balsamico, timian, oregano og basilikum. Du kan sagtens blot bruge 3 tsk. oregano, hvis ikke du har tørret timian og basilikum.
  3. Tilsæt lidt friskpresset citronsaft sammen med salt og friskkværnet peber, og lad bønnesaucen simre i ca. 10 minutter mens du laver mælkesauce. Inden brug smages bønnesaucen til med citronsaft, salt og peber.
  4. Mælkesauce: Kom sødmælk i en gryde sammen med hvdemel og kog det forsigtigt op. Piskes grundigt igennem du undgår klumper. Tilsæt lidt salt.
  5. Pisk og opvarm indtil saucen har den rigtige konsistens, og der kan tilføres mere mel eller mælk. Riv muskatnød i, og smag til med sukker, friskpresset citronsaft, saft og og peber.
  6. Samling: Du skal bruge et fad på ca. 30 gange 20 centimeter, så der kan ligge 3 lasagneplader ved siden af hinanden. Smør bunden af fadet med olivenolie. Læg et lag bønnesauce, derpå et lag pastaplader, bønnesauce og mælkesauce. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt 5 lag pastaplader. Det er vigtigt at slutte af med bønnesauce og mælkesauce - og IKKE et lag pastaplader. Der kan afsluttes med ost øverst, men det er ikke nødvendigt.
  7. Bag bønnelasagnen på næstnederste rille i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Læg eventuelt et stykke bagepapir under, hvis nu lasagnen løber over. Så sparer du lidt rengøring.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 677kcalKulhydrater: 117gProtein: 29gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 45mgNatrium: 2370mgKalium: 1693mgKostfibre: 22gSukker: 18gVitamin A: 5853IUVitamin C: 47mgCalcium: 348mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af bønnelasagnen:

den færdige bønnesauce ti lasagnen
samling af bønnelasagne
servering af lasagne med sorte bønner

Servering

Den færdige bønnelasagne tages ud af ovnen, men fordi den er rygende varm, kan du med fordel lade den stå og trække i mindst 15 minutter inden servering. Så er den også nemmere at skære ud. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse bønnelasagne?

Ja, den sunde lasagne med sorte bønner er fin at fryse ned. Skær den gerne ud i passende portionsstykker inden. Kan tøs op i mikroovn eller almindelig ovn.

Kan man bruge andre bønner på dåse?

Ja, det kan du sagtens. Jeg bruger sorte bønner, men andre bønner som kidneybønner, hvide bønner og andre kan også fint anvendes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 12, 2025 at 9:40 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på bønnelasagnen. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required