Få min opskrift på en nem bønnelasagne, der er en sund og lækker lasagne lavet med sorte bønner på dåse i stedet for hakket oksekød.
Indhold på siden
Bønnelasagne er en lækker og sund lasagne, som jeg har lavet med sorte bønner på dåse. Bønnerne skylles og kan derefter anvendes direkte i bønnesaucen.
Det er både sundere og billigere end den traditionelle italienske lasagne med hakket oksekød, hvor det hakkede oksekød jo er blevet en rimelig dyr fornøjelse i de danske supermarkeder.
Men her får du altså et godt alternativ, der både smager godt - og som altså også er sundere. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Opskrift på bønnelasagne

Bønnelasagne
Ingredienser
- 1 stort løg - hakket
- 5 fed hvidløg - knust og hakket
- olivenolie
- 125 g bladselleri - finthakket
- 125 g gulerødder - finthekket
- 2 dåser sorte bønner - skyllet og afdryppet
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl sødmælk
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk timian - tørret
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk basilikum - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 5 dl sødmælk
- 2 spsk hvedemel - med stor top
- muskatnød - revet
- citronsaft - friskpresset
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- 15 lasagneplader
Fremgangsmåde
- Steg løg og hvidløg i en god sjat olie i et par minutter. Tilsæt bladselleri og gulerødder og lad det svitse med et par minutter mere.
- De sorte bønner skylles grundigt i en sigte og dryppes af. Kommes i gryden sammen med hakkede tomater, sødmælk, balsamico, timian, oregano og basilikum. Du kan sagtens blot bruge 3 tsk. oregano, hvis ikke du har tørret timian og basilikum.
- Tilsæt lidt friskpresset citronsaft sammen med salt og friskkværnet peber, og lad bønnesaucen simre i ca. 10 minutter mens du laver mælkesauce. Inden brug smages bønnesaucen til med citronsaft, salt og peber.
- Mælkesauce: Kom sødmælk i en gryde sammen med hvdemel og kog det forsigtigt op. Piskes grundigt igennem du undgår klumper. Tilsæt lidt salt.
- Pisk og opvarm indtil saucen har den rigtige konsistens, og der kan tilføres mere mel eller mælk. Riv muskatnød i, og smag til med sukker, friskpresset citronsaft, saft og og peber.
- Samling: Du skal bruge et fad på ca. 30 gange 20 centimeter, så der kan ligge 3 lasagneplader ved siden af hinanden. Smør bunden af fadet med olivenolie. Læg et lag bønnesauce, derpå et lag pastaplader, bønnesauce og mælkesauce. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt 5 lag pastaplader. Det er vigtigt at slutte af med bønnesauce og mælkesauce - og IKKE et lag pastaplader. Der kan afsluttes med ost øverst, men det er ikke nødvendigt.
- Bag bønnelasagnen på næstnederste rille i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Læg eventuelt et stykke bagepapir under, hvis nu lasagnen løber over. Så sparer du lidt rengøring.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af bønnelasagnen:
Servering
Den færdige bønnelasagne tages ud af ovnen, men fordi den er rygende varm, kan du med fordel lade den stå og trække i mindst 15 minutter inden servering. Så er den også nemmere at skære ud. Velbekomme.
FAQ
Ja, den sunde lasagne med sorte bønner er fin at fryse ned. Skær den gerne ud i passende portionsstykker inden. Kan tøs op i mikroovn eller almindelig ovn.
Ja, det kan du sagtens. Jeg bruger sorte bønner, men andre bønner som kidneybønner, hvide bønner og andre kan også fint anvendes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på bønnelasagnen. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.