• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Blomkålspure

billede med blomkålspure
En nem og cremet blomkålspure, der passer som tilbehør til mange retter. Og så blomkål jo sundt. Her pyntet med lidt persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. oktober 2024 - Udgivet:  17. februar 2020

Del gerne:
347
SHARES
FacebookMessenger347PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
  2. Opskrift på blomkålspure
  3. Blomkålspure
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.

Blomkålspure er en af mine yndlingsretter, og så er den jo en kær anledning til at spise mere kål.

Jeg bruger blandt andet den cremede pure af blomkål til fisk, og du skal prøve at lægge et par spiseskefulde pure på en tallerken, og derefter et stykke dampet fisk over. Det er altså godt.

Er du ikke så glad for blomkål - eller kål i det hele taget, kan du roligt kaste dig over blomkålspureen. Den smager nemlig ikke frygtelig meget af kål efter endt tilberedning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Har du fået fingrene i en meget stor blomkål, kan det være du skal tilføje lidt mere mælk/fløde under kogningen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Blomkålssuppe
  • Blomkålsmos
  • Blomkålsfritter
  • Blomkålsris

Opskrift på blomkålspure

billede med blomkålspure

Blomkålspure

Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Bedømmelse
4.7 fra 52 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 hel blomkål
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 0,5 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pil bladene af blomkålen, og del den derefter i kvarte. Skær det nederste af stokken fra og kassér den.
  • Resten af blomkålen skæres i mindre stykker og kommes i en gryde.
  • Hvidløgsfed snittes ligeledes helt fint og kommes i gryden.
  • Hæld minimælk og fløde ved og kog nu blomkålen mør. Bring indholdet i kog, skru ned for varmen, og lad nu blomkålen koge ved svag varme indtil den er helt mør. Det tager cirka 20 minutter.
  • Hæld væden fra den kogte blomkål, men hæld den i en kop, så du har den hvis der skal tilføres mere væske til din blomkålspure.
  • Find en stavblender frem, og skær 50 gram smør i mindre tern. Det må gerne være blødt smør/stuetemperatur.
  • Kom smørret ned til blomkålen, og blend pureen helt glat og cremet.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og en smule citronsaft. Brug ikke for meget citron, da det jo ikke skal være en citronpure. Men citronen er god til lige at give blomkålspureen lidt mere dybde i smagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
224
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
56
mg
19
%
Natrium
 
722
mg
31
%
Kalium
 
520
mg
15
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
734
IU
15
%
Vitamin C
 
77
mg
93
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige blomkålspure serveres blandt andet til fisk, herunder dampet torsk og ovnbagt laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    december 14, 2024 at 11:19 pm

    Hej
    Kan man forberede det dagen inde og blot lune i en gryde?

    Svar
  2. Rene

    januar 17, 2022 at 6:16 pm

    Mums

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required