• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Blomkålsbearnaise

Blomkålsbearnaise

4.7 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juli 2024 - Udgivet:  5. maj 2021

Indhold

  1. Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.
  2. Opskrift på blomkålsbearnaise
  3. Blomkålsbearnaise
  4. Servering

Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.

Blomkålsbearnaise lyder måske lidt kedeligt, men faktisk smager den lige så godt som den klassiske, populære og franske bearnaisesauce.

Her får du nemlig en meget velsmagende bearnaise med blomkål og den rette syre, og med en noget mindre mængde smør end i den traditionelle og fede bearnaise.

Der skal lidt syre i, og den kommer her fra en hvidvinseddike, men du kan også bruge en bearnaise essens. Enten den købte eller hjemmelavede bearnaiseessens.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere din blomkålsbearnaise til alle de retter, hvor du normalt ville servere den klassiske bearnaise.

Se også disse opskrifter:

  • Krydret hakkebøf med bearnaise
  • Sauce bearnaise sous vide
  • Bearnaise kartoffelsalat

Opskrift på blomkålsbearnaise

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålsbearnaise

4.67 fra 12 stemmer
Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 249
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg - hakkes meget fint
  • 200 g blomkål - hakkes groft
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 bouillonterning - gerne grøntsags
  • 2 spsk hvidvinseddike - eller bearnaise essens
  • 3 spsk estragon - hakket fint
  • 75 g smør - i små tern
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • citronsaft - friskpresset, ca. 2 spsk.
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk estragon - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Kom skalotteløg og blomkål i en lille gryde sammen med vand, en halv bouillonterning, eddike og estragon. Du kan også anvende en tørret estragon.
  2. Lad det koge op, læg låg på gryden og nu skal det koge indtil blomkålen er mør. Det tager typisk ca. 15 minutter.
  3. Gør smørret klar ved at skære det i mindre tern.
  4. Med en stavblender blendes blomkål og indholdet i gryden nu grundigt til en jævn cremeagtig sovs.
  5. Tag gryden af kogepladen, og nu må det ikke koge mere!
  6. Blend smørtern i din blomkålsbearnaise.
  7. Derefter blendes de pasteuriserede æggeblommer i den sundere bearnaise med blomkål.
  8. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Rør lidt finthakket estragon i.

Næringsindhold

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 11gProtein: 7gFedt: 21gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 235mgNatrium: 822mgKalium: 539mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 1170IUVitamin C: 32mgCalcium: 166mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Blomkålsbearnaise serveres straks, og den passer perfekt til alt fra en god bøf, oksestege, svinemørbrad og meget andet.

Kort sagt til alt, hvor du ellers ville servere den klassiske og mere fede bearnaisesauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Nielsen

    februar 22, 2023 at 4:48 pm

    Hej
    Jeg havde lavet en hollandaise fra pulver, men ville godt have en lidt anderledes smag.
    Så tilsatte jeg 2 håndfulde frosne blomkålsris, fintklippet koriander, fintklippet blade fra bladselleri, friskkværnet peber, citronsaft, estragon. Det hele blendet godt.
    Umami!
    Går flot til ovndampet torsk med rodfrugter mm.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required