• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

billederesultat for biksemad i ovn
Ved at lave biksemad i ovn undgår du meget fedt. Biksemad på pande steges jo i enten smør eller olie, men i ovnen er det ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof. Til sidst lægges æggene ovenpå biksemaden, og steges færdige i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  1. januar 2023

Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på biksemad i ovn, der laves med spejlæg. Ovnstegt biksemad indeholder mindre fedt end biksemad på pande, og derfor er det en sundere udgave.
  2. Opskrift på biksemad i ovn
  3. Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på biksemad i ovn, der laves med spejlæg. Ovnstegt biksemad indeholder mindre fedt end biksemad på pande, og derfor er det en sundere udgave.

Opskriften på biksemad i ovn er beregnet som en hovedret til fire personer.

Heraf med to spejlæg til hver, men de enkelte ingredienser kan du jo justere som du synes. Se også min opskrift op traditionel biksemad på pande.

Se også disse opskrifter:

Biksemad i airfryer med eller uden æg

Brasede kartofler

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs

Opskrift på biksemad i ovn

billederesultat for biksemad i ovn

Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

Opskrift på biksemad i ovn, der laves med spejlæg. Ovnstegt biksemad indeholder mindre fedt end biksemad på pande, og derfor er det en sundere udgave.
Bedømmelse
4.8 fra 12 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 18 minutter minutter
Tilberedning: 22 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 bagekartofler
  • 2 store rødløg
  • 100 g bacon - i tern
  • 4 skiver steg - ca. 300 gram culotte, flæskesteg, skinke eller lignende
  • 2 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg

Fremgangsmåde

  • Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Du kan selvfølgelig også bruge andre kartofler til biksemad i ovn. Løg pilles og hakkes groft. Kom kartofler og løg i en gryde, og fyld vand på så det dækker. Tilsæt lidt salt, og kog det i 8-10 minutter. Kartoflerne må ikke koges helt ud, da de efterfølgende skal i ovnen!
  • Bacontern steges 4-5 minutter på en pande, så de let sprøde.
  • Kødet skæres i små tern, og det hele kommes i et stort ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber, og vend det rundt.
  • Stil fadet med biksemaden i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, og steg det i 12 minutter. Vend det rundt efter seks minutter i ovnen.
  • Tag fadet ud og slå æggene ud på biksemaden. Kom lidt salt og peber på æggene. Stil fadet tilbage i ovnen, og giv din biksemad yderligere 10 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
481
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
370
mg
123
%
Natrium
 
2354
mg
102
%
Kalium
 
1583
mg
45
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
529
IU
11
%
Vitamin C
 
94
mg
114
%
Calcium
 
310
mg
31
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér straks den ovnbagte biksemad med tomatketchup, HP sauce, syltede rødbeder eller hvad du nu synes.

Jeg har her anvendt bagekartofler til min biksemad i ovn, men alle andre kartofler kan selvfølgelig bruges.

I denne opskrift brugte jeg lidt rest okseculotte og en ende kogt skinke, men brug den steg du har.

Det betyder ikke så meget om det er oksesteg, flæskesteg eller lignende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Nielsen

    maj 11, 2021 at 6:05 pm

    Hej
    Jeg tilføjede masser af hakket løvstikke
    Yummi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 8:15 pm

      Hej Elisabeth
      Dejligt tip - tak for det - og det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required