Indhold
Berlinerkranse
Ingredienser
- 1 æg (koges som hårdkogt æg)
- 1 æggeblomme
- 60 g sukker
- 125 g smør
- 150 g hvedemel
- 1 æggehvide
- perlesukker
Fremgangsmåde
- Til berlinerkranse starter du med at koge et æg hårdkogt. Det tager ca. 8-9 minutter. Køl ægget lidt af, og tag den hårdkogte blomme ud. Hviden skal du ikke bruge, så den kasseres eller spises.
- Mos den hårdkogte blomme sammen med en rå æggeblomme. Hviden herfra gemmes til pensling. Pisk også sukker i.
- Ælt derefter gradvist det bløde smør i sammen med hvedemel til småkagedej. Det er vigtigt, at smørret kun er blødt - og IKKE smeltet!
- Form dejen til en kugle og sæt den på køl i mindst en time. Den kan sagtens stå længere, for den er nemmest at forme, når den er kold.
- Tag dejen ud af køleskabet. Nu tager du stykker af dejen, der hver rulles ud til tynde pølser på ca. 12 centimeters længde.
- Fold dine berlinerkranse som sløjfer ved at folde enderne af pølsen over hinanden, som du kan se på billedet her.
- Læg småkagerne på bageplade med bagepapir, og pensl med let sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker.
- Bag berlinerkransene i ca. 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
- Serveringsforslag:
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på berlinerkranse
Her får du opskriften på norske berlinerkranse, som er en skøn julesmåkage, der stammer tilbage fra midt i 1800-tallet.
Den er lavet af både kogt og rå æggeblomme, smør, sukker og hvedemel og formet som sløjfer og drysset med perlesukker.
I Norge har man tradition for at bage syv forskellige slags småkager til jul, fordi man forbinder tallet syv med held - og det derfor er oplagt at have syv forskellige julesmåkager i kagedåsen.
Se også disse opskrifter:
Tips
Berlinerkranse holder sig fint et stykke tid, hvis du lægger dem i en lufttæt beholder. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode







Katrine Rørby Madsen skriver
Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give stjerner til opskriften, når du har prøvet den!