Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Berlinerkranse

Berlinerkranse (lækre norske småkager til jul)

Billede af berlinerkranse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Berlinerkranse
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på berlinerkranse
  • Tips
  • Kommentarer

Berlinerkranse

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 10 timer t 50 minutter min
Berlinerkranse er smørbagte julesmåkager fra Norge, som er formet som sløjfer og drysset med perlesukker.
Antal: 25 stk.
Ret: Kager
Køkken: Norsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 æg (koges som hårdkogt æg)
  • 1 æggeblomme
  • 60 g sukker
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
Pynt
  • 1 æggehvide
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Til berlinerkranse starter du med at koge et æg hårdkogt. Det tager ca. 8-9 minutter. Køl ægget lidt af, og tag den hårdkogte blomme ud. Hviden skal du ikke bruge, så den kasseres eller spises.
  2. Mos den hårdkogte blomme sammen med en rå æggeblomme. Hviden herfra gemmes til pensling. Pisk også sukker i.
  3. Ælt derefter gradvist det bløde smør i sammen med hvedemel til småkagedej. Det er vigtigt, at smørret kun er blødt - og IKKE smeltet!
  4. Form dejen til en kugle og sæt den på køl i mindst en time. Den kan sagtens stå længere, for den er nemmest at forme, når den er kold.
  5. Tag dejen ud af køleskabet. Nu tager du stykker af dejen, der hver rulles ud til tynde pølser på ca. 12 centimeters længde.
  6. Fold dine berlinerkranse som sløjfer ved at folde enderne af pølsen over hinanden, som du kan se på billedet her.
    Billede af berlinerkranse før de kommer i ovnen
  7. Læg småkagerne på bageplade med bagepapir, og pensl med let sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker.
  8. Bag berlinerkransene i ca. 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  9. Serveringsforslag:
    Anretning af berlinerkranse

Næringsindhold

Kalorier74kcalKulhydrater7gProtein1gFedt4gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol25mgNatrium37mgKalium13mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A145IUCalcium4mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på berlinerkranse

Her får du opskriften på norske berlinerkranse, som er en skøn julesmåkage, der stammer tilbage fra midt i 1800-tallet.

Den er lavet af både kogt og rå æggeblomme, smør, sukker og hvedemel og formet som sløjfer og drysset med perlesukker.

I Norge har man tradition for at bage syv forskellige slags småkager til jul, fordi man forbinder tallet syv med held - og det derfor er oplagt at have syv forskellige julesmåkager i kagedåsen.

Se også disse opskrifter:

  • Vaniljekranse
  • Brunkager
  • Håkonskager
  • Julekager

Tips

Berlinerkranse holder sig fint et stykke tid, hvis du lægger dem i en lufttæt beholder. Velbekomme.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    december 06, 2024 at 11:14 am

    Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give stjerner til opskriften, når du har prøvet den!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required