• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Berlinerkranse - lækre norske småkager til jul

Berlinerkranse - lækre norske småkager til jul

Billede af berlinerkranse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Berlinerkranse er smørbagte julesmåkager fra Norge, som er formet som sløjfer og drysset med perlesukker.

Her får du opskriften på norske berlinerkranse, som er en skøn julesmåkage, der stammer tilbage fra midt i 1800-tallet.

Den er lavet af både kogt og rå æggeblomme, smør, sukker og hvedemel og formet som sløjfer og drysset med perlesukker.

I Norge har man tradition for at bage syv forskellige slags småkager til jul, fordi man forbinder tallet syv med held - og det derfor er oplagt at have syv forskellige julesmåkager i kagedåsen.

Se også disse opskrifter:

  • Vaniljekranse
  • Brunkager
  • Håkonskager
  • Julekager

Opskrift på berlinerkranse

Billede af berlinerkranse
KatrineKatrine Rørby Madsen

Berlinerkranse

5 fra 1 stemme
Berlinerkranse er smørbagte julesmåkager fra Norge, som er formet som sløjfer og drysset med perlesukker.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 10 timer t 50 minutter min
Antal: 25 stk.
Ret: Kager
Køkken: Norsk
Kalorier: 74
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 æg - koges som hårdkogt æg
  • 1 æggeblomme
  • 60 g sukker
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
Pynt
  • 1 æggehvide
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Til berlinerkranse starter du med at koge et æg hårdkogt. Det tager ca. 8-9 minutter. Køl ægget lidt af, og tag den hårdkogte blomme ud. Hviden skal du ikke bruge, så den kasseres eller spises.
  2. Mos den hårdkogte blomme sammen med en rå æggeblomme. Hviden herfra gemmes til pensling. Pisk også sukker i.
  3. Ælt derefter gradvist det bløde smør i sammen med hvedemel til småkagedej. Det er vigtigt, at smørret kun er blødt - og IKKE smeltet!
  4. Form dejen til en kugle og sæt den på køl i mindst en time. Den kan sagtens stå længere, for den er nemmest at forme, når den er kold.
  5. Tag dejen ud af køleskabet. Nu tager du stykker af dejen, der hver rulles ud til tynde pølser på ca. 12 centimeters længde.
  6. Fold dine berlinerkranse som sløjfer ved at folde enderne af pølsen over hinanden, som du kan se på billedet her.
    Billede af berlinerkranse før de kommer i ovnen
  7. Læg småkagerne på bageplade med bagepapir, og pensl med let sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker.
  8. Bag berlinerkransene i ca. 15 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  9. Serveringsforslag:
    Anretning af berlinerkranse

Næringsindhold

Kalorier: 74kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 25mgNatrium: 37mgKalium: 13mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 145IUCalcium: 4mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Berlinerkranse holder sig fint et stykke tid, hvis du lægger dem i en lufttæt beholder. Velbekomme.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    december 06, 2024 at 11:14 am

    Jeg vil blive meget glad, hvis du vil give stjerner til opskriften, når du har prøvet den!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required