Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Belgiske vafler

Belgiske vafler (hjemmelavede med vaniljeis og ahornsirup)

billede til belgiske vafler opskrift
4.8 fra 65 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
360
SHARES
FacebookMessenger360PinterestEmailSMS
Indhold
  • Belgiske vafler - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på belgiske vafler
  • Servering
  • Kommentarer

Belgiske vafler - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 65 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
Antal: 10
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Pisk 125 g smør godt med en håndmikser først, så det bliver som skum.
  2. Tilsæt 75 g rørsukker, 2 tsk vaniljesukker og 2 æg, rør det godt sammen.
  3. Bland 250 g hvedemel og 1 tsk bagepulver, og pisk det i ved laveste hastighed.
  4. Tilsæt til sidst 2 dl mælk, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  5. Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  6. Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne og lækre.
  7. Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde. Endelig ikke på en tallerken eller et skærebræt, da de så bliver fugtige i bunden - og dermed bløde.

Næringsindhold

Kalorier237kcalKulhydrater28gProtein4gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol62mgNatrium210mgKalium72mgKostfibre1gSukker9gVitamin A392IUCalcium36mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på belgiske vafler

Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.

De er kendetegnet ved at være store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det.

Tidligere blev de belgiske vafler ofte lavet med gær, men i dag er det mere typisk med bagepulver som hævemiddel. Dette gælder også i denne opskrift. Mælken kan du i øvrigt skifte ud med kærnemælk, og rørsukker med almindeligt sukker.

Kalorieindhold: En enkelt belgisk vaffel indeholder 237 kalorier.

Prøv også disse opskrifter:

  • Klassiske vafler
  • Spinatvafler
  • Franske vafler
  • Risengrødsvafler

Servering

De belgiske vafler serveres med en kugle god vaniljeis, en lækker ahornsirup og friske blåbær.

Måske har du også lyst til gammeldags pandekager, amerikanske pandekager eller de mere sunde bananpandekager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise S skriver

    november 02, 2024 at 7:39 pm

    👍🏼

    Svar
  2. Jamie Marek Møller skriver

    maj 16, 2022 at 6:31 pm

    Venter spændt på at prøve dem nu. Men det fremgår ikke at smørret skal være smeltet. Så er det fast smør der skal piskes? I såfald bliver det jo ikke til skum.

    Svar
  3. Else-Marie skriver

    april 19, 2022 at 7:13 am

    Hej.
    Skal prøve at bage de belgiske vafler til en konfirmation, men kan de bages i forvejen og så fryses?

    Svar
  4. Jette skriver

    marts 25, 2022 at 3:20 pm

    Virkelig lækre vafler

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required