• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Opskrift på belgiske vafler med vaniljeis og ahornsirup

Opskrift på belgiske vafler med vaniljeis og ahornsirup

billede til belgiske vafler opskrift
4.8 fra 65 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
349
SHARES
FacebookMessenger349PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. oktober 2024 - Udgivet:  27. maj 2021

Indhold

  1. Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
  2. Opskrift på belgiske vafler
  3. Belgiske vafler - nem opskrift
  4. Servering

Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.

Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.

De er kendetegnet ved at være store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det.

Tidligere blev de belgiske vafler ofte lavet med gær, men i dag er det mere typisk med bagepulver som hævemiddel. Dette gælder også i denne opskrift. Mælken kan du i øvrigt skifte ud med kærnemælk, og rørsukker med almindeligt sukker.

Kalorieindhold: En enkelt belgisk vaffel indeholder 237 kalorier.

Prøv også disse opskrifter:

  • Klassiske vafler
  • Spinatvafler
  • Franske vafler
  • Risengrødsvafler

Opskrift på belgiske vafler

billede til belgiske vafler opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Belgiske vafler - nem opskrift

4.79 fra 65 stemmer
Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 237
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk smør godt med en håndmikser først, så det bliver som skum.
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
  3. Bland melet og bagepulver, og pisk det i ved laveste hastighed.
  4. Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  5. Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  6. Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne og lækre.
  7. Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde. Endelig ikke på en tallerken eller et skærebræt, da de så bliver fugtige i bunden - og dermed bløde.

Næringsindhold

Kalorier: 237kcalKulhydrater: 28gProtein: 4gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 62mgNatrium: 210mgKalium: 72mgKostfibre: 1gSukker: 9gVitamin A: 392IUCalcium: 36mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De belgiske vafler serveres med en kugle god vaniljeis, en lækker ahornsirup og friske blåbær.

Måske har du også lyst til gammeldags pandekager, amerikanske pandekager eller de mere sunde bananpandekager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise S

    november 02, 2024 at 7:39 pm

    👍🏼

    Svar
  2. Jamie Marek Møller

    maj 16, 2022 at 6:31 pm

    Venter spændt på at prøve dem nu. Men det fremgår ikke at smørret skal være smeltet. Så er det fast smør der skal piskes? I såfald bliver det jo ikke til skum.

    Svar
  3. Else-Marie

    april 19, 2022 at 7:13 am

    Hej.
    Skal prøve at bage de belgiske vafler til en konfirmation, men kan de bages i forvejen og så fryses?

    Svar
  4. Jette

    marts 25, 2022 at 3:20 pm

    Virkelig lækre vafler

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required