• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

beef-wellington
Beef Wellington er en lækker indbagt oksemørbrad, der stammer fra England. Her pakkes oksemørbraden ind i bla. svampe og butterdej. Foto: iStock.com.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  2. december 2022

Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du laver en god Beef Wellington efter den klassiske opskrift. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
  2. Opskrift på Beef Wellington
  3. Beef Wellington
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Kernetemperatur i Beef Wellington
  9. Tilbehør
  10. Hvorfor hedder det Beef Wellington?
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver en god Beef Wellington efter den klassiske opskrift. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.

Beef Wellington er i bund og grund en indbagt oksemørbrad, der er pakket ind i svampefyld og butterdej.

Den ser måske lidt svær ud at lave, men det er faktisk slet ikke så slemt. Og forude venter den perfekte smagskombination af det møre kød, svampefyldet og den sprøde butterdej. Det er altså himmelsk godt.

Den indbagte oksemørbrad er fin gæstemad, og den er bestemt et godt bud på en fantastisk hovedret til nytårsaften, hvor maden gerne må være lidt finere end normalt.

Her er den lavet med oksemørbrad, men den kan sagtens laves med en kalvemørbrad. Det bliver den ikke dårligere af.

Opskriften her er beregnet til fire personer, men den rækker muligvis også til 5-6 personer. Afhængig af mængden af tilbehør og lysten til kød.

Se også disse opskrifter:

Chicken Wellington - indbagt kyllingebryst

Indbagt mørbrad med butterdej og fars

Helstegt oksemørbrad

Chateaubriand

Opskrift på Beef Wellington

beef-wellington

Beef Wellington

Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad - midterstykke. afpudset
  • 2 spsk olie - til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk sennep - dijon eller anden sennep
  • 1 spsk brun farin - med top

Svampefyld

  • 250 g champignon - finthakket
  • 1 stort skalotteløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk rosmarin - finthakket
  • 1 spsk timian - finthakket
  • 1 dl rødvin

Desuden anvendes

  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 rulle butterdej - kan købes i supermarkedet
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Til Beef Wellington skal du bruge midterstykket af en oksemørbrad. Den spidse ende og hovedet skæres derfor fra, og tilbage skal du have cirka 800 gram af midterstykket. Enderne kan du bruge i eks. min bistrogryde. Afpuds mørbraden.
  • Kødet brunes nu på en pande ved en høj varme sammen med lidt olie. Oksemørbraden skal blot have en god stegeskorpe hele vejen rundt. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side.
  • Rør sennep sammen med brun farin. En dijonsennep er god, men andre sennepper kan også anvendes. Smør kødet godt ind i blandingen, og stil den på køl.
  • Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu finthakket champignon, skalotteløg, hvidløg, rosmarin og timian. Svitses et par minutter ved en middel varme, hvorefter rødvin tilsættes. Steg videre indtil væsken er næsten stegt væk. Det kan tage op til 10 minutter.
  • Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og derpå skiver af parmaskinke, som netop overlapper hinanden, og så de samlet passer med længden på kødet.
  • Fordel svampefyldet på parmaskinken, og læg den afbrunede mørbrad ovenpå svampefyldet. Rul stramt sammen og stil på køl i 30 minutter.
  • Rul og skær din butterdej ud, og størrelsen på butterdejen skal være så den kan nå hele vejen rundt om kødet og lukkes til.
  • Pak forsigtigt kødet ud af filmen, og læg det midt på butterdejen. Pensl butterdejen rundt om kødet med æggeblomme.
  • Rul forsigtigt din Beef Wellington sammen, og luk enderne til. Læg den på bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad. Rids den forsigtigt i et smukt mønster med en kniv. Pensles med æggeblomme.
  • Steges i ovnen ved 225 grader varmluft, hvor den ca skal have ca. 25 minutter. Kernetemperaturen skal være 55 grader, men stegetiden kan variere. Så det er kernetemperaturen der styrer hvornår den er klar.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
937
% Daglig værdi*
Fedt
 
71
g
109
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.05
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
34
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
982
mg
43
%
Kalium
 
951
mg
27
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
120
IU
2
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Lad gerne den færdigstegte Beef Wellington hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter den kan skæres i passende skiver med en skarp kniv.

Du kan i øvrigt sagtens forberede den indbagte oksemørbrad dagen i forvejen. Her gøres den blot helt klar, og stilles på køl.

Derefter er det blot at tilberede den i ovnen, men stegetiden forlænges med 5-10 minutter.

Kernetemperatur i Beef Wellington

Igen gælder det, at kernetemperaturen i en Beef Wellington skal være cirka 55 grader. Så er den rosa og flot i kernen og kødet.

Ønskes den mere rød, tages den blot ud ved en lavere kernetemperatur.

Tilbehør

Tilbehør til indbagt oksemørbrad kan være en lækker rødvinssauce, pommes anna og dampede grøntsager.

Hvorfor hedder det Beef Wellington?

Man ved faktisk ikke med sikkerhed hvor navnet kommer fra, men retten har formentlig fået navn efter the first duke of Wellington i England, og han hed Arthur Wellesley. Han døde i øvrigt tilbage i 1852.

Han var i øvrigt med til at slå Napoleon ved Waterloo i 1815, men det er en anden historie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rannveig Björnsdóttir

    december 31, 2024 at 9:22 pm

    Lykkedes 100% Tak for opskrift 🙏

    Svar
  2. Christina Westphal

    april 15, 2023 at 2:53 pm

    Hej, Stor ros til dine opskrifter!!:-) kan man lave indbagt oksemørbrad (ikke Beef Wellington), hvor man først lave kødet i sovitten og derefter pakker den ind i butterdej? Christina

    Svar
  3. laerke

    december 02, 2022 at 7:34 pm

    Åh, jeg vil helt sikkert lave dette, når juletiden kommer!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 03, 2022 at 9:39 am

      Hej Laerke
      Det skal du helst bestemt - og Beef Wellington er også perfekt til nytårsaften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required