• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Risotto - nem opskrift med de bedste tips og tricks

Risotto - nem opskrift med de bedste tips og tricks

billede med risotto
En lækker og hjemmelavet risotto, som jeg altid laver på pande. Risottoen kan tilsættes svampe, spinat, asparges eller andet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. oktober 2024 - Udgivet:  28. april 2022

Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Risotto - klassisk opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Denne basis risotto opskrift er til dig, som ikke har prøvet at lave risotto før - eller som fik en for tynd eller for tyk risotto, sidst du prøvede.

Det er nemlig vigtigt at have princippet i orden, når man går i gang med den italienske klassiker.

Her får du instruktion punkt for punkt, så du er sikker på, at din ret bliver god, næste gang du kaster dig over den. Jeg laver i øvrigt altid min risotto på pande, da det er bedre end i gryde.

Du kan servere den med en god, ovnstegt kylling, fisk som laks eller hvad du synes.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Ærterisotto
  • Risotto med kylling
  • Svamperisotto
  • Cremet risotto med asparges

Opskrift

billede med risotto

Risotto - klassisk opskrift

Her er den bedste opskrift på italiensk risotto. En nem grundopskrift med tips og tricks, og du kan også se en video med fremgangsmåde.
Bedømmelse
4.7 fra 11 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 lille løg - snittes fint
  • Lidt olivenolie
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 200 g risotto ris - gerne arborio ris
  • 5 dl hønsefond - eller bouillon
  • smør - eller parmesan
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at varme hønsefond. Har du ikke sådan en ved hånden, skal du dog ikke gå i panik. Kog i stedet fem deciliter vand op med en terning hønsebouillon. Det fungerer glimrende. Du kan faktisk også bare anvende kogende vand, hvilket gør din risotto mere ren i smagen.
  • Hak løg fint. Varm lidt olivenolie på en pande (det er altid bedst at lave risotto i en pande, fremfor en gryde), og svits løget ved en god varme. Uden det dog tager farve.
  • Hæld så hvidvin på panden, og det koge næsten væk. Kom risotto ris på panden, og lad dem riste med et minuts tid. Risene skal være varme, og du kan evt. mærke på dem. Se også i min video hvordan du laver den perfekte risotto.
  • Nu tilsætter du varm hønsefond, og det hele skal bare på med det samme. Det er en skrøne, at man skal tilsætte væsken lidt efter lidt, bare kom det hele på fra starten. Og fem deciliter væske passer til 200 gram arborio ris.
  • Lad nu risottoen simre i ca. 15 minutter, hvor den mest passer sig selv. Men rør den forsigtigt rundt et par gange undervejs.
  • Efter ca. 15 minutter bør risottoen være klar, og risene skal nu have et lille bid, det italienerne kalder al dente. Kog aldrig risotto helt møre, for så bliver den kedelig. Synes du stadig der er for meget bid i risene, kan du tilføre en smule mere vand, og koge risottoen et minut eller to mere.
  • Vend en stor klat smør eller lidt parmesan i din risotto og varm den igennem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
239
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
467
mg
20
%
Kalium
 
124
mg
4
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
0.01
IU
0
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan tilsætte alle mulige grøntsager og svampe i en risotto.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required