Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Bankekød i ovn (tilberedt i stegeso eller rømertopf)

Bankekød i ovn (tilberedt i stegeso eller rømertopf)

bankekød i ovn stegeso rømertopf
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS
Opdateret: 22. oktober 2023 - Udgivet: 21. oktober 2023

Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.

Bankekød i ovn er en nem variant af den klassiske bankekød, der normalt laves i gryde.

Men retten er faktisk ganske fin at tilberede i ovnen, hvor det gøres i en stegeso eller rømertopf. En gryde kan dog også sagtens anvendes, men husk at håndtag skal skulle tåle varmen.

Se også: Lækker gullasch med kartoffelmos

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bankekød i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bankekød i ovn

5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 700 g okseyderlår - i skiver
  • 2 dl hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 dl kalvefond - koncentrat + vand
  • 2 rødløg
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 2 spsk gastrik - kan udelades
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til bankekød i ovn starter du med, at. komme hvedemel i en dyb tallerken, hvor det blandes med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg skiver af okseyderlår mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Dyp derefter i melet, og læg til side. Fortsæt på samme måde med resten af kødet.
  3. Smelt en klat smør på en meget varm pande, og brun kødskiverne i 30 sekunder på hver side, og læg dem derefter i en stegeso eller rømertopf.
  4. Løg pilles, deles på midten og skæres i skiver. Svits løgene kort på panden i lidt smør, og hæld så kalvefond og gastrik ved. Tilsæt også laurbærblade og timian. og giv det et kort opkog.
  5. Hæld det så over kødet, og læg låget på.
  6. Stil stegeso eller rømertopf ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor bankekødet skal have omkring halvanden time. Altså 90 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 293kcalKulhydrater: 8gProtein: 41gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 109mgNatrium: 1242mgKalium: 776mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 53IUVitamin C: 6mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag bankekødet ud af ovnen, og servér straks sammen med hjemmelavet kartoffelmos og kogte ærter.

På grund af hvedemelet på kødet er sovsen cremet ind til en helt perfekt konsistens, og bankekødet er mørt som smør.

Anret eventuelt også med et stykke hjemmebagt italiensk bondebrød.

Se også: Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med oksekød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required