Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bankekød i ovn (tilberedt i stegeso eller rømertopf)

Bankekød i ovn (tilberedt i stegeso eller rømertopf)

bankekød i ovn stegeso rømertopf
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.

Bankekød i ovn er en nem variant af den klassiske bankekød, der normalt laves i gryde.

Men retten er faktisk ganske fin at tilberede i ovnen, hvor det gøres i en stegeso eller rømertopf. En gryde kan dog også sagtens anvendes, men husk at håndtag skal skulle tåle varmen.

Se også: Lækker gullasch med kartoffelmos

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bankekød i ovn

Bankekød i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 700 g okseyderlår i skiver
  • 2 dl hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 dl kalvefond koncentrat + vand
  • 2 rødløg
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 2 spsk gastrik kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Til bankekød i ovn starter du med, at. komme hvedemel i en dyb tallerken, hvor det blandes med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg skiver af okseyderlår mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Dyp derefter i melet, og læg til side. Fortsæt på samme måde med resten af kødet.
  3. Smelt en klat smør på en meget varm pande, og brun kødskiverne i 30 sekunder på hver side, og læg dem derefter i en stegeso eller rømertopf.
  4. Løg pilles, deles på midten og skæres i skiver. Svits løgene kort på panden i lidt smør, og hæld så kalvefond og gastrik ved. Tilsæt også laurbærblade og timian. og giv det et kort opkog.
  5. Hæld det så over kødet, og læg låget på.
  6. Stil stegeso eller rømertopf ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor bankekødet skal have omkring halvanden time. Altså 90 minutter.

Næringsindhold

Kalorier293kcalKulhydrater8gProtein41gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt4gKolesterol109mgNatrium1242mgKalium776mgKostfibre1gSukker4gVitamin A53IUVitamin C6mgCalcium62mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag bankekødet ud af ovnen, og servér straks sammen med hjemmelavet kartoffelmos og kogte ærter.

På grund af hvedemelet på kødet er sovsen cremet ind til en helt perfekt konsistens, og bankekødet er mørt som smør.

Anret eventuelt også med et stykke hjemmebagt italiensk bondebrød.

Se også: Bøf Stroganoff - opskrift på gryderet med oksekød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required