• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Bananbrød - lækkert brød med banan

billederesultat for bananbrød
Bananbrød er et lækkert brød eller kage med masser af banan, som kan spises som den er. Her er bananbrødet pyntet med chokolade ganache og hakkede valnødder. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  19. september 2023

Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Bananbrød
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.8 fra 142 stemmer
Gå til opskrift

Prøv lige dette lækre og nemme bananbrød, der simpelthen smager himmelsk.

Bananbrødet bages med modne bananer, der gør det svampet og samtidig betyder det, at brødet kan holde sig frisk i flere dage.

Du kan i øvrigt også hakke 40 gram mørk chokolade, og komme det i dejen. Opskriften giver et brød med banan, hvor der er nok til mindst seks personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Banankage
  • Lækre bananmuffins
  • Bananpandekager
  • Chokoladekage

Opskrift

billederesultat for bananbrød

Bananbrød

Bananbrød er bagværk, der er en mellemting mellem brød og kage. Nem at bage og med masser af bananer. Kan evt. spises i skiver med Nutella.
Bedømmelse
4.8 fra 142 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 75 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 75 g smør - meget blødt
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt, valgtfrit
  • 0,5 tsk ingefær - stødt, valgfrit
  • 3 bananer - skal være modne

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • 75 gram rørsukker og 75 gram smør (meget blødt) vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker.
  • Pisk derefter 3 æg i et ad gangen.
  • Vej 125 gram hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med 1 teske bagepulver, 1 teske vaniljesukker, 1 teske kanel, 0,5 teske kardemomme og 0,5 teske ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give dit bananbrød en mere varm smag.
  • Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier nu ind i æggemassen.
  • Mos 3 bananer med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
  • Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
  • Bag bananbrødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er bananbrødet færdigbagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
302
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
295
mg
13
%
Kalium
 
271
mg
8
%
Kulhydrater
 
43
g
14
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
470
IU
9
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte bananbrød køles af inden det skæres ud.

Bananbrødet pyntes eventuelt med en nem chokolade ganache.

Her koges 100 gram fløde op, og køles derefter ned til ca. 80 grader.

Hak 50 gram mørk chokolade, og hæld fløden over. Rør chokoladen helt ud i mælken, hvorefter 10 gram meget blødt smør røres i.

Fordel chokolade ganachen over dit bananbrød, og drys lidt hakkede valnødder over. Lad ganachen hærde inden udskæring.

Skær bananbrødet i skiver, og nyd det til kaffen som det er. Eller smør det med Nutella eller peanutbutter. Eller læg nogle friske bær på, og dryp med honning. Mulighederne er mange.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    juni 06, 2024 at 11:09 am

    Der skal klart mere mel i dejen, da den er enormt flydende og bliver alt for klæg i midten også selvom den bliver bagt næsten en time i ovnen.
    Lidt ærgerligt når man skulle servere til gæster🙈

    Svar
  2. Fatima

    februar 18, 2024 at 9:50 pm

    Hej, har du prøvet at lave bananbrøddet i muffin form? Hvis ja, hvor længe skal det så have i ovnen?

    Svar
  3. Majbritt Hansen

    august 05, 2023 at 7:24 pm

    Hej jeg har bagt denne skønne banan brød og jeg vil nu høre om jeg kan fryse brødet vh majbritt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2023 at 7:31 pm

      Hej Majbritt
      Det lyder godt - og jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Astrid

    februar 13, 2023 at 5:04 pm

    Hej.

    Lækker banan brød/ kage. Jeg måtte dog tilsætte 100 gram mere mel end opskriften nævner , da det ellers blev en ret flydende dej. Lækkert med krydderierne.
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Charlotte

    juli 22, 2022 at 6:26 pm

    Kære Holger, tak for super lækker opskrift, som nu er favoritten herhjemme og skal serveres til fødselsdag på tirsdag. Spørgsmål, kan det færdigbagte bananbrød fryses? Kærligst Charlotte

    Svar
  6. Charlotte

    august 09, 2021 at 8:35 pm

    Det lykkes ikke helt for mig… Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilføjede lidt nutella-klatter indvendigt), men alligevel er brødet ikke tæt på færdigt efter 45 min. ved 180 g. varmluft.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 10, 2021 at 5:53 am

      Hej Charlotte
      Tak for din tilbagemelding, og min erfaring, at der kan være overraskende stor forskel på hvordan ovne varmer. Jeg har prøvet at bage den samme kage i to ovne, hvor den ene var færdig efter 35 minutter - mens den anden skulle have en time. Så det kan åbenbart variere en hel del. Derfor skal man altid lige tjekke om kagen er klar - og ellers give den lidt mere. Som i dit tilfælde her 🙂
      Håber ellers at dit bananbrød smagte fint!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anne

    juli 10, 2021 at 12:25 pm

    Mega lækkert bananbrød og en god ide til at få brugt overmodne bananer. De kan sagtens bruges selvom de er helt mørkebrune. Jeg bruger ca. 25 gram hvedeklid sammen med med 100 gram hvedemel, så bliver brødet lidt mere "groft" og så putter jeg en håndfuld hakkede valnødder i dejen, det synes jeg er rigtig godt.

    Svar
  8. Cille

    juli 05, 2021 at 6:52 pm

    Nemt og lækkert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 10:13 pm

      Tusind tak, Cille - og god sommer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Nora og Klara

    april 17, 2021 at 10:36 pm

    Du har gjordt det igen Holger!! Dette er endnu en af dine fantastisktiske opskrifter, din superhelt. Banan-brødet er "mhh", og ganachen er "åhh".

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2021 at 8:39 am

      Hej Nora og Klara
      Tusind tak - det er skønt at høre I ku' li' bananbrødet 🙂
      Fortsat god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Camilla B

    marts 27, 2021 at 3:39 pm

    Virkeligt lækkert bananbrød! Med samtlige krydderier i, kan varmt anbefales. Der røg en lille håndfuld chokoladeknapper i og bagt på grillen. Mums siger ungerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2021 at 3:55 pm

      Hej Camilla
      Tusind tak - det er super dejligt at høre. Og altid rart når man har et par modne bananer liggende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required