• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

billede med bagte hvidløg
Bagte hvidløg er dejligt tilbehør til mange retter. Skær toppen af de hele hvidløg, giv dem lidt olie og bag dem møre i ovnen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. oktober 2024 - Udgivet:  19. april 2017

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.
  2. Opskrift på bagte hvidløg
  3. Bagte hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.

Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.

Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.

Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.

Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.

Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hvidløgskylling
  • Bagte løg
  • Bagte skalotteløg
  • Kinesisk hvidløgssauce

Opskrift på bagte hvidløg

billede med bagte hvidløg

Bagte hvidløg

Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.
Bedømmelse
4.9 fra 10 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 hele hvidløg
  • 4 tsk olivenolie
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Med en skarp kniv skærer du lige toppen af de hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
  • Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
  • Kom en teskefuld olivenolie over hvert hvidløg.
  • Drys også lidt salt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
  • Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
  • Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
77
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
112
mg
3
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.

Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.

hvidløg bagt i ovn
Så er de ovnbagte hvidløg klar til servering, hvor du nemt kan pille hvert stykke hvidløg op med en gaffel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Ravn

    august 10, 2021 at 3:27 pm

    Smager fantastisk.
    Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required