Se, hvordan du nemt laver hele bagte solo hvidløg med olivenolie og timian. De bagte hvidløg kan enten laves i ovn eller grill.
Hele bagte solo hvidløg er nemmere at spise end de traditionelle hvidløg, hvor du bager hele hvidløget samlet.
Ikke fordi det er en uoverkommelig opgave, men med de normale hvidløg skal man efter bagningen fiske hvert enkelt af hvidløgsfedene ud af skallen, inden de kan nydes.
Det smarte ved solo hvidløg er, at det er ét stort og samlet hvidløgsfed, så de er meget nemme at nyde ved bordet uden for meget bøvl.
Opskriften her giver selvsagt otte bagte hvidløg, og du skal beregne et par stykker til hver person. Hvis I er hvidløgselskere, ja, så må du hellere tage nogle stykker ekstra.
De bagte hvidløg passer perfekt til en steg som culottesteg eller en grillet oksemørbrad - se opskrifterne nedenfor.
Men de er også gode til forskellige vegetarretter som vegetarmoussaka, hvor de blot skal i ovnen de sidste 20 minutter af moussakaens bagetid.
Opskrift på hele bagte solo hvidløg
Hele bagte solo hvidløg opskrift i ovn eller grill
Ingredienser
- 8 solo hvidløg
- olivenolie
- timian - Frisk eller tørret
- groft salt
Sådan gør du
- Toppen skæres af hvidløgene, som derefter sættes i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende.
- Dryp dem godt med olivenolie, og drys dem derefter med timian og groft salt. Bruger du frisk timian, skal du blot nippe bladene af og fordele på hvidløgene.
- Nu kan du så enten bage hvidløgene i ovnen eller i din grill.
- I ovnen sker der ved 200 grader varmluft, hvor ovnen er forvarmet. Stil fadet ind, og giv hvidløgene cirka 20 minutter.
- I grillen skal hvidløgene grilles ved indirekte varme, hvor de ligeledes skal have omkring 20 minutter.
- Så er de bagte og møre, hvor de får en fremragende smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Server eventuelt disse lækre hvidløg til en af disse retter:
Hanne Thorndahl
hej Holger
Jeg modtager dit nyhedsbrev fra Madens Verden, og jeg bruger mange af opskrifterne! - og tak for dem.
Desværre fungerer min varmluftsovn ikke længere, så jeg må nøjes med dens almindelige ovnfunktion. I rigtig mange af dine opskrifter bruges varmluftsovn.
Jeg vil sætte meget stor pris på, om der ikke i opskrifterne kan oplyses, hvor mange grader jeg kan bruge i min (nu) almindelige ovn i stedet for de angivne grader i varmluftsovn, - og om nogle af opskrifterne ligefrem kræver varmluftsovn!
Jeg påtænker ikke at investere i en ny varmluftsovn 🙂
Venlig hilsen
Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for din henvendelse, og det er da træls med den manglende varmluftsfunktion i din ovn.
Generelt skal du blot lægge ca. 15-20 grader til den angivne temperatur på varmluft. Så står der 200 grader varmluft, skal du regne med ca. 220 grader alm. over- og undervarme.
Du kan læse mere om varmluft i denne artikel: https://madensverden.dk/varmluft-ovn/
Håber det hjælper lidt.
Alt det bedste
Holger