Se, hvordan du nemt laver hele bagte solo hvidløg med olivenolie og timian. De bagte hvidløg kan enten laves i ovn eller grill.
Hele bagte solo hvidløg er nemmere at spise end de traditionelle hvidløg, hvor du bager hele hvidløget samlet.
Ikke fordi det er en uoverkommelig opgave, men med de normale hvidløg skal man efter bagningen fiske hvert enkelt af hvidløgsfedene ud af skallen, inden de kan nydes.
Det smarte ved solo hvidløg er, at det er ét stort og samlet hvidløgsfed, så de er meget nemme at nyde ved bordet uden for meget bøvl.
Opskriften her giver selvsagt otte bagte hvidløg, og du skal beregne et par stykker til hver person. Hvis I er hvidløgselskere, ja, så må du hellere tage nogle stykker ekstra.
De bagte hvidløg passer perfekt til en steg som culottesteg eller en grillet oksemørbrad - se opskrifterne nedenfor.
Men de er også gode til forskellige vegetarretter som vegetarmoussaka, hvor de blot skal i ovnen de sidste 20 minutter af moussakaens bagetid.
Opskrift på hele bagte solo hvidløg
Hele bagte solo hvidløg opskrift i ovn eller grill
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 8 solo hvidløg
- olivenolie
- timian Frisk eller tørret
- groft salt
Sådan gør du
- Toppen skæres af hvidløgene, som derefter sættes i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende.
- Dryp dem godt med olivenolie, og drys dem derefter med timian og groft salt. Bruger du frisk timian, skal du blot nippe bladene af og fordele på hvidløgene.
- Nu kan du så enten bage hvidløgene i ovnen eller i din grill.
- I ovnen sker der ved 200 grader varmluft, hvor ovnen er forvarmet. Stil fadet ind, og giv hvidløgene cirka 20 minutter.
- I grillen skal hvidløgene grilles ved indirekte varme, hvor de ligeledes skal have omkring 20 minutter.
- Så er de bagte og møre, hvor de får en fremragende smag.
Server eventuelt disse lækre hvidløg til en af disse retter:
Kom med din kommentar her