Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Bagt selleri med perlespelt

Bagt selleri med perlespelt

Bagt selleri med perlespelt
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook33PinterestSMSEmailMessenger
33
DELINGER

Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.

Bagt selleri med perlespelt og en lækker mos i bunden er en virkelig skøn vegetarisk ret, som endda sagtens kan bruges som gæstemad.

Jeg ved, at det for mange kan være svært at finde på vegetariske hovedretter, men her er et godt bud, hvor maden både er rimelig let at lave, er mættende og ser godt ud på en tallerken.

De tre elementer i retten laves sideløbende, men det bør ikke være stressende. Rigtig god fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Salat med spelt og knoldselleri
  • Speltsalat med bagte gulerødder
  • Hel selleri bagt i ovn
  • Tarteletter med kylling og knoldselleri

Opskrift på bagt selleri med perlespelt

Opskriften er beregnet som et let hovedmåltid til 4 personer.

Bagt selleri med perlespelt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mos
  • 300 g kartofler (i mindre tern)
  • 300 g hokkaido græskar (i mindre tern)
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk smør (eller olivenolie)
  • 0,5 dl mælk (måske lidt mere)
  • salt og friskkværnet peber
Topping
  • 300 g knoldselleri (i ca. 2x2 cm. tern)
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler (grofthakket)
  • 150 g perlespelt
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 æble (i små tern)
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til bagt selleri med perlespelt har du tre ting kørende på samme tid, så start med at forberede de enkelte ingredienser som beskrevet. Det er nemmere, end det måske umiddelbart ser ud til, for det er faktisk en nogenlunde let opskrift at kaste sig over.
  2. Start med at koge 300 gram kartofler sammen med 300 gram hokkaido græskar i en gryde sammen med vand, der netop dækker grøntsagerne. Koges møre under låg, hvilket tager ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og mos sammen med 1 teske paprika, 1 spiseskefuld smør eller lidt olivenolie og ca. 0,5 deciliter mælk. Måske lidt mere, men indtil den rette konsistens opnås. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Mens grøntsagerne koges vendes 300 gram knoldselleri i mindre tern med 1 teske spidskommen, 2 spiseskefulde olivenolie, 1 teske oregano, salt og friskkværnet peber i en skål. Fordeles i et ovnfast fad og bages først 10 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter drysses 50 gram mandler (hakkede) over, og så skal det have ca. 10 minutter mere.
  4. Og mens det er i ovnen koges 150 gram perlespelt møre i vand i en gryde sammen med 1 terning grøntsagsbouillon. Se på pakken, hvor lang kogetiden er, men det er typisk omkring 15 minutter. Perlespelt må gerne have en smule bid.
  5. Kom den kogte perlespelt i en skål sammen med indholdet fra fadet med knoldselleri, og vend det sammen med 1 æble i små tern, revet citronskal af 1 citron samt 1 håndfuld persille. Smag til med salt og peber.
  6. Anretning: Fordel mos i bunden af tallerkner, og top med selleriblanding med perlespelt. Pynt eventuelt med lidt krydderurter.
    anretning af bagt selleri med perlespelt og brøndkarse

Næringsindhold

Kalorier455kcalKulhydrater59gProtein16gFedt21gMættet fedt4gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.1gKolesterol9mgNatrium1450mgKalium1359mgKostfibre13gSukker10gVitamin A1303IUVitamin C49mgCalcium151mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Retten serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Men du kan med fordel servere et godt stykke brød til, gerne med fuldkorn. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik skriver

    november 23, 2025 at 10:32 pm

    Skøn vegetarmad, mandlerne giver godt bid til retten.

    Svar
  2. Henrik skriver

    november 23, 2025 at 10:28 pm

    Smager skønt, mandlerne giver fin knas til retten.

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    september 19, 2024 at 9:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil gerne høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required