• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Bagt selleri med perlespelt

Bagt selleri med perlespelt

Bagt selleri med perlespelt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. september 2024 - Udgivet:  19. september 2024

Indhold

  1. Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.
  2. Opskrift på bagt selleri med perlespelt
  3. Bagt selleri med perlespelt
  4. Servering

Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.

Bagt selleri med perlespelt og en lækker mos i bunden er en virkelig skøn vegetarisk ret, som endda sagtens kan bruges som gæstemad.

Jeg ved, at det for mange kan være svært at finde på vegetariske hovedretter, men her er et godt bud, hvor maden både er rimelig let at lave, er mættende og ser godt ud på en tallerken.

De tre elementer i retten laves sideløbende, men det bør ikke være stressende. Rigtig god fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Salat med spelt og knoldselleri
  • Speltsalat med bagte gulerødder
  • Hel selleri bagt i ovn
  • Tarteletter med kylling og knoldselleri

Opskrift på bagt selleri med perlespelt

Opskriften er beregnet som et let hovedmåltid til 4 personer.

Bagt selleri med perlespelt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt selleri med perlespelt

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mos
  • 300 g kartofler - i mindre tern
  • 300 g hokkaido græskar - i mindre tern
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk smør - eller olivenolie
  • 0,5 dl mælk - måske lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
Topping
  • 300 g knoldselleri - i ca. 2x2 cm. tern
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler - grofthakket
  • 150 g perlespelt
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 æble - i små tern
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til bagt selleri med perlespelt har du tre ting kørende på samme tid, så start med at forberede de enkelte ingredienser som beskrevet. Det er nemmere, end det måske umiddelbart ser ud til, for det er faktisk en nogenlunde let opskrift at kaste sig over.
  2. Start med at koge 300 gram kartofler sammen med 300 gram hokkaido græskar i en gryde sammen med vand, der netop dækker grøntsagerne. Koges møre under låg, hvilket tager ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og mos sammen med 1 teske paprika, 1 spiseskefuld smør eller lidt olivenolie og ca. 0,5 deciliter mælk. Måske lidt mere, men indtil den rette konsistens opnås. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Mens grøntsagerne koges vendes 300 gram knoldselleri i mindre tern med 1 teske spidskommen, 2 spiseskefulde olivenolie, 1 teske oregano, salt og friskkværnet peber i en skål. Fordeles i et ovnfast fad og bages først 10 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter drysses 50 gram mandler (hakkede) over, og så skal det have ca. 10 minutter mere.
  4. Og mens det er i ovnen koges 150 gram perlespelt møre i vand i en gryde sammen med 1 terning grøntsagsbouillon. Se på pakken, hvor lang kogetiden er, men det er typisk omkring 15 minutter. Perlespelt må gerne have en smule bid.
  5. Kom den kogte perlespelt i en skål sammen med indholdet fra fadet med knoldselleri, og vend det sammen med 1 æble i små tern, revet citronskal af 1 citron samt 1 håndfuld persille. Smag til med salt og peber.
  6. Anretning: Fordel mos i bunden af tallerkner, og top med selleriblanding med perlespelt. Pynt eventuelt med lidt krydderurter.
    anretning af bagt selleri med perlespelt og brøndkarse

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 59gProtein: 16gFedt: 21gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.1gKolesterol: 9mgNatrium: 1450mgKalium: 1359mgKostfibre: 13gSukker: 10gVitamin A: 1303IUVitamin C: 49mgCalcium: 151mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Retten serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Men du kan med fordel servere et godt stykke brød til, gerne med fuldkorn. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    september 19, 2024 at 9:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil gerne høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required