Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Prøv en lækker speltsalat med bagte gulerødder, der fungerer perfekt som tilbehør til mange kødretter - eller bare som en sund og mættende vegetarisk ret.
Perlespelt er god i salater, og her får spelten selskab af gulerødder, der bages i ovnen med lidt soja og honning.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan jo justere mængden af de enkelte ingredienser til efter behov.
Opskrift på speltsalat med bagte gulerødder
Ingredienser
- 200 gram perlespelt
Bagte gulerødder
- 200 gram gulerødder - gerne snackgulerødder
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 2 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld honning
- 1 teskefuld timian - tørret
- salt og friskkværnet peber
Øvrig fyld
- 1 rødløg - halveres og snittes fint
- 150 gram tomater - små, i kvarte
- Lidt rucola - plukkes groft
- Lidt spinat - frisk, plukkes groft
- Lidt tranebær - tørrede
- Lidt persille - finthakket
Dressing
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 teskefuld sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Perlespelt skylles i en sigte, og kommes i en gryde med rigeligt vand. Tilsæt også lidt salt, og kog perlespelten som anvist på pakken. Kogetiden kan variere en del, men speltkernerne koges næsten møre. Hæld vandet fra.
- Gulerødder skåres i skiver på skrå, og kommes i et ildfast fad. Tilsæt rapsolie, soja, honning, timian, salt og friskkværnet peber. Vendes godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt.
- De bagte gulerødder skal nu have ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Gør imens det øvrige fyld klar som beskrevet, og rør også dressingen sammen.
- Kom perlespelt i en skål sammen med de bagte gulerødder, rødløg, tomater, rucola, spinat, tranebær og hakket persille. Hæld dressingen over og vend det rundt.
- Anret din speltsalat med bagte gulerødder i et pænt fad.
Næringsindhold
Note
Speltsalat med bagte gulerødder kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter.
Perlespeltsalaten er god til en hel kylling, men også til koteletter og en bøf.
Se også disse opskrifter:

Vibeke Bach
Skal salaten severes med det samme, eller kan den laves lidt i forvejen dog uden dressing før til sidst?