• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bagt camembert

Bagt camembert

Bagt camembert
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  24. april 2021

Bagt camembert er oplagt som en anretning efter middagen. De søde pærer med hakkede valnødder i honning passer perfekt til den franske ost.

Bagt camembert er virkelig en lækkerbisken, hvis man som jeg er vild med den franske skimmelost.

På overfladen holder skorpen sammen på den cremede midte, så når man skærer i den, flyder det ud med den dejligste ostecreme.

Camembert kan være en anelse bitter afhængigt af modningsalderen. Derfor er pærer og valnødder smørristet med honning det rette tilbehør.

Og det er ret let. Såvel osten som pære-nøddeblandingen kommes i ovnen og er færdige på ca. et kvarter.

Denne ret er for oste-elskere, så serverer du den for gæster, kan du have et alternativ til dem, der ikke holder af ost.

Opskrift på bagt camembert med pærer

Bagt camembert
Karen SenecaKaren Seneca

Bagt camembert

4.50 fra 4 stemmer
Bagt camembert er oplagt som en anretning efter middagen. De søde pærer med hakkede valnødder i honning passer perfekt til den franske ost.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Frokost, Vegetar
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk camembert - rund, 200 g.
  • 2 spsk honning
  • 3 kviste rosmarin - friske
Pære med valnødder
  • 2 stk pærer - i tern
  • ½ dl valnødder - grofthakkede
  • 20 g smør
  • 1 spsk honning
  • portvin - efter smag
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Placer din camembert i en lille, ovnfast skål eller et fad.
  3. Skær et kryds på toppen, stik rosmarinkviste i revnerne og hæld honning over.
  4. Sæt osten i ovnen. Den skal have 15-20 minutter.
  5. Nu laver du pærerne: Udkern pærerne og skær dem i tern.
  6. Hak valnødderne groft og bland dem med pæreternene.
  7. Smelt smørret og vend pærer og valnødder i det smeltede smør.
  8. Tilsæt honning og rør rundt. Tilsæt en spiseskefuld portvin el. anden form for alkohol.
  9. Når pærerne er lidt bløde, sættes blandingen i en ovn i en skål ved siden af camemberten.
  10. Bag pærerne med de sidste 10 minutter af ostens bagetid.
  11. Server osten med pære-nøddeblandingen på toppen eller ved siden af i en lille skål.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om camembert

Camembert er en hvidskimmelost lavet på komælk. Den skal veje mindst 250 gram, være mindst 10 centimeter i diameter og indeholde 22 procent fedt.

Unge oste har en mildere smag end dem, der har modnet længe.

Hvis du ikke bryder dig om en fuldfed moden ost, skal du se på fremstillingsdatoen og købe en, der er fremstillet fornylig.

Se mere indhold:

  • Camembert - fakta og wiki om den dejlige, bløde ost
  • Friturestegt camembert - en klassiker med solbærsyltetøj
  • Kammuslinger - fakta, viden og inspiration
  • Hvad er brie? Historie, fakta, wiki og tips til servering
  • For meget salt i maden? Sådan redder du middagen
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required