• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

billederesultat for baconmørbrad
Fantastisk baconmørbrad med flødegrøntsager i fad. Grøntsagerne laves som flødekartofler, og hele retten er klar på en time. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. december 2024 - Udgivet:  2. april 2022

Del gerne:
8.4k
SHARES
FacebookMessenger8.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
  2. Opskrift på baconmørbrad
  3. Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 84 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.

Baconmørbrad med flødegrøntsager er en fantastisk opskrift på baconsvøbt svinemørbrad med grøntsager a la flødekartofler.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og mørbrad med bacon er en super lækker hverdagsret. Men bestemt også god i weekenden.

Opskrift på baconmørbrad

billederesultat for baconmørbrad

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
Bedømmelse
4.8 fra 84 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika
  • hvidløgspulver
  • 10 skiver bacon
  • 800 kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 2-3 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 1 bouillonterning
  • Lidt muskatnød - reven

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Kartofler og gulerødder skæres i helt tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kartoflerne behøver ikke blive skrællet - medmindre skrællen er virkelig beskidt og grim. Husk, at der sidder mange vitaminer i skrællen. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  • Porrer rengøres og snittes i tynde skiver, peberfrugt i små tern og hvidløg hakkes groft. Vendes i bradepanden.
  • Hak persille groft og kom den ved sammen med fløde, mælk, bouillonterning, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Stil fadet ind i ovnen og giv den 30 minutter.
  • Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt, hvorefter den krydres med paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Hele vejen rundt.
  • Læg ca. 10 skiver bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, svinemørbraden oven på, og fold baconskiverne op om mørbraden, så den bliver pakket helt ind i bacon.
  • Når flødegrøntsagerne har fået de 30 minutter i ovnen, tages fadet ud og baconmørbrad lægges ovenpå grøntsagerne. Stil fadet tilbage i ovnen, og tilbered færdigt i yderligere 30 minutter. Samlet tilberedningstid er altså 60 minutter med 30 minutter først til flødegrøntsager, og derefter 30 minutter til baconmørbrad og grøntsager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
220
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er fadet klar til servering, og retten kan spises som den er. God som nem hverdagsmad, men bestemt også fin som gæstemad.

Den baconsvøbte mørbrad tages op og skæres i skiver, som serveres til flødegrøntsagerne.

Nyd eventuelt med en grøn frillice salat og et stykke grydebrød til.

Se også mine opskrifter på

Helstegt svinemørbrad i ovn

Mormors forloren hare med vildtsovs

Sticky svinemørbrad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis Pedersen

    juli 23, 2024 at 10:29 am

    Jeg skal lave Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad. Den ser rigtig lækker ud. Jeg undrer mig om man kan bruge fløde OG kokosmælk i retten eller det ændrer smager helt. Dejlige opskrifter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 23, 2024 at 3:19 pm

      Hej Lis
      Tak for det, og det kan du sagtens - og det kommer også ti lat smage godt.
      Men du får jo nok en lille smag af kokos i den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Julie

    marts 20, 2022 at 1:27 pm

    Hej kan man godt lavede nogle timer før aftensmad?? Og kan man godt lave det med en mørbrad som er marineret i forvejen??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 20, 2022 at 1:37 pm

      Hej Julie
      Det er bedst at vente med at lave, men du kan sagtens bruge en marineret svinemørbrad 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. alice østergaard

    november 15, 2021 at 10:54 am

    Jeg gav mørbrad ca 15 min. længere, da den var for rød efter 30 min. De øverste porrer blev lidt mørke/sorte. ville det være bedre uden varmluft?

    Svar
  4. Gutte

    august 01, 2021 at 1:40 pm

    Det er lidt træls at man ikke kan søge inde på madensverden og finde opskrifterne , mår man har betalt for medlemskab. Jeg fandt den på Facebook og ville søge på den i min app, men selv om jeg brugte navnet lykkedes det ikke🤨🤨🤨

    Svar
  5. Carsten Hansen

    april 20, 2021 at 10:39 am

    Hej,
    Fløde, mælk & bouillonterningerne, skal de semitilberedes lidt i gryde inden det hældes over indholdet i bradepanden, eller smuldres bouillonterning bare med løs hånd henover det hele..??
    //Carsten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 20, 2021 at 10:44 am

      Hej Carsten
      Du kan. sagtens koge det op sammen først, men det er ikke nødvendigt. Og jeg plejer bare at smuldre terningen i fadet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Bente

    april 17, 2021 at 12:51 pm

    Rigtig lækker ret og forholdsvis nem, når grøntsager mm er gjort klar

    Svar
  7. Kirsten Larsen

    oktober 16, 2020 at 10:28 am

    Meget velsmagende ret og samtidig nem at forberede og lave. Jeg reducerede lidt i grøntsagerne, da jeg kunne se, at det blev for meget.
    Nu har vi så også aftensmad til idag, virkelig dejligt. Kan kun anbefales.
    Vil lige nævne at vi var 4 ældre , der spiste sammen, så vores appetit er nok lidt mindre end yngre personer.
    Mange hilsner
    Kirsten

    Svar
  8. Rene

    september 14, 2019 at 2:25 pm

    Hvor meget vand opløser du boulluonterning i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 14, 2019 at 2:49 pm

      Hej Rene
      Ikke noget - den opløses blot i fløden og mælken 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Anette

    september 09, 2019 at 4:46 pm

    Hvad vejer din svinemørbrad ca. . til 4 personer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 09, 2019 at 4:59 pm

      Hej Anette

      Jeg prøver altid at få fat i svinemørbrad på omkring 600 gram - så passer det fint til fire personer 🙂
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required